2010. november 15., hétfő

Fejbe Vágó Idézetek


Két hosszú, Munkás nap áll mögöttünk, elfáradtam. Mára csupán néhány „keményebb” Katie idézetet gyűjtöttem össze, némi kiegészítő magyarázattal. Kellemes emésztgetést.

Soha senki nem tud megérteni téged. Erre ráébredni, maga a szabadság. Soha senki nem fog téged megérteni – egyszer sem, soha sem. Még amikor épp a legmegértőbb „üzemmódunkban” vagyunk is, akkor is csak a saját rólad szóló történetünket vagyunk képesek megérteni. És te sem tudsz minket megérteni, csak a saját történeteidet látod belénk.

Minden, ami ellen védekezel, az maga a nagybetűs Igazság, csak nem akarod meglátni. Az igazságot nem szeretjük hallani, mert általában ellentmond annak, amit hiszünk. Az elme feladata, hogy elmeneküljön a kérdések elől, és bebizonyítsa, hogy a vélekedéseink igazak. Kezdj el odafigyelni arra, mikor kezdesz védekezni, magyarázkodni, önigazolni. Ezek mögött rejtőznek fájdalmasan őrizgetett történeteid, melyek az identitásodat adják. Azért ragaszkodsz hozzájuk annyira, mert nélkülük nem tudnád, ki vagy. Pedig te az vagy, aki ez előtt a történetek előtt létezik.

Az élet maga a Paradicsom, ha nem ragaszkodunk megemésztetlen dajkameséinkhez. A Munka pedig segít a megemésztetlen történeteid megvizsgálásában.

Minden az érdekemben történik, nem pedig velem. Azért, hogy magamra ébredhessek.

Senki nem bánthat engem, ez ugyanis az én dolgom (és a gondolataimmal teszem). Hányszor játszod le a fejedben újra meg újra azt a jelenetet, amikor szerinted valaki megbántott téged? Ő egyszer tette meg, te pedig évek, évtizedek óta vetíted magadnak ugyanazt a filmet. Ezt a Munka segítségével abba tudod hagyni, és újra szabad lehetsz.

A világ mindig olyan, amilyen, nem pedig olyan, amilyennek lennie kellene. Akár tetszik, akár nem. Ha valami nem tetszik a világban, azonosítsd be magadban, kérdőjelezd meg a Négy kérdéssel és a megfordításokkal. Így te már nem leszel forrása, kivetítője annak a „nemszeretem” dolognak, így van esélye kint is megváltozni. Fordítva nem megy.

A valóság mindig kegyesebb, mint az a sztori, amit köréje szövünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése