2020. november 15., vasárnap

BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN + 3 TEST-ALAPÚ ÖNMUNKA TEMATIKUS MINIKURZUS EGY CSOMAGBAN

 


BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN + 3 TEST-ALAPÚ ÖNMUNKA TEMATIKUS MINIKURZUS EGY CSOMAGBAN - JELENLEG CSAK A MEGHIRDETETT AKCIÓKBAN ELÉRHETŐ EZ A CSOMAG!

HA 2020. DECEMBER 28-IG BEFIZETED A TESTBELAKÁS ISKOLÁJA DÍJÁT, EZT A 4-ES KURZUSCSOMAGT AJÁNDÉKBA MEGKAPOD! Részletekért olvass tovább és kattints rá a Testbelakás Iskolája linkjére lentebb.

EZ EGY ÖNÁLLÓ GYAKORLÁSSAL VÉGZENDŐ KURZUSCSOMAG, FB csoportos támogatással. Összesen kb. 45 órányi videós-audiós anyag, test-alapú videós és audió gyakorlatok, és kb. 100 oldalas Segédlet a tartalom. Olyan, mintha egy teljes hétig, napi 8 órában velem tanulnál és gyakorolnál. 💪😇

A kurzust vezeti: Oravecz Andrea, test-alapú önismereti oktató, test-alapú önvizsgálati facilitátor, test-alapú meditációs oktató és trauma tanár

Kérlek, hogy csak KOMOLY SZÁNDÉK ÉS ÖNÁLLÓ GYAKORLÁS IRÁNTI ELKÖTELEZETTSÉG esetén jelentkezz! Szeretném, ha olyanokhoz jutna el ez az egyedülálló gyakorlati és elméleti tananyag, akik valóban használni is fogják, és stabilizálódni, erősödni tudnak általa. Fontos, hogy legyen időd és nyugalmas helyed a videós előadások és gyakorlatok rendszeres végzéséhez.

Jelentkezési és legutolsó befizetési határidő:  Kezdés: , ekkor kapnak hozzáférést a Hallgatók a Biztonságban a testedben, nyugalomban az elmédben kurzus anyagához. (A további 3 tematikus kurzus anyagához kéősbb kapsz hozzáférést, további részletek lentebb.) Az anyagokhoz való hozzáféréshez mindenképp szükség van Facebook fiókra. Jelentkezési lap lentebb.

A 4 tematikus minikurzus címe (részletes leírásuk és tematikájuk lentebb):

1) Biztonságban a Testedben, Nyugalomban az Elmédben (A Testbelakás Iskolája bevezető kurzusa is, kb. 12 órányi anyag + 2 Segédlet) 

2) A Két Lábon Járó Függőségi Mechanizmus - Mindennapi Függőségeink és Kényszereink (Kb. 12 órányi anyag + 40 oldalas Segédlet)

3) Betegség, Fájdalom, Test, Öngyógyítás (Kb. 10 órányi anyag)

4) Férfi, Nő, Párkapcsolat, Szexualitás (Kb. 10 órányi anyag)

2020-nak lassan vége, és újra szűkebbre zárult körülöttünk a külvilág, ami sok félelmünket, feldolgozatlan traumánkat beaktiválhatja. Sok a bizonytalanság, ami a legtöbbeket megborít. Ilyenkor hajlamosak vagyunk bármibe vagy bárkibe belekapaszkodni, aki vagy ami biztonságot, bizonyosságot ígér. Ez azonban nem vezet hatékony, belső önkapcsolódáshoz. Az idei év nagy tanító, és világosan megmutatja, hogyan is állunk önmagunkkal. Milyen az idegrendszeri állóképességünk, az érzelmi és mentális feldolgozóképességünk, mennyire nyitott és áramló a lényünk, a szívünk, és mennyire kifinomult és tágas a tudatunk. Mennyire birtokoljuk a saját lényünket és mennyire lakjuk azt be.

Ebben a sok éves tapasztalatból táplálkozó online minikurzus csomagban minden témát az emberi lény komplexitásában közelítünk meg: idegrendszeri-agyi-biológiai szinten; energetikai, érzelmi, mentális, trauma és testérzet szinten; és a finom tudat szintjén. Az elméleti alapozás mellett gyakorlati eszközöket adok át számodra ahhoz, hogy ELKEZDHESS VALÓBAN BIZTONSÁGBAN ÉLNI A TESTEDBEN, ami mind az idegrendszered, a fiziológiád, az érzelmeid, a személyiséged, mind pedig lényed legfinomabb dimenziójának OTTHONA is.

FIGYELEM! Ez a tematikus csomag semmiképp nem helyettesíti a Testbelakás Iskolája (TBI) szisztematikus, 6 hónapos, mélyönfeldolgozást célzó folyamatát és nem is hasonlít rá! A Testbelakás Iskolájának februári indulásáig viszont belevághatsz a test-alapú önmunka kalandjába ezzel a csomaggal.

A TESTBELAKÁSRÓL: A modern ember generációk óta nem a testében él. Legtöbbünk a feje felett, a teste előtt, illetve a teste felszínén „lakik” energetikailag, a sok gondolkodás, az állandó rohanás, és a testünkből való krónikus „kiköltözés” miatt. A különböző traumák és az érzelmeinktől, érzéseinktől való elszakadás következtében a testünk különböző területeit elhagytuk és lényünk teljesen fragmentált, töredezett. Így nincs fizikai otthonunk, sosem tudunk megérkezni, sosem tudunk biztonsággal megpihenni és megnyugodni. Mivel nem ismerjük a biológiánk, fiziológiánk, idegrendszerünk, érzelmeink, testérzeteink, elménk működését, ezért megtanulunk FÉLNI is mindattól, ami a testünkben zajlik, és amit „nem normálisnak” hiszünk. Ennek következtében folyamatosan odakint vagy a gondolataink között keressük a megpihenést, megérkezést, megnyugvást, biztonságot – sokszor szerfüggőségek és viselkedési kényszerek formájában. Csakhogy ezek legfeljebb átmeneti enyhülést hozhatnak. Emellett energetikailag és érzelmileg másokkal össze vagyunk gabalyodva, ami szintén sok feszültséget okoz. Végül pedig lényünk bölcsessége is a testünkben lakik, amihez csak akkor férünk hozzá teljesen, ha a testünket szép fokozatosan visszaigényeljük és belakjuk.

Ahhoz, hogy biztonsággal elkezdhessünk megérkezni a testünkbe, hogy a TESTÜNK LEHESSEN AZ A BIZTONSÁGOS, MEGTARTÓ OTTHON, amire ki van találva, MAGÁVAL A TESTTEL, A BENNE „ALAPFELSZERELTSÉGKÉNT” OTT LEVŐ ANATÓMIAI STRUKTÚRÁKKAL és eszközökkel érdemes tudatosan dolgozni.

A test-elme bármilyen működései mind természetes állapotok, NEM HIBÁK, és fontos üzeneteket hordoznak. Ha megtanulod, hogy a biológiai-fiziológiai-érzelmi-mentális állapotodat megfigyeld, beazonosítsd, majd a minikurzus során tanult számos eszköz segítségével önszabályozást kezdesz tanulni, megtapasztalod, hogy képes vagy tudatosan is ráhatni az idegrendszeri-fiziológiai-érzelmi-mentális állapotodra. Mindeközben pedig nem letagadod vagy elfojtod a nehéz, fájdalmas jelenségeket, érzeteket, hanem egyre nagyobb megértéssel kapcsolódsz össze velük is. Így egyre fejlődik az a készséged, hogy az életenergiákat át tudod engedni, nem akadnak el a szervezetedben, belül okozva bajokat.

Létfontosságú tapasztalatot szereznünk arról is, hogy lényünk, a legfinomabb szintjén AZ ÁLLANDÓSÁG, A BÉKESSÉG, A NYUGALOM DIMENZIÓJA, AMI MINDIG ELÉRHETŐ, mindannyiunk számára megtapasztalható rendszeres, célzott, értő gyakorlással. Ami által sokkal reziliensebbé válunk ebben a mindenkit erősen cibáló világban. Ez egy VALÓDI IDENTITÁS-VÁLTÁS, ami idővel a mindenpillanatainkban is mindig velünk van, mivel az egész testben áthatóvá, elérhetővé válik. Innentől kezdve a külső és belső történések, érzelmek, energiák, gondolatok nem „rángatnak” minket, mert már nem velük azonosulunk. Mindez gondolati szinten nem megtapasztalható.

Ez egy HOSSZÚ FOLYAMAT, mindenkinél más tempóban történik, nem szabad és nem is lehet siettetni. A tematikus kurzuscsomag gyakorlatai CSUPÁN ÍZELÍTŐT nyújtanak egy sokkal hosszabb, szisztematikusan, értőn felépített folyamathoz, de ha rendszeresen végzed őket, erőteljes alapokat tudsz elkezdeni építeni.

Ez egy ÖNÁLLÓ TANULÁSI ÉS GYAKORLÁSI program, ami akkor való számodra, ha úgy ismered magad, hogy valóban el is sajátítod az ismereteket és elvégzed a gyakorlatokat. És csak ebben az esetben tudja azt nyújtani, amire ki van találva. Annak, hogy megveszed, utána nem csinálod meg, semmi értelme. Én is olyan emberekkel szeretek együtt dolgozni, akik elvégzik azt, ami a részükről elvégezhető. Márpedig ebben a programban minden darabka olyan, amit csak magad számára tudsz megnézni, felfedezni és GYAKOROLNI. Megköszönöm, ha ennek fényében, csak komoly szándékkal jelentkezel.

A csomag mellé 8 hétig FB csoportos támogatást is adok a Biztonságban a testedben csoportban, ahol kérdezni és megosztani is tudsz az anyaghoz kapcsolódóan, nem egyéni problémákról. A csoporttagságod itt 8 hétig tart, addig van hozzáférésed a videós formátumú tréningekhez és gyakorlatokhoz. Az audió formátumú anyagok és írásos segédletek letölthetők, így bármikor használhatod őket később is.

Amennyiben egyéni figyelemre is szükséged van, 3 mellettem, általam képzett Kolléga elérhetőségét meg fogod kapni, erről is fogok tájékoztatást adni.

 

A 4 tematikus minikurzus címe (részletes leírásuk és tematikájuk lentebb):

1) Biztonságban a Testedben, Nyugalomban az Elmédben (A Testbelakás Iskolája bevezető kurzusa is, kb. 12 órányi anyag + 2 Segédlet)

2) A Két Lábon Járó Függőségi Mechanizmus - Mindennapi Függőségeink és Kényszereink (Kb. 12 órányi anyag + 40 oldalas Segédlet)

3) Betegség, Fájdalom, Test, Öngyógyítás (Kb. 10 órányi anyag)

4) Férfi, Nő, Párkapcsolat, Szexualitás (Kb. 10 órányi anyag)

 A 4 TEMATIKUS MINIKURZUS CSOMAG DÍJA: 59.900 Ft

Jelentkezni ennek az Űrlapnak a kitöltésével tudsz:JELENTKEZÉSI LAP - Mindenképp írj számlázási címet is! Ha vállalkozóként szeretnéd elszámolni az Online Oktatócsomagról szóló számlát, akkor az új bejelentési szabályok értelmében, a vállalkozás adószámát is tüntesd fel a jelentkezéskor. Köszönöm!

 

A 4 TEMATIKUS MINIKURZUS RÉSZLETES LEÍRÁSA ÉS TEMATIKÁJA:

1) BIZTONSÁGBAN A TESTEDBEN, NYUGALOMBAN AZ ELMÉDBEN MINIKURZUS CSOMAG (Kb. 12 órányi anyag + 60 oldalas Segédlet)

A Biztonságban a testedben minikurzus 5 blokkból áll:

1) Első blokk: Elmélet, 2 videó tréning, 3 óra – A testünk veleszületett, „beépített” idegrendszeri, fiziológiai, anatómiai struktúrái, melyek úgy vannak kitalálva, hogy elősegítsék azt, hogy biztonságban érezzük magunkat a testünkben. Bolygóideg (vagus nervus) – a test információs autópályarendszere; strukturális alapzatok a testben – földeltség, amire ráengedheted magad; fascia – a belső koherenciánk dimenziója; autonóm idegrendszer alapok (AIR); az AIR minden más szervrendszerre hat; túlélő válaszok, stresszválaszok, lazító válasz; polivagális elmélet, neurocepció; tolerancia ablak; testtudatosság, testbelakás, megtestesülés; fiziológiai, energetikai, tudati szintű megnyugvás; a fiziológia vezérli a történések gondolati értelmezését – alulról felfelé; miért nem elegendő a gondolati szinttel foglalkozni; miért nem biztonságos mindenki számára a meditáció; idegrendszer- és traumatudatosság; idegrendszerünk és testünk érzelmi energiákat kezelő, feldolgozó kapacitása; toxikus és gyulladáscsökkentő életmód. (Időtartam kb. 3 óra) + Írásos segédlet + További ajánlott videók ezekben a témákban.

2) Második blokk: A KURZUS LELKE: Komplex, videós formátumban vezetett és bemutatott, egyedi gyakorlatsor az elméleti témakörök fizikai, testi szinten történő alkalmazására. Rendszeresen végzendő. (Időtartam: 80 perc)

3) Harmadik blokk: Elmélet + Gyakorlat: Videós formátumban – Gondolati és érzelmi önvizsgálat és megnyugvás; 2 gondolati/érzelmi önvizsgálati módszer bemutatása + 2 egyszerű önvizsgálati bemutatás klienssel. + Írásos segédlet. Önállóan végezhetők a segédanyagok és a demo alapján. (Időtartam összesen 2 óra 45 perc)

4) Negyedik blokk: Audió gyakorlatok, saját eszközre letölthetők: Szociális vagus stimulálása (18 perc), Energiaközpontok stimulálása hanggal (20 perc), Has-emésztőrendszer-vagus ideg gyakorlat (32 perc), Feldenkrais 5 fő vonal és csontok gyakorlat (16 perc). Letölthetők, rendszeresen végzendők. (Időtartamuk összesen: 86 perc) + Írásos segédlet a gyakorlatok végzéséhez.

5) Ötödik blokk: BÓNUSZ anyagok:

· - Donna Eden-féle Napi Energiarutin és Neurolimfatikus pontok masszázsa gyakorlatok, videós formában. Rendszeresen végzendők. (Időtartam: 13 perc és 8 perc)

·         - Belső mosoly Tao csikung gyakorlat, letölthető audió formában. (27 perc)

·      - Videós beszélgetés Török Gabriella, Germán gyógytudomány oktatóval. Hogyan segít a Germán Gyógytudomány biztonságban lenni a testünkben és nyugalomban az elménkben? Milyen lehetséges biológiai válaszaink lehetnek a „koronavírusos” időkben? (96 perc)

·    - Videós beszélgetés Szommer Gabriella, Fascia Bodywork és Fascia Connector oktató, Craniosacralis Bodywork oktatóval + rövid fascia bodywork gyakorlatok ízelítő. (Időtartam: 84 perc)


2) A KÉT LÁBON JÁRÓ FÜGGŐSÉGI MECHANIZMUS - MINDENNAPI FÜGGÉSEINK ÉS KÉNYSZEREINK MINIKURZUS CSOMAG (Kb. 12 órányi anyag + 40 oldalas Segédlet)

„ÉN MÉG AZOKNAK IS AJÁNLOM, AKIK AZT HISZIK, HOGY NEKIK NINCS FÜGGŐSÉGÜK!” (Függőség Tréningnap Résztvevője)

 A függőségek, kényszerek terén „felhasználóként” is régi motorosnak számítok már kora tinikorom óta, szakmailag pedig 2012 óta tanulok, gyakorlok és foglalkozom szenvedélyesen (haha) ezzel a témakörrel. Scott Kiloby-tól tanultam 2012-13-ban az Élő Önvizsgálatok képzésem részeként a Függőség Önvizsgálatot és a Természetes Nyugalom módszert, és Scott egyik könyvét is megjelentettük akkor, melynek szakmai lektora voltam. Utána a tanulmányaim más vizekre vittek, de bármit tanultam is, egyre világosabban láttam, hogy emberi lényként valójában két lábon járó függőségi mechanizmusok vagyunk – biológiailag, idegrendszerileg, agyilag, neurotranszmitterileg, érzelmileg, mentálisan, programozottságilag, illetve az identitásaink/én-azonosulásaink vonatkozásában. Ilyen értelemben pedig minden út a függőségeinkhez vezet, és sok irányból fontos a témát megközelíteni, és különböző szinteken megérteni, illetve feldolgozni.

Ez az új Minikurzus csomag úgy született meg, hogy 2020 februárjában egy egész napos, jó húzósra-cuccosra sikeredett Mindennapi Függéseink, Kényszereink élő tréninget audióra rögzítettem. Itt nagyon sok fontos hangzott el, gyakoroltunk is, és ha már csak ezzel gazdagodik valaki, az is nagy változásokat indíthat be az életében. Ha már csak ennyit tudna mindenki önmagáról, elég más világban élhetnénk. (A nap résztvevői is lelkesen fedeztek fel magukban sok mindent, a bejegyzés legvégén olvashatjátok a megosztásaikat.) Aztán felötlött bennem, hogy még kiegészítem ezt az egynapos anyagot további test-alapú gyakorlatokkal, illetve egy 3 alkalmas, egyéni konzultációs folyamatot bemutató videósorozattal, függőség témában. Így bárki kamatoztathat mindebből a fincsiségből, aki meghallgatja, megnézi, meggyakorolja.

A Mindennapi Függőségeink Csomag 4 Blokkból áll:

1) Első Blokk: Elméleti, Alapozó rész, 4 audió felvétel formájában (összesen 6 és fél óra):

1. Evolúciós, agyi, neurobiológiai vonatkozások, 2 óra

2. Tudat, identitás, keresőmechanizmus vonatkozások, 63 perc

3. Függőség Önvizsgálat menete és gyakorlata, 1 óra 52 perc

4. Élvezet vagy öröm az agyban és az életben, 90 perc

2) Második Blokként készítettem 3 videót, melyekben Bogdán Ildi kolléganőmmel, barátnőmmel bemutatjuk, hogyan dolgozunk egyéni beszélgetésben, test-alapú önvizsgálatban a függőségeink, kényszereink témájával. Ebből sokat tanulhattok az önálló feldolgozáshoz, sok bevett „fogást” mutatunk nektek. A 3 videó összes időtartama kb. 4 óra 15 perc.

3) Harmadik Blokként ebbe a Minikurzus csomagba is beleraktam nagyon fontos test-alapú gyakorlatokat, melyek rendszeres gyakorlásával tovább mélyül a testben élésetek, és a függőségekkel, kényszerekkel, és bármilyen beragadt, traumatikus energiával való munkához szükséges kapacitásotok. 2 audió és egy hosszabb videós gyakorlatot kaptok, összesen 66 perc időtartamban:

1. Rápihenés az alapzatokra, audió gyakorlat, 13 perc

2. Fasciális testbelakás és „letekercselődés” a középvonalból, videó gyakorlat, 34 perc

3. Erőforrásolás a testben – részletes elmélet és audió gyakorlat, 18 perc

+ Bónuszként elérhetővé teszem számotokra a Biztonságban a Testedben kurzuson tanult Komplex videós gyakorlatsort, így velem végezhetitek a továbbiakban is. Ez 80 perc.

4) Negyedik blokként pedig kaptok két írásos Segédletet. Az egyik a Függőség Önvizsgálat mindenféle csínját-bínját, az Erőforrásolás a testben nagyon részletes leírását, és a Munka önvizsgálati anyagot tartalmazza. A másik pedig egy válogatás Scott Kiloby mentorom, általam magyarra fordított, függőség témájú írásaiból. (A 2 Segédlet kb. 40 oldal terjedelmű.)

 

3) BETEGSÉG, FÁJDALOM, TEST, ÖNGYÓGYÍTÁS MINIKURZUS CSOMAG (Kb. 10 órányi anyag)

A függőségek, kényszerek témakörén kívül személyes utamon a betegség, fájdalom, test szintén meghatározó tényezők és irányok hosszú évek óta. Ehhez a szintén új Minikurzus csomaghoz először is összehívtam a Szakmai csoportocskám tagjait, és csináltunk egy egynapos, változatos, többféle módszert bemutató, elméletes, csoportos-egyéni gyakorlatos tréninget. Ezt most videóra rögzítettem, így jól velünk tudtok tartani a sokoldalú felfedezéseinkben. Nagyon jól éreztük magunkat, alaposan elfáradtunk, és tizenévek gyakorlata után is újabb rétegekbe engedődtünk.  Úgy állítottam össze a napot, hogy a legtöbb gyakorlatot önállóan is alkalmazhassátok, de a szakmai csoport tagjai is szeretettel látnak benneteket egyéni konzultációra. A videóban látjátok, halljátok majd, hogy kit mivel tudtok megkeresni.

A Betegség, Fájdalom, Test, Öngyógyítás Csomag 3 blokkból áll:

1) Első Blokk: Elméleti, Alapozó rész, 4 részes videó felvétel formájában (összesen 6 óra):

1. Bevezető; Body-Mind-Centering gyakorlat; Csoportos családállítás a „betegségre”, Szomatodráma gyakorlat – Találkozás a Testeddel; Szomatodráma játék egy konkrét témára, 2 óra 7 perc

2. Létfontosságú megértések arról, mikor is érezzük magunkat betegnek és miért is jó a fájdalom. – Előadás és beszélgetés Török Gabriella Germán Gyógytudomány konzulenssel, 63 perc

3. Munka Ítélkezőlap kitöltése konkrét testi témára, csoportos feldolgozással; Kényszeres gondolati csomag és identitások a betegségünkhöz, fájdalmunkhoz, testünkhöz kapcsolódóan – a Másodlagos Szenvedés, 82 perc

4. Öngyógyító gyakorlatok: A hiány- és problémafókusz áthuzalozása - Okéság-rendbenlevőség-erőforrásolás a testre gyakorlat; Tudati munka beteg, fájó testterülettel – gondolati, érzelmi, szint, beragadt mozdulatok; Megerősítések finom testérintéssel, 78 perc

2) Második Blokként készítettem 2 videót, melyekben Bogdán Ildi kolléganőmmel, barátnőmmel bemutatjuk, hogyan dolgozunk egyéni beszélgetésben, test-alapú önvizsgálatban a test-betegség-tünet témájával. Az egyik videóban én facilitálom Ildit, a másikban ő engem. Ebből sokat tanulhattok az önálló feldolgozáshoz, sok bevett „fogást” mutatunk nektek, ami segít a csoportos videós tréningen elkezdettek és elhangzottak mélyítésére, kiegészítésére. A 2 videó összes időtartama kb. 3 óra.

3) Harmadik Blokként ebbe a Minikurzus csomagba is beleraktam test-alapú gyakorlatokat, melyek rendszeres gyakorlásával tovább mélyül a testben élésetek, és a testetek által „produkált”, félelmetesnek elhitt érzésekkel, érzetekkel, tünetekkel való összekapcsolódáshoz és munkához szükséges kapacitásotok. 2 audió és egy hosszabb videós gyakorlatot kaptok, összesen 66 perc időtartamban:

1. Rápihenés az alapzatokra, audió gyakorlat, 13 perc

2. Fasciális testbelakás és „letekercselődés” a középvonalból, videó gyakorlat, 34 perc

3. Okéság-rendbenlevőség-erőforrásolás a testre gyakorlat, audió változat, 27 perc

4. Tudati munka beteg, fájó testterülettel – gondolati, érzelmi, szint, beragadt mozdulatok, audió változat, 18 perc

+ Ebben a csomagban is elérhetővé teszem számotokra a Biztonságban a Testedben kurzusban tanult Komplex videós gyakorlatsort, így velem végezhetitek a továbbiakban is. Ez 80 perc.

BÓNUSZ VIDEÓ: Még egy érdekes videót készítettem, amelyikben a saját napi rutinomat mutatom meg egy különleges terápiás hangvillával végzett önmasszázs formájában, 22 percben.

Azok számára, akik a saját témáikon is szeretnének értő kíséréssel dolgozni, a Szakmai csoport tagjait ajánlom szeretettel.

 

4) FÉRFI, NŐ, PÁRKAPCSOLAT, SZEXUALITÁS MINIKURZUS CSOMAG (Kb. 10 órányi anyag)

Ehhez a szintén új Minikurzus csomaghoz is csináltunk egy egynapos, változatos, elméletes, önvizsgálatos, csoportos-egyéni gyakorlatos tréninget a Szakmai csoportommal. Ezt is videóra rögzítettem, így jól velünk tudtok tartani a sokoldalú felfedezéseinkben. Úgy állítottam össze a napot, hogy a legtöbb gyakorlatot önállóan is alkalmazhassátok, de a szakmai csoport tagjai is szeretettel látnak benneteket egyéni konzultációra.

A Férfi, Nő, Párkapcsolat, Szexualitás csomag 3 blokkból áll:

1) Első Blokk: Férfi, Nő: Evolúció, Biológia, Agy – Videós beszélgetés Török Gabriella, Germán Gyógytudomány oktatóval, 1 óra 45 perc.

2) Második Blokk: Egynapos tréning videós felvétele 4 részben (kb. 6 óra):

1. Férfi/nő hitrendszereink; Férfi/nő biológiai, hormonális, pszichológiai különbségek; Férfi/nő minőségek; Hogyan tudjuk támogatni egymást. 1 óra 47 perc

2. Férfi/nő Hormonális/Agyi rendszerei, 4-es temperamentum tipológai (dopamin, szerotonin, tesztoszteron, ösztrogén/oxitocin); Szerelem az agyban. 67 perc

3. Dzsinn játék és Vénusz beszéd; Párok egymásra kitöltött Ítélkezőlapja; Hiányok és traumák szintje az 5 szükségletcsoport alapján, 82 perc

4. Szexualitás hitrendszerek; Felismerés Folyamat kapcsolati dimenziója; Páros testbelakás gyakorlat, 87 perc

3) Harmadik, Bónusz Blokként 2 csodás, tapasztalt kollégával készítettem videós beszélgetést:

1. Bónusz: Önismeret a szexualitásban. Videós beszélgetés Steigler Andrea szexuális trauma és orgazmus coach-csal. 1 óra 55 perc. A témákból: Szex és intimitás, Szexuális felvilágosítás (hiánya), Gyermekkori-tinikori szexuális traumák, Elfojtásból a szabadosságba – végletek megélése, Vágyak és szükségletek (kifejezése és annak hiánya), Szexualitás csak párkapcsolatban lehetséges, Önkényeztetés? Miért félünk igazán az intimitástól?

2. Bónusz: Videós beszélgetés Haas György válás és veszteségfeldolgozás szakemberrel. – Ez a beszélgetés jelenleg még csak tervezett, remélhetőleg hamarosan meg tud valósulni.

 

A FÜGGŐSÉG ÉLŐ TRÉNINGNAP RÉSZTVEVŐINEK VISSZAJELZÉSEI: (Ők aznap a csomag anyagának csak az 1. Blokkját kapták meg, ti ennél jóval többet fogtok!)

„Nagyon örülök, hogy végül sikerült részt vennem ezen az alkalmon. Több függőségi működésemet más színben látom, új értelmezést kapott a legújabb tudományos kutatási tényekkel, amit Andi a tőle megszokott nagyon érthető stílusban mond el. Ebből a más szemszögből azt gondolom, teljesen másképp nyúl az ember a témájához. Illetve még rettentő hasznosak a vezetett gyakorlatok is. Itt nekem több felismerésem is volt a nap folyamán. Az anyag valóban többkörös, a jegyzetet is átolvastam azóta, még jutott eszembe összefüggés az életemből, de mindenképp meg is fogom hallgatni még, mert biztos vagyok benne, hogy tartogat további újdonságokat. Mindez az anyag így egyben, ilyen érthetően, összeszedetten, mindent tartalmazóan kétlem, hogy elérhető máshol.

„Intenzív folyamatok beindulását, felismeréseket, tisztulásokat tapasztaltam a nap folyamán. Másnap pedig egy olyan stabilitást érzékeltem a testemben, ami ezt mondta: helyed van ebben a világban, fontos hogy itt vagy, tapasztalj tovább. Köszönöm!”

„Évtizedekig nem tudtam volna néhány órát figyeléssel, egy helyben ülve tölteni. Most 7 órát koncentráltan végig ülve-figyeltem... és utána kvázi euforikus, csöndes elme-állapotban hazavezettem 3 óra hosszat Gyulára, élvezetes frissességgel... :) Köszi, Andi!”

„Számomra döbbenetes felismeréseket adott ez a nap. Azt hiszem, a kirakósom újabb darabkái kerültek a helyükre mély megértéssel, elfogadással. Szombat este még a szomorúság volt az uralkodó bennem, amit leginkább annak felismerése okozott, hogy a függőségemet mi is tartja fenn, de vasárnap már lelkesen ébredtem. Rengeteg hasznos és segítő információ hangzott el, amit elkezdtem integrálni. Ez nem egy "egyszermeghallgatós" anyag. Én tegnap este az első részt újra hallgattam. Mindenkinek ajánlom, akinek már elege van a függőségéből, és nem akar, vagy nincs ideje a témában könyvek, tanulmányok, előadások formájában tájékozódni. Ebben a napban minden benne volt, ami a változáshoz kell: elmélet - tudományos háttér - gyakorlat. Most már csak csinálni kell!”

„Kaptam egy tömény összefoglalót a függőségek működésével kapcsolatban, amit végig érdekfeszítőnek találtam. Felhívta a figyelmemet a közeli kötődő kapcsolatok ápolásának fontosságára. Jól esett, megnyugtató, biztonságot adó volt a simogatós, behúzom magam a bőrömbe gyakorlat. A többi gyakszi is érdekes megtapasztalásokat adott. És kaptam egy nagy adag motivációt, azáltal, hogy Andi mögé rakta a gyakorlatoknak a miérteket, hogyanokat. Köszönöm.”

„Újra megtapasztalhattam a vezetett gyakorlatok során, hogy a megállás, a lépésenkénti befelé figyelés milyen új felismeréseket adhat és muníciót is a további önálló önvizsgálatokhoz. Megnyugtató volt megismerni a függőség idegrendszeri és agyi hátterét, az Andi-féle alapossággal. Én is valami hatalmas megkönnyülést és stabilitást éreztem másnap, igazán másnapra tisztult le, hogy nem az én függőségem, amit annak gondoltam.”

"Sziasztok! Én már hallgatom a Függőség-elméletet, s bár még nem értem a végére, már így is sok megértést kaptam a (biológiai) működésünkkel (ami itt is az alap) kapcsolatban. Fontos tudni minderről, mert a tudás és felismerés, tudatosítás alapján lehet menni aztán tovább, kilépni a fogva tartó „ördögi” körünkből. Köszönöm szépen neked, Andi, hogy ezt is összeraktad és hozzáférhetővé tetted számunkra, kincs ez is az önismereti munkában!”

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése