2010. október 14., csütörtök

A Pénz és az ’Alvilág’


Mára néhány Pénz témájú idézet Katie tollából. Már megint csak fordítva élünk. Először akarunk mindent, aztán majd foglalkozunk kicsit magunkkal is. És ez a majd sokaknál sosem jön el.
Nagyon elburjánzottak az utóbbi években a „pénzteremtő, pénzvonzó, pénzmágnes” tanfolyamok, tréningek, melyek azt ígérik, hogy olyan módszereket tanítanak, melyeknek segítségével Pénzguruvá válsz, és dől a lé számolatlanul. Te miért szeretnéd a több pénzt? A pénz megint csak szimbólum, egy kivetülés. Nem azzal van bajod, hogy mennyi van belőle, hanem azzal, ami ennek az úgynevezett ’alvilágában’ van. Az egésznek semmi köze a pénzhez.
         Ha megismerkednél az alvilágoddal, ha felfüggesztenéd egy kicsit a rohanást, akkor szeretettel várlak egy szuper hétvégére – (Ön)Munka Alaptanfolyamra+Pénz, Munka, Üzlet napra, november 13-14-én, igen kedvező áron.

AKCIÓ: HA AZ ALAPTANFOLYAMOT ÉS A PÉNZ, MUNKA, ÜZLET NAPOT EGYBEN VÉGZED EL, AKKOR A 2 NAP MOST 25.000Ft HELYETT ÖSSZESEN 19.900FT (Október 28-i jelentkezés és előlegfizetés esetén.)


És akkor az idézetek Byron Katie, Question Your Thinking, Change The World (Kérdőjelezd Meg a Gondolkodásodat, Változtasd Meg a Világot) című, magyarul nem olvasható könyvéből. Szép lassan, figyelmesen olvasd őket, sok-sok bölcsesség van bennük: 

Hogyan reagálsz, mi zajlik benned, amikor elhiszed azt a gondolatot, hogy több pénzzel boldogabb lennél? Máris boldogtalan vagy, ebben a pillanatban. Az egész életedet parkoló-vágányra teszed, amíg meg nem szerzed azt a több pénzt. Annyival könnyebb most boldogabbnak lenni. És ez az a boldogság, amit a Munka minden pillanatban a rendelkezésedre bocsát, amíg, végül a tér annyira kitágul, hogy teljesen nyilvánvaló lesz, hogyan csinálj pénzt, nyilvánvaló lesz, hogy már meg is van, hogy nincs hová menni, senki nem is megy, és hogy pont ott vagy, ahol mindig is lenni akartál. És ha teljesen itt vagy, az itt mindent tartalmaz, amit valaha akartál. Végtelenül kedves, mert az itt az, ahol mindig vagy.

Nem magaddal foglalkozol, hanem folyton a pénzeddel foglalatoskodsz. Azt gondolod, „Majd akkor foglalkozom magammal, amikor elég pénzem lesz, és miután biztonságba helyezem.” És az ’akkor’ sosem jön el.

Azért akarod a pénzt, hogy boldogságot vegyél rajta. A Munka megadja neked a boldogságot, akár van pénzed, akár nincs. És nagyon tisztán látod majd, hogy a pénz nem is annyira fontos. Vagyis elszakadsz a pénzzel kapcsolatos történeteidtől, és akkor a pénznek nincs más választása, mint hogy rád találjon. Ez törvényszerű.

Sokan úgy hiszik, hogy a félelem és a stressz motiválja őket a pénzcsinálásra. Teljesen biztos lehetsz benne, hogy ez igaz? 100%-os bizonyossággal tudhatod, hogy a félelem és stressz motivációs erők nélkül nem csináltál volna pont ennyi pénzt, vagy tán még többet? „Stresszre van szükségem, hogy elég motivált legyek” – ki lennél, milyen életed lenne, ha soha többé nem tudnád elhinni ezt a történetet?

1 megjegyzés:

  1. http://videa.hu/videok/hirek-politika/osho-a-penz-erelme-18-emberek-eu-felnott-RkukJtzrjZF36MFE

    Andrásss

    VálaszTörlés