2010. október 20., szerda

Miért Fontos, Hogy Leírd a Gondolataidat?


Ha kezdő vagy a Munkában, nagyon fontos, hogy papíron végezd el az önvizsgálatot. Hogy miért is, arról Katie a következőket mondja:

„Mert az elme egy nagy trükköző-művész. Ha nem írod le a stresszes gondolatodat, az elme kicsusszan belőle, és csak körülötte örvénylik. Az elme nagyon-nagyon okos. Elkezdi védelmezni a szent hiedelmeit. Minősít, igazol, magyaráz, és hamarosan már nem tudsz egyszerű válaszokat adni a kérdésekre. Az elme túljár az eszeden, mindezt azért, hogy épen megtarthassa az összes hiedelmét.
De ha pontosan beazonosítod a stresszes gondolatot, és leírod, akkor ott van, feketén-fehéren. Megállítódik. Az elme papírra kerül. És a félelemmel teli elméd még sosem volt ez előtt megállítva. Kihozod így a világra, és stabilizálod a világban – papíron. Tehát, azzal, hogy papírra veted az elmédet, már fel tudod tenni rá a négy kérdést, és pontosan meg tudod találni a megfordításokat.
Amikor a Munkát tanulod, el kell sajátítanod azt a készséged, hogy észrevedd, mikor kezdesz el igazolni, védekezni, történetbe csúszni. Amikor magyarázkodsz vagy védekezel, a Munka megszűnik működni, mert abban a pillanatban már nem a kérdésekre válaszolsz. Ugyanazt teszed, amit az emberiség tett, mióta világ a világ. Én csak annyit kérek az emberektől, hogy ezt ilyenkor vegyék észre, és térjenek vissza a Munkához, és egyszerűen csak válaszoljanak a kérdésekre. Csendesülj el, és minden kérdésre szánd rá az időt. Az életed múlik rajta. Az egész örömteli életed múlik ezen.”

Ha szeretnéd egyedül végezni a Munkát, figyelmedbe ajánlom a Minden segítség adott... című blogbejegyzést, melyben minden lépést megtalálsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése