2015. május 10., vasárnap

2015. ŐsziTréningek

2015. Őszi Tréningek





Tanulj Meg ÉREZNI – 3-napos Intenzív Élő Önvizsgálatok Alapcsomag, szeptember 4-6. (Megtalálhatatlan, Szorongás és Függőség Önvizsgálat) - Gördíts lejjebb a részletekért.

Mutatom-Átadom: Öt év (szakmai) tapasztalata és gyakorlata – Haladó Tréning, szeptember 12-13. - Gördíts lejjebb a részletekért.

KÉRDŐJELEZD MEG! - Byron Katie Munka-módszere Alapcsomag, 2015. október 10-11. - Gördítsd lejjebb a részletekért.

Részletes tréning információk:

Tanulj Meg ÉREZNI – 3-napos Intenzív Élő Önvizsgálatok Alapcsomag, szeptember 4-6. (Megtalálhatatlan, Szorongás és Függőség Önvizsgálat)

Az Intenzív Alapcsomagban: 3 nap csoportos képzés + 2 egyéni konzultáció utána skype-on. (Jelentkezési határidő: aug.25.) A 3 nap során kiemelten foglalkozunk a dühvel, a félelemmel/szorongással, a szégyennel és a szomorúsággal/gyásszal. Megismerjük és gyakoroljuk az Élő Önvizsgálatok mindhárom típusát, a Megtalálhatatlan, a Szorongás és a Függőség/Kényszer Önvizsgálatot is. Rengeteg olyan gyakorlati eszközt fogsz a kezedbe kapni, melyek a hétköznapi életedbe beépülve segítenek majd az utadon. A 3 napos tréning után pedig minden résztvevővel még végzek 2 egyéni konzultációt (skype-on, ami világszerte teljesen bevált forma, igen bensőséges munkát tesz lehetővé, ne tarts tőle).
Saját megtapasztalásom - és szinte minden hozzám eltaláló emberen is azt látom -, hogy az egész önfejlesztést, (spirituális) keresést, változni-gyógyulni vágyást az a félelem vezérli, hogy NEHOGY ÉREZNI KELLJEN. Mindenféle elméleteket, módszereket próbálunk azért bevetni, hogy valahogy megússzuk az élet testi szinten megjelenő áramlásának megélését. Mindenre képesek vagyunk a menekülés jegyében, persze nem tudunk róla, hogy ezért tesszük. Pedig mindannyian arra vágyunk, hogy a szívünk meggyógyuljon, hogy újra teljesnek és élőnek érezzük magunkat. Még amikor pl. az érzelmi intelligenciánkat fejlesztjük is, akkor is általában beszélni tanulunk meg az érzelmeinkről és érzéseinkről, fejben marad az egész, nem lesz energetikai szintű megtapasztalás. Pedig ez az, ami valóban felszabadít! És ez az, ami az egész lényedet MEGGYÓGYÍTJA. Ez valódi Ön-Gyógyítás, mely csak belülről érkezhet el.

(Olvasd el legfrissebb írásomat ebben a témában: Pszichoszklerózis: Az érzelmek átélésének fontosságáról és elfojtásuk következményeiről)

Az élet valójában sokkal egyszerűbb, mint amit hiszünk róla, és ezt nekem az Élő Önvizsgálatok rendszeres végzése segített teljességében megélni. Úgy szoktam fogalmazni, hogy visszataláltam az Életbe, ahonnan évtizedekig menekültem, és a kényszeres gondolatok szintjén próbáltam megoldást keresni a szenvedésemre. Hát, nem igazán sikerült. A fő kulcs a testembe való megérkezés volt számomra. (Erről itt olvashatsz: Válj újra élővé.)

Az érzelmi energiák negatív megítélése, a tőlük való folyamatos menekülés, az elkerülésükre tett állandó, tudattalan manővereink rengeteg élet-energiát szívnak el tőlünk. Mikor pedig ezek az energiák is intelligens ÉLET-ENERGIÁK - hisz mi másért is teremtődtek volna? Az utóbbi években elterjedt „kontrolláld és szabadulj meg a negatív érzelmeidtől” című hitrendszer pedig még mélyebbre tunkolja bennünk a beragadást, és még véresebbé teszi a küzdelmet. Egyre jobban félünk a „negatív” érzelmektől, mert most már azt is elhittük róluk, hogy miattuk történnek velünk „negatív” események. Ez pedig a végső őrület, a végső ön-erőszak, a végső csapás önmagunk ellen. Mindezt a „jobbítás” és „változtatás” és „pozitivizmus” jegyében. (Erről egy korábbi bejegyzésben részletesen: Az érzelmek és érzések totális félreértése.)

Düh, szomorúság, félelem, bűntudat, tehetetlenség, szégyen… Idézd fel és tudatosítsd magadban, mit is tanultál meg gyerekként ezekről az érzelmekről. Mit mondtak neked róluk? Mihez kell velük kezdeni? Szabad-e egyáltalán őket érezni? Szabad-e „olyan” lenni? Hogyan néz ki az, ha valaki dühös, fél, tehetetlen? Milyennek ítélték az ilyen embereket? Milyennek ítélted magadat, ha felbukkantak benned ezek az érzelmi energiák?

És hogyan viszonyulsz az érzelmeidhez most, felnőtt fejjel? Mennyire vagy barátságban a félelmeddel, dühöddel, bánatoddal, tehetetlenségeddel, szégyenérzeteddel? Mennyire vagy képes megélni őket? És egyáltalán, mi az, hogy megélni az érzelmeket? Szinte semelyikünknek nem volt lehetősége arra, hogy megtanulja szabadon MEGÉLNI, nem pedig KIÉLNI az érzelmek energiáját. Mert minden érzelem energiaként, bizonyos érzetekként jelenik meg a testben. Ezeket az érzeteket pedig kellemetlennek, fájónak, rossznak tanultuk meg, ezért automatikus reakcióként elmenekülünk tőlük. Pedig „ők” mindössze energiamozgások a testben. Amik sosem kaptak esélyt arra, hogy szabadon áthaladhassanak, megélődhessenek. A megélés, vagyis az érzelmi energia fizikai szintű érzése, megtapasztalása nem egyenlő a „kiélésével”. Amikor pl. felbukkan a „düh”-nek elnevezett energia a testben, fogalmunk sincsen, hogyan legyünk vele, hogyan tegyük lehetővé az áthaladását. A rápakolódott ítéletek és címkék miatt sokan automatikusan és tudattalanul azonnal elfojtjuk az energiát, így bezárva azt az energiarendszerünkbe, s ez által betegségeket, depressziót, szorongást idézve elő. A szenvedélybetegségekről és függőségekről már nem is beszélve, melyeknek fő oka szintén az érzelmeinktől való megszabadulni akarás. A másik variáció, hogy „kiéljük”, vagyis pl. ordítunk, ütünk, toporzékolunk, törünk-zúzunk. És mindeközben nem vagyunk tudatában annak – hisz sosem mondta nekünk senki -, hogy egyszerűen az energiára fordítva a figyelmünket, képesek vagyunk azt energiaként megélni a testben. És akkor az energia megmozdul, átalakul és önmagától fogva, természetes módon távozik.

A 3-napos együttlétünk során meglátod és megéled majd, hogy MINDEN megtapasztalásod univerzális, nem vagy egyedül a félelmeidben és menekülésedben, mert MINDANNYIAN ezt csináljuk. Meglátod, hogy ebben semmi szégyellni- vagy rejtegetni való nincsen. Megtanulod, hogyan nézz rá mindarra, amit az érzelmekről, érzésekről elhittél, és HOGYAN ÉREZD ŐKET TELJES VALÓJUKBAN. Meglátod, mennyire egyszerű is ez az egész, ha pont fordítva közelítesz hozzá, mint eddigi életedben. Megtapasztalod, milyen felszabadító is megérkezni a testedbe és érezni. Megtapasztalod, hogy erre bármikor képes vagy és nem szorulsz évekig vagy életed végéig gyógyszerek és terapeuták segítségére. MEGTANULSZ ÉLNI. És ÖRÜLNI az életnek, a testednek, önmagadnak, az emberi kapcsolataidnak.

Egy tanfolyami résztvevő megosztotta ezzel kapcsolatos megtapasztalását:

Szia Andi! Szóval a 7vége, húúúúú. Már régóta szemeztem a tanfolyammal, a blogodat meg folyamatosan olvasom, de valahogy most jött el az ideje. Kicsit féltem, hogy mit találhatok - amit mondtam is, hogy ha egyszer megengedem magamnak, hogy érezzek, akkor majd aztán apokalipszis meg minden...
De nagyon KÖSZÖNÖM, hogy elhoztad ezt a módszert, mert nekem eddig ez az Önismeret Szent Grálja. Fantasztikus, hogy megláthattam, hogy nem kell félni az érzésektől, érzetektől. Egész életemben mást sem csináltam. Most megjelent előttem egy kép, hogy egy kis süniként összegömbölyödve létezem, és a testem is egyből befeszült. És a csodálatos az, hogy már nem az van, hogy most akkor jól lejjebb passzírozom ezt az érzést, hanem mintha valami jótündér szólna hozzá a kedves kis hangján, hogy „szia, hát te meg ki vagy? ne szaladj el, maradj csak itt velem”. Az érzet meg: „oké, ne aggódj, nem foglak bántani”. Micsoda megkönnyebbülés!!!! A kis közönykirálynőnek bennem ez tűzijáték és örömtánc. Komolyan, még a „rossz”, „bénító” érzések is. Mert itt vannak, mert élek. (K.D.)

A 3 nap során kiemelten foglalkozunk a dühvel, a félelemmel/szorongással, a szégyennel és a szomorúsággal/gyásszal. Megismerjük és gyakoroljuk az Élő Önvizsgálatok mindhárom típusát, a Megtalálhatatlan, a Szorongás és a Függőség/Kényszer Önvizsgálatot is. Rengeteg olyan gyakorlati eszközt fogsz a kezedbe kapni, melyek a hétköznapi életedbe beépülve segítenek majd az utadon. A 3 napos tréning után pedig minden résztvevővel még végzünk 2 egyéni konzultációt (skype-on, ami világszerte teljesen bevált forma, igen bensőséges munkát tesz lehetővé, ne tarts tőle). Az egyéni konzultációk alkalmával tovább gyakorlunk, saját témáidat dolgozzuk fel.

Jelentkezési határidő: 2 hely maradt

Jelentkezésedet telefonszámmal együtt ide küldd: andi.oravecz@gmail.com

Létszám korlátozva: max. 8 fő

Időpont: szeptember 4-6. (naponta 9.30-18.00 óráig)

Helyszín: Független Pedagógiai Intézet, II. ker. Frankel Leó u. (kellemes, csendes, hűvös)

Részvételi díj a teljes csomagra:
·                     3-napos csoportos képzés díja: 29.000 Ft
·                     2 x 70 perces egyéni konzultáció díja: 15.900Ft
Összesen: 44.900Ft (alanyi áfa mentes)

A tanfolyami díj fizetéséről a jelentkezéskor kapsz információt. A tanfolyami díjról Tanfolyami oktatás címén kerül számla kiállításra.

Scott Kiloby Élő Önvizsgálatait máshol nem tanítják Magyarországon. Nemzetközileg, angol nyelven, kb. 3-szoros áron elérhető egy hasonló csomag. Ha szeretnél egy teljesen újszerű, egyedülálló és igen hatékony önvizsgálati módszert megtanulni, több éves tréneri és egyéni konzultációs tapasztalatommal megtámogatva, ez az Alapcsomag a megfelelő választás számodra.

Ha bármilyen kérdésed van, keress bátran: andi.oravecz@gmail.com, 30-343-7453

Várlak szeretettel, ha elérkezett az időd.


Mutatom-Átadom: Öt év (szakmai) tapasztalata és gyakorlata – Haladó Tréning, 2015. szeptember 12-13.

Most nyáron 5 éve, hogy elvégeztem Byron Katie School-ját, és lassan 3 éve, hogy Scott Kiloby Élő Önvizsgálatainak facilitátora és trénere lettem. És az ÖnMunka blog is hamarosan az 5. szülinapját ünnepli, elképesztő! J Szinte egyetlen nap sem telt el a kezdetek óta anélkül, hogy valamilyen módon ne foglalkoztam volna az önvizsgálatokkal, és tavaly nyár óta nagyon intenzív egyéni konzultációs munkába is fogtam, több száz órányi tapasztalatot gyűjtve sok-sok klienssel.

Mindez egybeesett a pszichológia iránti érdeklődésem elmélyülésével és rengeteg tanulással, ami merőben új nézőpontokkal gazdagított, és segített még inkább meglátni, milyen módon érthető félre bármilyen módszer a személyiségfejlődésünk során keletkezett hiányokból-elakadásokból és a gyermekkori sérülésekből fakadóan. Ez az, amit már korábban is úgy fogalmaztam meg, hogy mindenki úgy fogja érteni és végezni pl. az önvizsgálatokat, ahogy bármi mást az életében: ugyanazokból az alapvető személyiségfejlődési és jellemhiányokból, gyermekkori sebzettségekből. Tehát, először is ezeket fontos tudatosítani, pótolni, begyógyítani, s erre - megfelelő használat, emberismeret és némi kiegészítés mellett - kiválóan alkalmas az önvizsgálati eszköztárunk. Az így bekövetkezett változások aztán az élet minden területére kihatnak, és egy általános „felnőtté válási” folyamatot indítanak be.

Az évek során más módszerekkel is megismerkedtem, illetve intuitíve bukkantak fel bennem új ötletek a két alapvető önvizsgálati folyamatunk hatékonyabbá, célzottabbá, személyre szabottabbá és könnyebben végezhetővé tételére, melyeket újra meg újra leteszteltem.
Mostanra a módszerek integrálódtak bennem, és ez a folyamat tovább mélyül minden egyes klienssel való találkozásnál. Sokkal inkább emberközpontúvá formálódott a munkám, nem a módszereken van a fókusz, hanem a kliens személyén, személyiségén, befogadóképességén. Nagyon szeretem az emberek egyediségét, ahogy mindenki kinyit bennem valamit, és ahogy az én közvetítésemmel is nyílhatnak bennük ajtók, ablakok, kapuk, időnként csak icipicike rések. Mindig pont annyi, amennyi megengedődik.

Útközben sok magánéleti változáson is átmentem, melyek mindig oda-vissza hatottak a munkámra is. Szeretem, ahogy az élet mindent elém hoz és mindenre megtanít kis lépésenként, pont úgy, ahogy bírom a tempót. Bár időnként jól elbambulok és észre sem veszem, miben vagyok benne, néha pedig majdnem fejre állok… De ezek a megtapasztalások is mind-mind kellettek-kellenek. Visszatekintve egyiket sem spórolnám meg.

Mindezek fényében invitállak Benneteket egy olyan kifejezetten ÖnMunka Haladó tréningre, ahol megmutatom és megosztom Veletek mindazt, ahogy mostanra dolgozom. A hangsúly a gondolati, érzelmi és viselkedési minták intenzívebb és átfogóbb tudatosításán és feldolgozásán lesz. Olyan gyakorlatokat fogok mutatni, melyeket párokban is végeztek majd, így a 2 nap alatt nagyon sok megélt tapasztalatotok lesz. És ezért is szükséges jártasság mindkét módszerünkben, hiszen itt az alapokkal nem foglalkozunk, hanem tágítunk és finomítunk. Emellett szeretnék beszámolni azokról a buktatókról és tévutakról, ahova teljesen ártatlanul magunk is betévedhetünk, és szépen másokat is magunkkal vihetünk.

Részvétel előfeltétele: Élő Önvizsgálatok és Munka Alapcsomag

Részvételi díj: 24.000Ft (alanyi ÁFA-mentes, a tanfolyam díjáról Oktatás címén kerül számla kiállításra)

Létszám korlátozva: 8 fő
Helyszín: Zugló, Kalocsai u.

Jelentkezés emailben: andi.oravecz@gmail.com (küldj telefonszámot is)


Várlak szeretettel.


KÉRDŐJELEZD MEG! - Byron Katie Munka-módszere Alapcsomag, 2015. október 10-11.

Tréner: Oravecz Andrea

A csomag tartalmaz:
  • 2-napos csoportos képzés (max. 8 fő) (mindkét nap 9.30-18.00 óráig)
  • 1 x 90 perces egyéni konzultáció velem skype-on (fontos, hogy legyen jól működő internet-kapcsolatod)
A képzési csomag lényege, hogy a résztvevők - támogató légkörben - gyakorlati bemutatót kapjanak a Munka önvizsgálatról, majd képesek legyen önállóan is dolgozni. A csoportos tréning abszolút gyakorlatias, bemutatással, technikai segítséggel, tippekkel. Az egyéni konzultáció alkalmával a résztvevők témájukat dolgozzák fel. Ezen kívül a résztvevők egy zárt Facebook fórum tagjai lehetnek (választásuk szerint), ahol további segítséget kapnak a Munkájukhoz, ha ezt igénylik.

Csomagár: 29.900 Ft (alanyi áfa-mentes) (2 nap csoportos képzés 21.000 Ft +1x90 perc egyéni konzultáció 8.900Ft)

Byron Katie Munka-Módszeréről részletesen itt olvashatsz.

A tanfolyami díj fizetése átutalással történik. További részletek a visszaigazoló emailben.

Kurzus előfeltétele: nincs, ez kezdő kurzus

Jelentkezési határidő: szeptember 15.

Létszám limitált: 8 fő (Köszönöm, ha kifejezetten csak komoly szándék esetén jelentkezel.)

Helyszín: Zugló, Kalocsai u.

Jelentkezés emailben, TELEFONSZÁM megadásával: andi.oravecz@gmail.com

Byron Katie Munka-Módszerét szeretettel ajánlom figyelmedbe Magyarországon. Európában néhány országban elérhető ilyen tanfolyam, ehhez magas szinten kell beszélned az adott idegen nyelvet, illetve európai pénztárcához mért összeget kell fizetned. A módszer elsajátítható könyvek és internet segítségével önállóan is, ehhez rengeteg segítő anyagot tettem már közé itt az ÖnMunka blogon. Ha Te szeretnéd profin, gyorsan, eredményesen megtanulni, az én 5 évnyi és ezer órányi tapasztalatommal megtámogatva, akkor ez a Munka Alapcsomag a megfelelő választás számodra.

Várlak szeretettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése