2011. február 18., péntek

Férfi Parkolópályán, Avagy Szexet Akarok


Szia, Kedves Andi!
Mostanra már meg merem kérdezni Tőled: amikor egy férfi férfiként van "parkolópályára" állítva (úgy másfél éve), azt hogy kell "Munka" szerint kezelni? Tudom, ez csak okozat, de számomra igencsak megkeseríti a jelent, sokszor nehéz koncentrálni miatta. Viszont nyilván megvan az oka, nem elviselhetetlen, de jelenleg ez a legfrusztrálóbb tapasztalásom. Bele se merek gondolni, mi lesz tavasszal. Most még hosszúak és vastagok a ruhák...:-)
Remélem nem baj, hogy megkérdeztem.
Szeretettel: K.



Kedves K., köszönöm, hogy megtisztelsz ezzel a merész kérdéssel. Először is csak találgatni tudok, hogy miért vagy parkolópályán. Gondolom olyasmi, hogy az Asszonykád nem akar veled szexelni, akár "büntetésből", akár mert nem kívánja a szexet. A szexualitásban a párkapcsolatunk összes játszmája kicsúcsosodik, mivel rengeteg ősi, generációs hiedelem nyomja rá a bélyegét erre a területre (is). Szóval, először is le kéne írnod az összes szexmegvonással kapcsolatos gondolatodat. Főleg, hogy miket gondolsz emiatt a Párodról, és természetesen saját magadról. Illetve, hogy mit jelent az, ha van jó szex egy kapcsolatban, és főleg, mit jelent az, ha nincs jól működő szex. És mit mond ez Rólad, mint férfiról?
A másik nagyon fontos fókuszpont, hogy ha szexelni szeretnél, akkor miért nem szexelsz mással? Itt tudod nyakon csípni azokat a hiedelmeket, melyekkel saját magadat teszed parkolópályára, mint férfi. Miért maradsz egy olyan kapcsolatban, ahol nem azt kapod, amit szeretnél? Mitől félsz, mi történne, ha elmennél ebből a kapcsolatból? Mit gondolnál magadról, ha kapcsolaton kívül szexelnél? Ezekkel a hiedelmeinkkel nem nagyon szeretünk szembesülni, olyan mélyen belénk "rágódtak" társadalmilag, nemileg, mindenhogyan. Attól félünk, hogy ha megvizsgáljuk őket, akkor majd szexámokfutó vagabondok leszünk, egyik ágyból ki, másik ágyba be. :-) Ha megvizsgáljuk a hiedelmeinket, akkor valami teljesen más világ tárul fel előttünk, mint azt korábban a korlátolt elme el tudta volna képzelni. És általában pont nem az következik be, mint amitől a hiedelmünkkel óvni próbáltuk magunkat.
Még egy pont, hogy amíg fontos nekem a szex, addig ne csináljak úgy, mintha nem lenne az. Ebbe a csapdába sok ezoterikus-spirituálista beleesik, egy időben én is szerettem hangoztatni azt, hogy én már "felülemelkedtem" a szexen. Persze, ezt egy hosszú ideje meglévő kapcsolatban nem nehéz elhitetnünk magunkkal... :-) Egészen addig, amíg be nem jött egy új férfi az életembe, akivel szívesen "alulemelkedtem". És közben dühös voltam magamra, azt hívén, hogy nekem ezt már nem szabadna. A szavaidból nem azt veszem ki, hogy számodra ez épp dilemma lenne, csak azért írtam le, hogy ilyesmi is bejátszhat.
Nagyon komplex ez a témakör, elvileg szerepel is a Tematikus Tréningek között a Szexualitás, lehet, hogy ideje lenne meghirdetni. :-)
A teljesség igénye nélkül annyit még, hogy a tiszta, őszinte kommunikáció erről a kapcsolaton belül nagyon sok mindent tud elindítani, helyre tenni. Hogy félelem és bűntudat nélkül tudjunk beszélni a Párunkkal ezekről a fontos gondolatainkról, problémáinkról, megéléseinkről. Természetesen ez is egy tanulási folyamat, és ahogy egyre kevesebb hiedelmem marad, úgy válok egyre nyitottabbá is, úgy osztom meg magam egyre inkább a másik emberrel. És úgy válik egy csodás játékká is még egy olyan mondat is, hogy "Édesem, olyan régen szexeltünk, hogy félek a tavasztól, nehogy le kelljen vennem a vastag ruhákat. Mit gondolsz Te erről? Mit javasolsz, hogyan lehetne ezt a helyzetet orvosolni? Kíváncsi vagyok a véleményedre." Így működik ez egy nyílt, őszinte kapcsolatban. Én emellett vagyok, és szuper lenne, ha minél többen tudnánk így élni az életünket. És semmiképp ne várjam a Páromtól, hogy ő is így gondolja, és ő is őszinte legyen velem. Az összes adu-ász az én kezemben van, mégpedig a saját hiedelmeim megvizsgálásának formájában. Az ő hiedelmeinek megvizsgálása pedig az ő dolga. Ha nyitott rá, akkor segítek neki. És még akár egy jó kis szeretkezés is kisülhet a dologból… :-)

Kiegészítésként ajánlom annak a hiedelemnek a megvizsgálását, hogy „Szexelnem kéne.”

1. Igaz az, hogy „Szexelnem kéne”?
Igen/nem/nem tudom. (Nincs magyarázkodás, védekezés, bizonyítékkeresés.)

2. Teljesen, 100%-ig biztos lehetek benne, hogy „Szexelnem kéne”? Igen/nem/nem tudom.

3. Mi zajlik bennem, hogyan reagálok, ha elhiszem azt a gondolatot, hogy „Szexelnem kéne”, közben pedig egy jó ideje nem szexeltem, és előreláthatólag nem is nagyon fogok. Becsukott szemmel utazgass magadban ezzel a kérdéssel.
Mit érzel? Hol érzed a testedben? Hogyan bánsz magaddal, miket gondolsz magadról, szereted ilyenkor magadat? Hogyan tekintesz a Párodra/Nőkre/Férfiakra/ Potenciális Szexpartnerekre, ha elhiszed ezt a gondolatot? Mire nem vagy képes, amikor elhiszed ezt a gondolatot? Milyen képek jelennek meg a fejedben? Ez a gondolat feszültséget okoz benned vagy békességet? Milyen menekülési útvonalat választasz, hogy enyhítsd a feszültséget? (Hűtő, pohár, cigi, nasi, távirányító, lövöldözős játék, meditáció, egy jó kis futás, agyalás, panaszkodás, felnőtt tartalmak nézegetése az interneten… stb.)
Mitől félsz, mi történne, ha nem hinnéd el ezt a gondolatot?

4. Csukd be a szemed, és tedd fel magadnak a kérdést: Ki lennék, milyen életem lenne, ha soha többet nem tudnám elhinni, hogy „Szexelnem kéne”?
Csak szemléld magad kívülről, ahogy éled az életedet, és nem tudod elhinni ezt a gondolatot, vagy nincs ott a fejedben. Milyen az életed a gondolat nélkül?

Nézzük a Megfordításokat:

Az eredeti állítás: „Szexelnem kéne.”

+ Ellentétére fordítás: „Nem kéne szexelnem.”
Melyik igazabb, az eredeti vagy ez a megfordítás? Ha épp nem szexelsz, hogyan lehetne igaz az, hogy szexelned kéne? Gondolod, hogy attól fogsz szexelni, ha elhiszed, hogy szexelned kéne? Katie valamelyik felvételén egy hölggyel vizsgálta meg ezt a gondolatot, és azt mondta neki: „Ha most épp szexelned kéne, akkor elvonulnál a szobádba, és önkielégítést végeznél.” Amíg nem szexelek, addig nem szexelek. És addig nem is kéne. Amikor pedig szexelek, akkor épp az a dolgom. Mindkét esetben a valóságról beszélünk, nem pedig az általunk elképzelt illúzióról.
Emellett, kérlek, keress 3 okot arra, mire is jó neked az, hogy egy ideje nem szexeltél. Mit tanulhatsz meg ennek segítségével saját magadról?

+ A gondolataimra/gondolkozásomra fordítás: „A gondolataimmal kéne szexelnem.”
Ez azt mondja nekem, hogy kerüljek a lehető legintimebb viszonyba a gondolataimmal (itt most főként a szexualitással kapcsolatosakkal, de jöhet minden), bújjak beléjük, essek szerelembe velük, vizsgáljam meg őket, juttassam el őket a csúcspontra, és közben nem tud más történni, mint hogy én magam is csúcsra jutok. Olyan csúcsra, aminek az orgazmus jelenthet. És ha ezek után még szuper szexem is van, az hab a tortán.

Végezetül egy igazán bevállalós idézet Byron Katie-től, Férfiak – Nők, készüljetek! Tényleg ő mondta! Imádom, hogy ilyen teljesen tabunak tűnő dolgokról is ilyen természetességgel nyilatkozik.:-)

„Ha erekciód van, az azt jelenti, hogy szexuálisan izgalmi állapotban vagy” – igaz ez? Teljesen biztos lehetsz ebben? Mindent elhiszel, amit csak gondolsz? Hogy mit jelent egy erekció valójában? Erekciót. Ennyi. A róla szóló történeteddel kezdődik a szenvedésed. Például, ha olyan hiedelmet dédelgetsz, hogy az erekciódat valahova tenned kell, és épp nincs hová tenned, ettől fogsz szenvedni. Ha nem hinnéd el a gondolatot, hogy valamit kezdened kell vele, akkor egyszerűen kapcsolódnál hozzá, eggyé válnál vele, és ez önmagában a teljesség élménye lenne – az eleje, a közepe, és a vége. Nincs orgazmus, nincs ejakuláció, csak egy gyönyörű, erektált pénisz, ami a semmiből bukkant elő, majd a semmibe tér vissza.”


(Ma valamiért az egész szöveg dőlt betűs lett, nem tudom visszacsinálni. Ez van.) 

3 megjegyzés:

  1. Akkor hát erekcióra fel! A teljesség élményének érdekében, természetesen! :-D

    VálaszTörlés
  2. Misi! Jövő pénteken majd meséld el a teljességes élményekkel kapcsolatos megtapasztalásaidat, kíváncsi vagyok! :-D És szuper hétvégét...

    VálaszTörlés
  3. A szuper hétvége nem jött be, de valószínűleg nem rajtad múlt! Sőt, úgy néz ki, hogy eljutottam arra a mélypontra, ahol már tartózkodtam rövidebb ideig és feltettem magamnak pár kérdést. Most átalakítom őket állítássá és megyek dolgozni rajta. Majd megosztom. Remélem, hogy teljességes lesz :-)

    VálaszTörlés