2014. október 28., kedd

Természetes Nyugalom: Scott Kiloby új könyve magyarul




Örömmel értesítelek Benneteket, hogy több hónapnyi munkánk eredményeképpen hamarosan megjelenik Scott Kiloby Természetes Nyugalom című könyve magyarul, az Ezüstszem Kiadó jóvoltából. Izgatottan várom, milyen lesz a kezembe fogni, miután annyi sok órát töltöttem el vele a nyáron. :)

Ennek apropóján nagyobb rendszerességgel jelentkezem majd itt a blogon, hogy minél mélyebb betekintést nyerhessetek abba, mit is tartogat számotokra Scott szuper könyve. Emellett 2014. december 7-én először tartok majd Természetes Nyugalom egynapos bevezető tréninget, melynek részletei itt olvashatók. De előbb álljon itt Scott ajánlója könyvének magyar kiadásához, melyet az én kérésemre írt, hogy így is személyesebben nekünk szólhassanak a szavai.

A könyv teljes címe: Természetes nyugalom – Hogyan szokjunk le a függőségeinkről a jelenlét segítségével – Egy forradalmian új módszer

Mindemellett, a könyv nem „csupán” a függőségek témájában nyújt gyakorlati segítséget, hiszen a függőségi működéseink már mind következmények, nem maguk a kiindulási probléma. Szorongás, depresszió, stressz, önértékelési és önbecsülési problémák, emberi kapcsolati konfliktusok, az érzelmeinktől való félelem, a kényszeres gondolkodás, test és betegségek, gyász és veszteség, folyamatos menekülés attól, ami épp történik életünk pillanatról-pillanatra való folyásában – ezek is csak címszavak. Minderről az elkövetkező hetekben részletesen írok majd, érdemes a szokásosnál sűrűbben ellátogatni a blogra.

Ajánló a magyar kiadáshoz Scott Kilobytól

Hosszú évek óta arra törekszem, hogy saját, megélt élményeimet osszam meg az emberekkel, ne üres frázisokat ismételgessek. Gyakori jelenség, hogy a spirituális tanítók bonyolult elméletek és modellek formájában fogalmazzák meg a mondanivalójukat, az emberi elme pedig imádja az intellektuális megértést. Személyes tapasztalatom azonban újra meg újra azt mutatta, hogy a valódi szabadság, szeretet, béke és együttérzés nem attól válik hozzáférhetővé, hogy még több tudást halmozunk fel. Ezek a csodás minőségek az elme megkérdőjelezésén keresztül fedik fel magukat. Épp ezért teljesen megbízom a megélt tapasztalatomban, mely már eddig is megmutatta, hogy a függőségek és a leszokás területén mi hasznos és mi nem. Ez a könyv a saját leszokásom folyamatát mutatja be, sokakéval egyetemben, akik a Természetes Nyugalom és az Élő Önvizsgálatok módszerét a gyakorlatban is kipróbálták.

Utam során azt tapasztaltam, hogy a függőség leginkább csak egy félreértés. Arról szól, hogy a jelen pillanatában bennünk levő érzéseket és gondolatokat kíséreljük meg elkerülni, tompítani, elnyomni, kiiktatni. A jelenben érzékelt kellemetlenségek, melyek fakadhatnak múltbeli fájdalmunk cipeléséből, a jövővel kapcsolatos aggodalmunkból, vagy épp abból, hogy az adott pillanatot unalmasnak ítéljük, mind automatikusan a jövő felé tolnak minket. Többek között azokhoz a függőségi szerekhez és tevékenységekhez, melyek által a kellemetlen érzésektől és gondolatoktól való megszabadulást várjuk.

Fontos, hogy a leszokás ne a további menekülésről szóljon, hanem az önmagunkkal való leggyengédebb és legegyüttérzőbb találkozás legyen. Ebben a folyamatban mindent úgy fogadunk el és élünk át, ahogy az van; ez a legmélyebb átalakulás kulcsa. Nem csupán a függőségeinkre nézünk rá, hanem a függőség gyökerére, az énnel való azonosulásra is. Olyan tévképzetek irányíthatják az életünket, melyek szerint nem vagyunk biztonságban, nem vagyunk szerethetők, nem vagyunk elég jók, ezért aztán folyton megjavítani vagy megváltoztatni igyekszünk magunkatEgy jobb jövőbeli ént akarunk előállítani. Amíg ez a jövőhajszolás, a jobb, megfelelőbb énkép létrehozásának kényszere működik bennünk, a függőség valamely formája biztosan jelen lesz életünkben. Amint azonban meglátjuk, hogy nem vagyunk azonosak a magunkról szóló elképzeléseinkkel, megpihenhetünk a jelen pillanatban, abban a térben, ahol az élet valójában történik. Az itt és mostban megleljük mindazt, amit egész idáig kerestünk. Én természetes nyugalomnak hívom. Így a leszokás nem csupán a függőségeinktől való megszabadulást jelenti majd, hanem az álomvilágból való felébredésünkhöz is elvezet.

Nagy örömmel látom, hogyan terjed munkásságom Magyarországon is, Oravecz Andrea és kollégái közreműködésével. Amikor 2012-ben megismerkedtem Andreával, módszerem és az önvizsgálatok iránti lelkesedése nyilvánvaló volt, amit aztán másoknak is átadott. Azóta az Élő Önvizsgálatok okleveles facilitátora és magyarországi trénere lett, s a kezdetek óta együttműködünk. Andrea mindig nyitottan fogadja az újításokat, lépést tart a Természetes Nyugalom módszer és az önvizsgálatok fejlődésével, valamint a Kiloby Centerben végzett munkánkkal. Hálásan köszönöm, Andrea! Kívánom, hogy te és kollégáid sikerrel ismertessétek meg módszeremet csodás országotokban azokkal, akiknek erre van szükségük.

A függőség az emberi fajra univerzálisan érvényes jelenség. Bárhol éljünk is a világban, bármilyen kulturális háttérből érkezzünk, emberként mindannyiunkat kielégíthetetlen éhség gyötör a még többre, amit mindig a jövőben vélünk megtalálni. Szerencsére, nemcsak a függőségeink, hanem a jelenléten keresztüli leszokás lehetősége is közös bennünk: a jelenlét ajándéka mindannyiunk számára hozzáférhető. Ennek szem előtt tartásával ajánlom mindenki figyelmébe a könyvemben szereplő módszereket és gyakorlatokat, melyek óriási segítséget jelentettek nekem. Kitartó alkalmazásukkal fokozatosan és gyengéden elnyugodott bennem a keresés és a korábban engem rabságban tartó függőségi szerek és tevékenységek utáni vágy. Meggyőződésem, hogy ez veled is megtörténhet, te is képes vagy rá!


Scott Kiloby

(Scott két korábbi könyve is elérhető magyarul, pdf-es formában. Élő Felismerés és Élő Kapcsolat. Ezekről itt találsz infót.)

Természetes Nyugalom: Bevezető tréning Scott Kiloby könyve alapján, 2014. december 7. vasárnap.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése