2014. február 21., péntek

Legfrissebb Byron Katie Videók Magyar Felirattal



Jó ideje nem szántam külön bejegyzéseket a Nagy Zsuzsi által feliratozott Byron Katie videóknak. Most egy csokorba szedve ide rakom őket, böngészgessetek közöttük bátran. Mindenféle témákat érintenek, a szokásos Katie-stílusban. Zsuzsinak pedig újfent hálás köszönet a munkájáért.
(A korábbi Katie videókat ide kattintva találod: Byron Katie összes magyar videók)


Anyukám megszégyenített:
A videóban szereplő nő azt gondolja, hogy az anyukája megszégyenítette. Kilenc perccel később Katie segítségével meglágyul és könnyekben tör ki, és az önvizsgálaton keresztül megérti, hogy ő szégyenítette meg magát, az anyukája pedig ártatlan. "Csak egyetlen ember van ezen a világon, akinek elment az esze és az én volnék. Ez jó hír igazából, hiszen így csak egy embernek kell változnia. Ráadásul az egyetlen, akivel mindig együtt vagyunk, úgyhogy elég kényelmes is." (B.K.)



A videójátékok és az erőszak:
Az erőszakos videójátékok miatt aggódó anyuka példáján keresztül, Byron Katie arra bátorítja a szülőket, hogy kérdőjelezzék meg a félelmeiket. Sok szülő retteg attól, hogy a gyermeke bűnöző lesz és börtönbe kerül az ilyen videójátékok hatására. Ha valaki szembenéz ezekkel a félelmekkel és megkérdőjelezi őket, a félelem helyét átveszi a szeretet, így ebben a szeretetben valóban kapcsolódni tud a gyerekéhez. Nem feltétlenül a játékban. :) Katie: "Ha megcsinálod a Munkát a félelmeidre, a végén, tudni fogod, hogy mit mondj a gyereknek, ami kedves, tisztán érthető és szeretetteljes. Megismered magadat, a határaidat és mivel tisztában vagy önmagaddal, így érthető és őszinte lehetsz a gyerekeddel is." (B.K)


Az élet egy álom:
"Elég nyitott vagy rá, hogy megkérdőjelezd a gondolataidat?" Különböző témákat érint ez a hat részes interjúsorozat egyik része, többek között, hogy kinek való Byron Katie Munkája, mit jelent az, hogy az élet egy álom az idő illúzió csupán, ahogy a múltra sincsenek bizonyítékaink. Csak az itt és most.


Anyukámnak szüksége van egy kutyára:
Olykor úgy tűnik tudjuk mire van szüksége a másiknak, csupán jó szándékból, az ő érdekében... A jó szándékban nincs kétség, érdemes megnézni, hogy valójában mit tudhatok mások szükségletéről és némely gondolat, felismerés után elég vicces tud lenni.


A főnököm kirúgott az állásomból:
Katie ezúttal a munkanélkülivé vált Jill-lel csinálja meg a Munkát, akinek az a gondja, hogy kirúgták az állásából és nem tud másik állást szerezni. Eljutnak nagyjából odáig, hogy tulajdonképpen ő rúgatta ki saját magát azzal, hogy nem hallgatta meg és nem tisztelte a főnökét. Hogy miért jó ezeket felismerni?
Mert ezentúl másképp fogja csinálni, felismerte a felelősségét a dologban és nem ragad bele az áldozat-történetbe, miszerint őt kirúgták. Mindennek megvan az oka és senki sem hibás. Csak a tudattalanság okozhat némi bonyodalmat, amíg világossá nem válik a valóság, ami mindig kedvesebb, mint a történeteink. 
Arra is fény derül, hogyan érdemes állásinterjúra menni és a tiszta, őszinte viselkedés, amikor a "múlt" le van rendezve, milyen vonzó tud lenni, bárhol is jár az ember.



A Munka mint meditáció:
Katie válaszol egy fiatalembernek arra a problémájára, hogy miután elvégzi a Munkát egy helyzettel kapcsolatban, a felismerései ellenére a gondolkodás-minta, a probléma visszatér.  Amit Katie mindenhol kiemel, hogy a Munka meditáció, a videóban pedig nagyon részletesen végigvezeti, mit is jelent ez.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése