2012. február 6., hétfő

Byron Katie Ébresztő Idézetek 3.


Összegyűlt egy újabb bejegyzésre való a Facebook-os csoportunkban rendszeresen kiposztolt Katie idézetekből. Szép lassú, figyelmes elolvasásra ajánlom őket, mélyen magadba engedve mindegyiket, és megvizsgálva, mit is mondanak Neked. Kellemes beengedést kívánok!

„A kölcsönös tisztelet nem azt jelenti, hogy te tisztelsz engem. Hanem azt, hogy én tisztelem önmagamat és téged.”

„Elképzelhető, hogy minden ember a tőle telhető legjobbat teszi minden pillanatban, épp ahogyan te is?”

„Ha azt hiszed, ’Szeretnem kéne magamat’, melyik ’magam'-ra is gondolsz pontosan?”

„Bármikor, ha együttérzést szeretnél másoktól, arra próbálod rávenni őket, hogy a mítoszod részesei legyenek. Ez pedig mindig fáj.”

„A dolgok mindkét oldalát megnézem: ez az oldala gyönyörű, az az oldala is gyönyörű.”

„Az épelméjűség – a valóságban gyökerező elme – a védelem egyetlen létező formája.”

„A Négy kérdés megválaszolása kiugraszthatja az identitásodat önmagából. Ez pedig nagyon ijesztő lehet, mivel ott maradsz szabadon… és hogyan is nézne ki ez a szabadság?”

„Szerinted már ki kellett volna nyílnod? Próbálj csak kinyitni egy virágot, mielőtt az készen áll rá. Összenyomod, összetörik, és meghal. Nem nyílunk ki a saját időnk előtt.”

Minden pillanat ajándék: Te vajon kicsomagolod a te ajándékodat most, és most, és most…?”

„Amikor megkérdőjelezed a stresszes gondolataidat, a gondolatok elveszítik az erejüket, kedvesebb választási lehetőségek bukkannak elő számodra, így a cselekedeteid automatikusan változnak meg.”

„A te boldogságod tőled függ – ki mástól is függhetne?”

„Amint elkezded elfogyasztani a Munkát reggelire – más szóval, napi rendszerességgel kérdőjelezed meg a gondolataidat -, ez az erőfeszítésmentes elmeállapot egyre inkább a hétköznapi életed részévé válik.”

Boldog Új Pillanatot! Hisz semmi más nem lehetséges az olyan szem számára, mely valóban lát.”

„Szeretnél másképp cselekedni? Ez nem lehetséges addig, amíg nem tudsz másképp érzékelni.”
Amit látsz, nem a Valóság, hanem a program-hiedelem-szűrőid által torzított értelmezésed a Valóságról. Mindannyian egy pici kulcslyukon keresztül látjuk a Nagy Egész egy aprócska töredékét. Ráadásul mindannyiunk más lyukon keresztül néz. A hiedelmeink megkérdőjelezése tágítja a perspektívánkat, így képesek leszünk megérteni másokat és máshogyan cselekedni.

Feladatunk a feltétel nélküli szeretet. Mindenki más feladata pedig a gombjaink nyomogatása.”

„Elkezded felismerni, hogy semmi sem az, aminek látszik, és egyszerűen csak nevetned kell.”

„Ha nem hinnéd el a magadról és a rólunk szóló stresszes gondolataidat, valami végtelenül valódiként, tisztaként és kedvesként jelennél meg a jelen pillanat ragyogásában: itt nincs jövő, nincs múlt, nincs szükség reményekre, nincs megbánás sem.”

„Amikor felfedezed, hogy minden boldogság benned van, az akarásnak és a szükségnek vége szakad, és az élet nagyon izgalmassá válik.”

„Amikor az elméd kinyílik, az egész világ a helyére kerül.”

„A testek különállóak, de az elmék képesek egyesülni.”

“Ha tudnád, milyen fontos vagy, milliárdnyi darabra töredeznél és egyszerűen csak fény lennél.”

„Amikor a példákat keresed a megfordításokra, ne csak találgass, hanem tényleg lásd is a képeket! Légy szemtanúja a saját életednek. A Csendben ismerkedj meg magaddal.”

„Ha tényleg szeretnéd megismerni az igazságot, fuss az ellenségedhez.”

„Kliens: Arra van szükségem, hogy Isten elvegye a szenvedésemet. Katie: Fordítsd meg, Isten elfoglalt, vedd el magadtól a szenvedésedet.”

„Az ego, ahogy leereszt, ellenáll. Fokozatosan elveszíti az eddig ismert világát, melyben minden folyamatosan változik.”

„Azokról, akiket a legjobban utálsz a világon, kiderül, hogy mindegyikük Te magad vagy.”

„A flörtölés manipuláció: így próbálsz valakit bevonni az életedbe, aki magától nem jönne.”

„A külvilágban elért eredmények átmenetiek és hamis hatalmat képviselnek. Amikor a világot próbáljuk megváltoztatni, a fókuszunk odakint van, és ily módon semmi sem változik meg igazából.”

„A nem szeretett gondolatok újra meg újra visszatérnek, egészen addig, amíg szívesen látottakká és szeretettekké válnak.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése