2011. július 13., szerda

Te Hogyan Állsz a Szeretet Útjába?


„Szeretet vagyunk, és semmit nem tehetünk ez ellen. A szeretet a valódi természetünk. A történeteink nélkül mind az vagyunk.” (Byron Katie)

Egy újabb Work-Munka Facilitátor írását szeretném ma megosztani Veletek. Pár napja sok szó esik csoportunkban az önszeretetről. Ehhez kapcsolódva fordítottam le a következő gondolatokat. Ha bárkinek is lényeges, egy férfi, Ram Giri tollából származnak. Lehet, hogy egy férfitól jobban meghallod. Sosem lehet tudni, kinek mikor kattan. Én rengeteg különféle módon próbálok itt a blogon „kattintani” az Olvasókon. A következő írás is ezek közé tartozik.

Jane számára a testsúlya az. George úgy véli, hogy nem tudja rendesen ellátni a családját. Carol pedig elhiszi, hogy nem szép, mióta csak az iskolában ezzel cukkolta a többi gyerek.

Így cipeljük magunkkal rejtett fájdalmunkat – mint, ahogy egy csiga hurcolja a házát. Ebbe a házba, a legszemélyesebb rettenetünkbe pedig jó sűrűn visszavonulunk.

Olyan, mintha azt mondanánk a Jóistennek, „Szeress engem – de ne ezen a helyen. Ezen a helyen az elmémben, hagyd meg nekem a szégyenemet, hagyd meg nekem önszeretetem hiányát.” És jól elhisszük, hogy máshogy nem lehet, és jól elhisszük a hazugságainkat.

A Jóisten pedig csak hallgat, a Szív legbelsőbb terében, és tehetetlen, mivel a szeretet nem erőlteti magát. Ez a bennünk lévő végtelen szeretet csak vár, és még egy kicsit vár, végtelen türelemmel, addig, amíg készen nem állunk a megnyílásra.

Amíg nem bízunk eléggé, mint a virág, mely totálisan odaadja magát a napnak. Amíg nem nyílunk meg annak a belső erőnknek, mely szeret, bízik, és teljes bizonyossággal tudja, hogy elég erősek vagyunk ahhoz, hogy bármilyen magunkban hordozott fájdalomtól megszabadítsuk magunkat.

Képzeld magad elé a virágot, mely fürdőzik a napsütésben. Milyen dicsőséges! Magába szívja az utolsó sugarat is, a melegség minden csodálatos darabkáját. Teljesen élő. Nem mondja, hogy „Ezt nem. Ezt a szeretetet nem. Ez túl erős. Bele kell kapaszkodnom a bennem lévő sötétségbe. Nem állok készen a szeretetre.”

Nem. A virág megadja magát az élet ragyogóságának. Te is megteheted ugyanezt.

Benned is ott simul ez a fajta nyitottság, ez a fajta megadás a benned levő fénynek és szeretetnek. Ez az abszolút, feltétel nélküli szeretet. Ami sosem erőlteti magát. Csak várakozik. Várja, hogy válaszolj a hívására.

Ez a szeretet, ez a bátorság sosem fog cserben hagyni téged. Mert ez a sajátod. A saját szívedből árad, és csak te vagy képes felébreszteni – vagy bezárni.

Ez a szeretet megszabadít mindentől, amire nincs szükséged. Engedd, hogy bevilágítson elméd rejtett zugaiba, ahol még mindig sötétség honol.

A fény és a szeretet magasabb Valóság a sötétségnél és a félelemnél. Amikor meghívod őket, hogy kiáradjanak a szívedből, és szabadítsák meg lényed többi részét, akkor csodák történnek. A fény eloszlatja a sötétséget, szemernyit sem hagy belőle. A szeretet feloldja a félelmet, és megmutatja, hogy az csupán múltbeli rossz álom, aminek immár vége, és a jövő sokkal, de sokkal kedvesebb lehet, mint amit elképzelni vagy képes.

Ha csendben vagy egy kicsit, most is érezheted, itt és most, a mellkasod kellős közepén. Ez a végtelen Forrás, a gyógyulás legnagyobb erőforrása.

Te is fel vagy szerelve vele, képzeld csak el! Létezik az a mondás, hogy „A hit hegyeket tud megmozgatni.” Ennek a hitnek a gyökere a szívedben van, és ott is tudod felfedezni.

De mivel soha senki nem mutatta meg neked, hogy isteni képességeid vannak, idáig nem kerültek használatra. Tudd, hogy megtanulhatod használni őket, egész addig, amíg az összes fájdalom feloldódik, te pedig teljesen szabadon élsz.

Végezd a Munkát.

Szeretettel,

Ram Giri

További Önszeretetes bejegyzések, azon kívül, hogy mindegyik az, itt:

2 HELY FELSZABADULT A MOST PÉNTEK-SZOMBAT ÖNMUNKA ALAPTANFOLYAMRA (Budapest, Napraforgó) . KEDVEZMÉNYES ÁRON VEHETSZ RÉSZT – 15 EZER FT. Jelentkezni nálam lehet e-mailben (oraveczandi@yahoo.com), vagy telefonon – 30-343-7453.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése