2011. február 22., kedd

A Csoport Ereje Segít


Sokan megijednek, és visszafordulnak. Még többen bele sem vágnak. A Munka nem játékszer. Nem azt fogod tőle kapni, amire számítasz. Azt fogod tőle kapni, amire szükséged van ahhoz, hogy felébredhess a szenvedésből. És ezt addig el sem tudod képzelni, amíg meg nem tapasztalod.  Kitartásra és kíméletlen őszinteségre van szükség hozzá. De még inkább az igazság, a valóság, a szenvedés nélküli élet szenvedélyes vágyására. Útközben is számtalanszor jöhet az elbizonytalanodás. Amikor egy olyan hiedelmedre bukkansz rá, amit a világ minden kincséért nem adnál. Inkább maradjon a szenvedés. Ilyenkor nagyon sokat tud segíteni egy háttér. Egy kis lelki közösség olyan emberekből, akik tudják, min mész át, ismerik a Munkát, és átsegítenek az elakadáson, a visszamenekülési késztetéseden. Egyedül sokkal nehezebb, bár nem reménytelen.
Egyre nagyobb értékét és hasznát látom a csoportban Munkálkodásnak. A csoportnak ereje van, mindenkiből saját magadat tanulod, mindig van valaki, aki pont ott van, ahol Te, mindig van valaki, aki megmutatja a következő lépést, aki már meg merte lépni azt, amihez neked még nincs bátorságod. A csoport segít, hogy rajta maradj a Munka útján. Ne hagyd magad visszafordulni és elveszni a félelmeidben.
Ha ismered a módszert, akkor az eszköz a kezedben van, amivel megvizsgálhatod az újabb és újabb felbukkanó félelmeket. Keress egy párt magadnak, akivel rendszeresen együtt tudsz Munkázni. Én hónapokig naponta több hiedelmet is megvizsgáltam, és a School-ból is úgy bocsátott el minket Katie, hogy 28 napig beosztottuk magunkat páros Munkára. Hogy beépüljön az életünkbe, minél mélyebbre hatoljon, aztán egy idő után „átvegye az uralmat”. Ha időd és körülményeid engedik, vegyél részt a tréningeken, és az összejöveteleken. (Összejövetel ügyben teszek még egy próbát hamarosan, erről értesítelek Benneteket.)
Ha még nem ismered a Munkát, akkor legegyszerűbben és leggyorsabban egy 2-napos Alaptanfolyamon tudod azt megtanulni. Nem csak próbálkozol, nem futsz lyukakra, hanem rögtön „profi” működésben látod az egész folyamatot. A kérdéseidre azonnal választ kapsz, és megismerkedsz a legfontosabb „trükkökkel” is. A tanfolyamon Munka-párt is találhatsz magadnak, akivel személyesen, skype-on, illetve telefonon rendszeresen dolgozhatsz. Legközelebb 2-napos, mini csoportos (max. 6 fő, hogy mindenkivel személyesen is tudjak foglalkozni) Alaptanfolyam március 19-20-án lesz Budapesten. Jelentkezési határidő március 7. Részleteket itt találsz: http://kincsamivan.hu/programok.html

„Bármikor, ha megkérsz rá, fejest ugrok az álmodba. Nincs okom, amiért ne tenném. Átmegyek veled az alagúton, be a sötétségbe, a pokol bugyraiba. Elmegyek veled oda, kézen foglak, és együtt kisétálunk a fényre. Nincs hely, ahová ne mennék el. Én vagyok minden, mindenhol. Az egész egy álom. És ezt megmutatom neked. Ez a legédesebb a négy kérdésben – cseppet sem törődnek azzal, hogy mi y történeted. Mindössze arra várnak, hogy feltedd őket.” (Byron Katie)

És egy olvasói komment:

„Szeretném megerősíteni a saját példámmal, hogy tényleg működik. Az is igaz, hogy nem egy pillanat alatt oldódik meg minden körülöttünk. A pillanat "hatás" akkor jelent meg nálam, amikor egy-egy valódi problémámnak a gyökerét sikerült végre megtalálni, és megértettem a működésem "deformabilitását" konkrét helyzetekben. Azonban ez -nekem ezidáig- sosem ment egyedül, mindig kellett külső segítő. Ezért is kifejezetten javaslom az alaptanfolyam elvégzését mindenki, minden érdeklődő számára, mert ott ilyen személy is fog kerülni. És aztán pedig nem várni, hogy önmagától történjem meg a változás, mert a változás kizárólag MAGÁTÓL kedves olvasó, képes és fog végbemenni. Ha csinálja. Ha nem, akkor semmiféle facilitátor, külső segítő nem fog csodát hozni az életünkbe.
Egy gyakorló önmunkázó”

Végül pedig figyelmetekbe ajánlom a Tiszta Kommunikáció tréninget (Byron Katie módszertana), minden tudnivaló itt olvasható, a jelentkezési idő nagyon rövid, kérlek Benneteket, ezt vegyétek figyelembe.

Tiszta Kommunikáció (TK) Tematikus ÖnMunka Tréning

A tiszta, őszinte kommunikáció alapismérve, hogy kapcsolódik, nem pedig elválaszt. Ha így kommunikálok, akkor folyamatos kapcsolatban, integritásban vagyok magammal, és ott tudok kapcsolódni a másik emberhez, ahol ő épp van. Ez a valódi szeretet nyelve. Ennek a kommunikációnak semmi köze a manipulációhoz, semmilyen szinten. Sem magamat, sem pedig a másik embert nem manipulálom, hanem a pillanatnyi igazságom szerint kommunikálok. Nagyon más, mint bármilyen máshol tanított „kommunikációs stratégia”, ahol leginkább a másik meggyőzése a cél.

Az egynapos tréning témakörei:

  • A Nemet Mondás Művészete
  • A Kérés Művészete
  • A Kritika Fogadása
  • A Nyílt Véleményközlés
  • Az Empatikus Hallgatás Művészete

A TK tréning során sok érdekes gyakorlattal járjuk körbe a kommunikációnkban legnagyobb problémákat okozó területeket. Megtanuljuk, mi is gátol meg minket általában az őszinte kommunikációban, és - sokak mumusaként - a nemet mondásban, illetve, hogy mit is tudunk ezzel kezdeni. Kifejezett kommunikációs stratégiákat, fordulatokat is tanulunk, illetve megtapasztaljuk, milyen is, ha az eddig oly szörnyűségesnek tartott kritikát a hasznunkra fordítjuk. Ezen kívül gyakoroljuk, milyen is a valóban empatikus figyelő/hallgató.
A téma nagyon sokszínű, összetett, így kemény napra számítsatok.

A Tiszta Kommunikáció tréning alapfeltétele a Munka – 4 kérdés és Megfordítások ismerete és némi gyakorlata. Alapesetben ez ÖnMunka Alaptanfolyami előképzettséget feltételez, de a kommunikációs témakör miatt kivételesen elegendő Byron Katie 4 kérdés című könyvének elolvasása (illetve a Szükségem van a szeretetedre című könyv alternatívaként).

Időpont: 2011. április 3. vasárnap, 9.30-18.30
Helyszín: Napraforgó Szellemi Műhely, Budapest, Margit körút
Létszám: minimum 8 fő, maximum 12 fő

Részvételi díj: 10.000Ft+áfa
3-napost végzetteknek 8.000Ft+áfa

Jelentkezési határidő: február 27. vasárnap
Befizetési határidő ez után 2-3 nap, annak megfelelően, hogy jelentkeztek-e elegen a tanfolyamra, erről egy következő e-mailben értesítelek Benneteket.
A befizetett összeget, lemondás esetén, csak akkor áll módomban visszautalni, ha a megüresedett helyre új embert találok.

Jelentkezni lehet e-mailben: oraveczandi@yahoo.com, vagy telefonon: 30-343-7453

Ha bármilyen további információra lenne szükséged, szintén ezeken az elérhetőségeken kereshetsz. Köszönöm, és várom szeretettel a jelentkezésedet.

1 megjegyzés:

  1. Mindig is féltem a tiszta,egyenes kommunikációtól.Vagyis attól,ha bárkinek is nemet mondok,vagy elmondom a véleményemet őszintén,akkor nem fogadnak el,nem szeretnek.
    Persze voltak esetek,amikor olyan nagy volt a nyomás bennem,h ki kellett,h mondjam,és olyankor már nem nyugodt hangnemben tettem.Kijött akkor aztán minden..:-)
    Judit

    VálaszTörlés