2012. március 5., hétfő

Munka, Üzlet, Pénz Témájú Idézetek 1.


Fordítottam néhány pénzzel, üzlettel és munkával kapcsolatos idézetet Byron Katie, Question Your Thinking, Change the World (Kérdőjelezd meg a Gondolkodásod és változtasd Meg a Világot) című tematikus idézetes könyvéből. Kellemes felismeréseket kívánok! :)

A munka, melyet a látszólagos külvilágban végzel, másodlagos. Mindössze egy olyan terület számodra, melyet megítélhetsz és megvizsgálhatsz, melyből jobban magadra ismerhetsz. A valódi munkád megtanulni megszeretni azt, ami van; a fő hivatásod a tiszta elméjű élet.

Sokan hiszik azt, hogy a pénzcsináláshoz félelemre és stresszre van szükségük. De tényleg biztos lehetsz benne, hogy ez így van? Teljesen biztos lehetsz abban, hogy a pénzkeresésre motivációként használt félelem és stressz nélkül nem szedtél volna össze ugyanannyi pénzt vagy tán még többet? „Stresszre van szükségem, hogy motiválva legyek a pénzkeresésre” – ki lennél, ha soha többé nem tudnád elhinni ezt a történetet?

Miután rátaláltam magamban a Munkára – miután a Munka megtalált engem -, elkezdtem felismerni, hogy mindig az épp számomra megfelelő pénzösszeg állt rendelkezésemre, még akkor is, amikor nagyon kevés vagy semennyi sem volt belőle. A boldogságot csak a tiszta elme tudja megadni. A tiszta és ép elme mindig tudja hogyan éljen, hogyan dolgozzon, melyik e-maileket küldje el, melyik telefonhívásokat intézze el, és mit tegyen ahhoz, hogy félelem nélkül megteremtse, amit szeretne.

Azt akarod, hogy a pénzed biztonságban legyen? Reménytelen! Olvasd le a számról: reménytelen! A bankok csődbe mennek, országokat, városokat bombáznak le, az emberek hazudnak és megszegik az ígéreteiket, sőt még a szerződéseket is. Reménytelen, reménytelen.
         Hogyan éled az életedet, ha elhiszed, hogy a pénzednek biztonságban kell lennie? Ki lennél a gondolat nélkül? Sokkal könnyedebbé válhatsz. Lehet, hogy még a nagylelkűség törvényszerűségeit is elkezded felismerni, melyek azt mutatják, hogy ha félelem nélkül engeded kimenni a pénzt, akkor félelem nélkül is fogod azt visszaengedni.
         Sosincs szükséged több pénzre, mint amennyid épp van. Amikor ezt megérted, elkezded felismerni, hogy máris megvan mindaz a biztonságod, melynek megszerzésére a pénzt akartad felhasználni. Sokkal könnyebb ebből a pozícióból pénzt csinálni. A pénz ahhoz jön, aki megfelelően gondoskodik róla.
         Az a gondolat, hogy „Biztonságban akarom tudni a pénzemet”, a fösvény pozíciójába taszít. És ha fösvény módon megy ki a pénz, akkor fösvény módon fog vissza is jönni. És még ha milliárdok jönnek is vissza, akkor sem fog nyugalommal és bőségtudattal eltölteni, mert még mindig ragaszkodsz ahhoz a koncepcióhoz, hogy „Biztonságban kell tudnom.” Vagyis, nem a pénz gondozója, hanem rabszolgája leszel. Az tart fogva téged.
         Amikor megéled azt a megfordítást, hogy „A gondolkodásomat szeretném biztonságban tudni,” akkor nincs szükséged pénzre. Mert már megvan mindaz a biztonságod, melyet a pénzzel akartál megszerezni magadnak. A pénz olyan, mint a levegő – mindenhol ott van. Semmit nem tehetsz azért, hogy ne legyen neked. És ha épp nincsen, az azért van, mert épp nincs rá szükséged. Ugord csak át ezt a pénz dolgot, és legyél már most szabad! Soha, de soha nincs szükséged több pénzre, mint amennyid épp van.

Az igazság az, hogy valójában szereted azt a munkát, melyről azt hiszed, hogy utálod. A hiedelmeid nélkül, jelenleg épp ez a számodra megfelelő munka. Honnan tudom? Onnan, hogy pont ez a munkád! És ha valami bajod van vele: ítéld meg, írd le, tedd fel a négy kérdést és fordítsd meg.

Ha tényleg hiszel a termékedben és magadban, akkor sosem kell eladnod semmit. Amikor viszont úgy hiszed, hogy tudod, mire van szükségünk és mi a legjobb számunkra, akkor fájsz. A valóság az, hogy nem tudod, nem tudhatod, mi a legjobb számunkra. Én egyetlen pillanatra sem hiszem el azt, hogy bármi olyasmim van, amire neked szükséged lenne. Ha ezt hinném, nem lennék normális. Én azt akarom neked, amit te akarsz saját magad számára. Az egyetlen értékes készség a valódivá és tisztaelméjűvé válás.

Félsz attól, hogy el fogod veszíteni a munkádat? Tudd, hogy ez a helyzet igen izgalmas, végezd el a Munkát, éld meg a megfordításokat, és ismerd fel, hogy ha elveszíted a munkádat, akkor valami még jobb vár rád. De amikor beleragadsz egy hiedelembe, akkor megvakulsz. Mindenképp valami jobbnak kell következnie, hiszen az univerzum barátságos, csak jóság van benne. „Sokkal jobb lenne az életem, ha nem veszíteném el a munkámat” – teljesen, száz százalékig biztos lehetsz benn, hogy ez igaz? Nincs izgalmasabb annál, mint amikor a borotvaélen élsz, és még tudatában is vagy.

A fiam elveszített egy jó busás lemezszerződést, felhívott, és azt mondta: „Anya, annyira izgatott vagyok. Épp most veszítettem el egy csodás szerződést, és annyira izgatottan várom, hogy meglássam, mi lehet még ennél is csodásabb!”

Elképesztő hatása lehet annak, ha egy cég dolgozói végzik el a Munkát egymással és a feladataikkal kapcsolatban. Amikor cégeknél tartok tréninget, megkérem az összes alkalmazottat és vezetőt, hogy jó alaposan ítéljék meg egymást. Hisz mindannyian azt akarják tudni, milyennek is tűnnek a többiek szemszögéből nézve. Azután pedig mindannyian megvizsgálják az ítéleteiket a Négy kérdéssel és a megfordításokkal. Az eredmény pedig valami hihetetlen tisztánlátás, őszinteség és felelősségvállalás szokott lenni, ami elkerülhetetlenül termelékenyebb, boldogabb és hatékonyabb munkaerőhöz vezet.

A feladatod az, hogy szeresd, ami van, és ebbe a főnököd megszeretése is beletartozik. Ha őt megszereted, akkor önmagadat szereted meg.

Sosem adok pénzt kölcsön. Odaadom valakinek a pénzt, ő pedig kölcsönnek nevezi. Ha aztán visszafizeti, akkor tudom meg, hogy kölcsönadtam.



A következő 2-napos ÖnMunka Alaptanfolyam Byron Katie Munka-Módszere alapján: 2012. április 7-8. Jelentkezési határidő: március 20. Részleteket itt találsz: http://kincsamivan.hu/programok.html

16 megjegyzés:

  1. Szia Andi!

    "mindig az épp számomra megfelelő pénzösszeg állt rendelkezésemre"
    Nagyon érdekes, hogy még egy hajléktalannak is összejön annyi amennyire szüksége van.
    de mi a helyzet akkor ha komoly adóssága van valakinek vagy mi a helyzet a világ vagy akár Magyarország leggazdagabb embereivel?
    Kinek van szüksége több milliárd forintra?
    És mi van azzal aki azt a több milliárdot összelopta, csalta, hazudta és mégis nyugodt és jól érzi magát? És aki tisztességesen, ésszel vagy kemény munkával lett gazdag és még sem boldog?
    Milyen bonyolult világban élünk - Én legalább is biztosan :-)
    A kérdéseimet harag és sértettség nélkül de egy jó nagy adag kíváncsisággal írtam.

    Üdvözöl Laci aki szeretne mocskosul gazdag lenni:-))))))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Laci, köszönöm őszinte és önhumoros kérdéseidet. Nagyon találó a megállapításod arról, hogy legalábbis Te bonyolult világban élsz: mindannyian nagyon bonyolultnak látjuk a világot addig, amíg a fejünk tele pl. a pénzzel kapcsolatos megvizsgálatlan történetekkel, és akkor az élet más területeit még nem is említettük. Az élet azonban hihetetlenül egyszerűvé válik, amint ezek a történetek megkérdőjelezésre kerülnek és nem megy el rájuk több gondolati és érzelmi energiánk. Azt tanácsolom Neked első 2 lépésként, hogy jó alaposan ítéld meg azokat az embereket, akik szerinted tisztességtelenül, csalással, hazugsággal, stb. szerezték a pénzüket, mert egészen addig, amíg velük nem vagy rendben, a "rendszered" szabotálhatja azt, hogy Neked is sok legyen, mert nem tud különbséget tenni a között, hogyan szerzed. Értelmesebben mondva, ha pénzed lenne, az elméd abban a pillanatban haragudna rád, hogyan szerezted, ezért inkább nem is veteti veled észre a "mocskos meggazdagodás" lehetőségeit, mert nagy fájdalom lenne a vége. Amíg valakit valamiért elítélünk, addig rögtön haragszunk magunkra, amikor mi magunk ugyanazt véljük tenni, mint amiért őt elítéljük. A máik dolog pedig az, hogy írj egy szép kis listát arról, hogy mi mindenért szeretnél olyan mocskosul meggazdagodni, mit vársz ettől az állapottól, a gazdagságtól. Utána pedig nézd végig, hogy máris mi mindened megvan mindebből az életben, amit a nagy pénzakarástól eddig nem vettél észre. És tedd fel így a kérdéseket a lista alapján, hogy pl. "Teljesen biztos lehetek benne, hogy ha sok pénzem lenne, akkor ... lennék, vagy ...-t megtehetnék?" Ki lennék a történetem nélkül, hogyan élném az életemet, ha ezt soha többé nem tudnám elhinni? És fordítsd meg az állításokat, pl. "Nincs szükségem sok pénzre ahhoz, hogy..." - és keresd meg, amint már mondtam, hogyan igaz már most is az életedben. A másik típusú megfordítás pedig így néz ki: "Ha sok pénzem lenne, akkor ... és ide az eredeti listán szereplő dolgok ellentéteit írd, pl. kényelemben élnék helyett, kényelmetlenségben élnék, boldogság helyett. boldogtalanságban élnék, biztonság helyett veszélyben élnék, és ezekre is keresd meg a példákat, hogyan lehetnek igazak.
    Kíváncsi vagyok, mire jutsz! :) Jó Munkát magadhoz, szeretettel, andi

    VálaszTörlés
  3. "Azt akarod, hogy a pénzed biztonságban legyen? Reménytelen!"
    Igaz ez?

    "A fiam elveszített egy jó busás lemezszerződést, felhívott, és azt mondta: „Anya, annyira izgatott vagyok. Épp most veszítettem el egy csodás szerződést, és annyira izgatottan várom, hogy meglássam, mi lehet még ennél is csodásabb!”"
    Katie fia szerintem végig foga röhögni az anyja temetését.

    Átgondoltam a Lacinak intézett kérdéseket én is.
    Amihez pénzre lenne szükségem, az nincs meg. Azért nincs meg, mert pénzre lenne hozzá szükségem. Vannak dolgok, amiket nem lehet pénz nélkül megtenni. A "nincs szükségem pénzre ahhoz" megfordítások egyszerűen nem állják meg a helyüket. Ez nem a valós példa, de vegyük például, hogy vállalkozást szeretnék indítani. Pénz kell hozzá? Igen. Megy pénz nélkül? Nem. Hát ennyi.

    És még egy kérdés. Ha az ember nem tart tisztességtelennek bizonyos fajta pénzszerzéseket, nem válik-e ő maga is tisztességtelen pénzszerzővé?

    É.

    VálaszTörlés
  4. Kedves É! Kíváncsi lennék, miért olvasod ezt a blogot, ha az elmédet nem kívánod megnyitni másfajta válaszoknak, mint amiket eddig ismételgettél magadnak. Ha ezeket a cikkeket olvasgatod, akkor csak ellenállást és így fájdalmat fogsz megélni, és ha pont ezért csinálod, akkor nehogy abbahagyd ám! :)
    Ha szerinted nem igaz, hogy lehetetlenség a pénzünket biztonságban tudni, és tudsz is egy olyan tuti biztos módot, ahogy ez megvalósítható, akkor máris megérkezett a fantasztikus üzleti ötleted, mert ez aztán tutira kelendő lenne. És mivel ez annyira szuper lenne, biztos pillanatok alatt szereznél ehhez a vállalkozáshoz pénzt is. Szimbolikusan azt nézd meg, miért szeretnél vállalkozást indítani, mit szeretnél attól kapni? És azt keresd meg, hogyan van ez már meg most is az életedben, vagy hogyan tudod magadnak máshogy megadni. A tárgyi, fizikai világ dolgait mindig azért szeretnénk megszerezni, mert valamit szimbolizálnak számunkra, nem konkrétan a dolgokat akarjuk. Keresd meg ezt a szimbolikát minden vágyad mögött - ezek megszerzésére szeretnéd a vállalkozást és a pénzt, nem magáért a vállalkozásért és a pénzért.
    Végül pedig miért fontos számodra, hogy bizonyos pénzszerzési módokat tisztességtelennek tarts? Mit kapsz ettől? Kellemes ebben a gondolatkörben lenni? Mennyire feszültséggel teli ez? És nézd meg az elméd máris hova ugrott: oda, hogy ha nem ítél el bizonyos embereket bizonyos cselekvésekért, akkor majd ő is ezt fogja akarni csinálni. Bizony, az elme azt gondolja, hogy így tud jobb lenni, mint a másik ember, így tud jó ember lenni, így tudja magát felelmelni és a győztes pozíciójában tetszelegni. Az elme így működik. Mi pedig bedőlünk neki, amíg meg nem vizsgáljuk ezeket a történeteinket. És ehhez az elménk kinyitására van szükség, máshogy nem megy. És nem is feltétlenül kell, hogy menjen. Mindenkinek mindent a saját maga idejében.
    Szeretettel üdvözöllek, andi

    VálaszTörlés
  5. Kedves Andi!
    Köszönöm az ötleteket.
    Még csak rövid ideje esett le mit tartogat a munka. Mielőtt leesett nekem is olyan dolgok jutottak eszembe mint É-nek.
    Most viszont pont É hozzászólása juttatott megint egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy elkezdjek dolgozni a történeteimen.
    Szóval köszönöm É-nek is!
    Azért van még olyan amit ijesztőnek találok:)
    Pl. ha elkezdem akkor az első történet végére előjön sok újabb majd azokból sokszor sok mégújabb... Mikor fogynak el ezek????
    Köszönet mégegyszer.
    Laci aki szeretne mocskosul gazdag lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Laci!
      Hogy mikor fogynak el, nem tudom!
      Cirka egy éve találkoztam az ÖnMunkával, sok hiedelmet megkérdőjeleztem és közben felmerültek újabb és újabb történetek. Én igyekszem a számomra legintenzívebb érzéseket, érzelmeket vagy ellenállást kiváltókkal kezdeni. Sok hiedelmem párhuzamosan egy másikra való Munkázás közben oldódott. Vannak történetek, amik újra felbukkannak, hogy még mélyebbre áshassunk az elménk történetei által fedett lényünkhöz.
      Köszönöm!
      Misi

      Törlés
    2. Szia Misi!
      Köszönöm neked is a hozzászólást.
      Kíváncsi vagyok más véleményre is + így az Andit is tehermentesítjük:-) De csak ha nem bántjuk meg ezzel.
      Ezért szeretném megkérdezni Tőled, hogy a történetekkel együtt nem fognak eltűnni a vágyak és a célok is?
      Továbbra is lesznek terveim és törekszem majd arra, hogy jobb és több legyen ami jobb és több lehet?
      Gondolok itt új dolgok keresésére kipróbálására vagy akár a rossz dolgok elkerülésére (ezt úgy gondolom, hogy nem rettegek folyton attól ami a fejemben van de ha jön valami rossz akkor azért nem adom meg magam neki hanem teszek ellene).
      Köszönöm.
      Laci a pénzsóvár.

      Törlés
  6. Miből gondolod, hogy nem akarom megnyitni az elmém? Mert kérdeztem? Elnézést, nem tudtam, hogy nem szabad.
    Ezek szerint az egyetlen ami biztos, az az, hogy a pénzünket nem lehet biztonságban tudni. Eddig úgy tűnt, hogy mindenre ráillik az "Igaz ez?" kérdés. Ezek szerint erre nem. De jó, hogy legalább egy valami biztos. Ez a jövőre is vonatkozik? Tudjuk, hogy a jövőben sem lesz soha biztos?
    Mit szeretnék a vállalkozástól kapni? Hát, például ételt, pénzt a számlák kifizetésére, lakást... Ilyen nagyon luxus dolgokat. Oldjam meg másképp, gondolom. És mi van, ha szeretnék olyasmit csinálni, amiben örömömet lelem? Sajnos még nem nyitott eléggé az elmém ahhoz, hogy mindenben élvezetet leljek.
    "miért fontos számodra, hogy bizonyos pénzszerzési módokat tisztességtelennek tarts?"
    Egyáltalán nem fontos. Maximum annyiban, hogy tudom, ha kirabolnék egy bankot, sanszos, hogy lecsuknak, azt pedig Byron Katie ide vagy oda, nem tartom valami jó dolognak. Inkább maradnék a rácsnak ezen az oldalán.
    É.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves É!
      Szerintem mindenki meg akarja nyitni az elméjét, talán csak éppen az elméje által elhitt történetek nem engedik ezt.
      Mindent meg lehet kérdőjelezni és azt javaslom, hogy azokkal kezdd, amelyek feszültséget szülnek benned. A biztos tudása annak, hogy "A pénzünket nem lehet biztonságban tudni!" gondolat feszültséget szül benned? Akkor kérdőjelezd meg.
      Nem tudom valójában szarkasztikus vagy-e vagy észreveszed-e, hogy az vagy.
      Ha elkezded megnyitni az elméd, elkezded megkérdőjelezni az elhitt történeteket, egyre inkább veszed majd észre, hogy élvezed azokat a dolgokat is, amiket előtte utáltál.
      Ez egy szép és igen nehéz, mondhatni Munkás út!
      Köszönöm a megosztásaid!
      Misi

      Törlés
  7. Kedves É! Mért ne lenne szabad kérdezni? És valóban feltételezés volt részemről, amit írtam, amit abból szűrtem le, hogy szarkasztikusnak érzékeltem a Katie temetéses megjegyzésedet. Én ezt egy támogató blognak szánom, és a kötekedő, szarkasztikus kérdésekre, megjegyzésekre nem tudok oly lelkesen válaszolni. Azokra, melyekből azt érzékelem, hogy valóban segítséget kér valaki, nem pedig kötekszik, igen. Ezen az úton mindenki csak saját magát tudja végigvinni, Katie szavai pedig segítséget tudnak ebben nyújtani. Ha az elménk ellenkezik azzal, amit ő mond, akkor az már nehezített pálya, és akkor azt hiszem, az én szavaim is teljesen feleslegesek. Ajánlom alapos áttanulmányozásra Katie könyveit, akár újra meg újra, mert nekem egyszerűen nincs arra energiám, hogy itt válaszoljak újabb és újabb olvasók olyan kérdéseire, melyekre mind benne vannak a válaszok a könyvekben és a blog 260+ bejegyzésében. Köszönöm az új olvasók megértését!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Andi!
    Bizonyára nem fogadok be mindent elsőre. Lehet, hogy másodikra, vagy századikra sem. Olvasom a blogot és a könyveket egy ideje. Van, aminek volt már rám hatása, van aminek nem, van ami egyszerűen csak felhúzza az idegeim, olyan szintre, hogy a megkérdőjelezés is csak tovább idegesít. Katie fiának reakcióját egyenesen túlzásnak, már-már elmebajosnak látom. Oké, hogy nem bántotta a dolog, de örülni neki?! Annyira végletesnek hangzik, hogy rögtön a temetéses hasonlat ugrott be. Talán egyszer majd nem gondolom így. Sajnos vagy nem sajnos, a "már nem itt kellene tartanom" gondolatot már megkérdőjeleztem, méghozzá sikeresen, így nem zavar, hogy jelenleg épp itt tartok.
    Az a "baj" ezzel a bloggal, hogy így fél (vagy negyed) úton, két szarkazmus közt olyan kérdések is beugranak, hogy pl: Miből gondolod, hogy a szarkazmusom nem egyfajta segítségkérés? Csak mert nem mézesmásonak kérek? Lehetséges-e, hogy annak nagyobb segítségre van szüksége, aki még kérni sem tudja? Illetve miből gondolod, hogy válaszolnod kell nekem? Vagy más olyannak, aki úgy tűnik, csak kötekedni jön?
    Egyébként a kérdéseim teljesen normális kérdések akartak lenni. Ha mindent megkérdőjelezünk, miért lett hirtelen egyvalami (pénz és a biztonság) mégis biztos? Nem értem. Illetve a tisztességtelen pénzszerzés megkérdőjelezésének problémájáról feltett kérdésem is szimpla érdeklődés volt. Bár valószínűleg egy nap magamtól is megértem, hogy ha nem tartom a bankrablást tisztességtelennek, vagy rossznak (vagy a sikkasztást, vagy bármit, amit annak szoktak tartani), akkor hogy nem leszek én is az, mondván, nincs ebben semmi rossz, megyek kirabolok egy bankot.
    És való igaz, bosszant, amikor pénzes emberek azt akarják nekem beadni, hogy ha épp nincs pénzem az nekem jó, és nincs is rá szükségem.
    Néha kicsit olyannak érzem Katie, és a te kérdéseid is, mint amikor a pszichológus azt kérdezi, hogy "akar beszélni róla?"
    Az ember legszívesebben a falba verné a fejét (a sajátját, vagy a pszichológusét, mikor hogy). De azt gondolom ez normális. Van aki 2 nap alatt jut el a te, vagy Katie szintjére, vagy aki 2 év alatt. És talán az is normális, hogy amíg nem jutunk el idáig, néha halvány gőzünk nincs mi a fenéről beszéltek. De lehet, hogy tévedek.
    Én eleve nem úgy használom a Munkát, ahogy az elő van írva, mert úgy egyszerűen nem működött. Így meg lassabb, de érzek némi változást.
    Elnézést, azt hiszem kicsit csaponganak a gondolataim, de azért talán érthető. Vagy nem.
    É.

    VálaszTörlés
  9. Kedves É! Haladj csak a saját utadon, köszönöm a megosztásodat. Ez a részlet jutott eszembe Az Öröm Ezer Nevéből:
    "Ezt az utazást csak a megvizsgálásra nyitott elme képes megtenni. A nyitott elme félelmektől mentesen keresi a szenvedés nélküli életet. Igazából az önvizsgálatot könnyű mindennapos gyakorlattá tenni, mert megtanulod tisztelni azt a helyet, ahonnan a válaszok érkeznek, és a szabadságot, melyet elhoznak neked. Végül pedig az elme megérti, hogy rátalált a kívánatos ösvényre, a hazafelé vezető ösvényre, mely visszaviszi saját magához, a végső pihenőhelyére.
    Amikor a kérdéseket felteszed, majd hagyod, hogy a válaszok a felszínre emelkedjenek, akkor az elméd gyakran megdöbben saját magán. Fogalma sem volt eddig, hogy ilyen tudás lakozik benne. A felbukkanó válaszok pedig utat engednek a még mélyebbről, még nagyobb rejtőzködésből érkező válaszoknak, melyeket most már egy nem-tudó elme vesz vizsgálat alá. Ahogy az elme megérti saját természetét, elkezd megbízni abban a bölcsességben, amely valójában ő maga. Ez pedig mindenféle szenvedés, illúzió, félelem, és hibás azonosulás végét jelenti. Az önvizsgálat gyorsabban változtatja meg a világot, mint azt képzelnéd. Ha szándékodban áll megnyitni magad, nem törődvén a következményekkel, akkor kérdésként jársz-kelsz, majd válaszként élsz. És akkor földi mennyországban létezel. Még a fogorvosodat is megszereted.
    Kezdetben az önvizsgálat kíméletlenebbnek tűnhet, mint, amit el tudsz viselni. Úgy érezheted, mintha érzéstelenítés nélküli műtétet végeznél magadon. Minden, amit eddig el akartál rejteni, felszínre jön, te pedig érzed és átéled ennek az összes kihatását, és folyamatosan meghal benned az, akiről azt hitted, hogy te vagy. Lehet, hogy összegörnyedsz a fájdalomtól, hánysz, vagy akár időlegesen le is bénulsz. Még mindig énként azonosítod magad, és szép lassan felfedezed, hogy te magad vagy az összes általad ellenszenvesnek, brutálisnak, hülyének, őrültnek, gonosznak tartott ember, és ez annyira fájdalmas tud lenni, hogy néha úgy érzed, nem bírod tovább. Ahogy az elme folytatja a saját önvizsgálatát, fokozatosan megérti, hogy ő maga legnagyobb ellensége saját magának, és hogy a világ teljes egészében az ő kivetülése, és egyedül van, és nincs semmi és senki más, és hogy ez a minden. A megfordítások pedig az emberlétben horgonyozzák le az elmét. És ez az egyensúly tartja meg a semmi és a valami között, a világ szilárd talaját nyújtja, ami egyre erősebb bizalmat kelt az elmében, hogy lassan, de biztosan folytassa a „feloldódást”.
    Szép napot, jó Munkát kívánok Neked, szerettel, Andi

    VálaszTörlés
  10. Az önmunkát megérteni nem egy könnyű feladat. De az biztos,
    hogy az egyik leghatékonyabb módszer a szenvedés abbahagyására.
    Én már sok módszert megtapasztaltam és valahogy azt érzem belülről, hogy megtaláltam a legjobbat. El kéne mennem Andrea tanfolyamára. Persze a valóságban nincs kéne-nem kéne, de jó lenne. András

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves András, az a legérdekesebb a Munkában, hogy nem is lehet megérteni. Egyszer ezt értek meg belőle, egyszer azt, megint pár Munkával később pedig valami még másabbat. Erről is szól ez a blog igazából, hogy mennyi mindenféleképpen lehet érteni, és hogy mennyire lehetetlenség egyféleképpen felfogni, megfogalmazni és átadni, hogy mi is ez. Én már nem is próbálom megérteni, úgyis mindig értődik valahogy. Ha úgy gondolod, hogy "El kéne menni Andrea tanfolyamára", és mégsem teszed, érdemes megkérdőjelezni azokat a gondolatokat, melyek visszatartanak, és ezt mostanra már biztos tudod. Ha úgy gondolod, hogy valamivel elő tudnám mozdítani a részvételedet, keress meg személyesen: oraveczandi@yahoo.com. Szeretettel üdvözöllek, Andrea

      Törlés
  11. Kedves Névtelen!

    Rengeteg lehetőség van vállalkozás, vagy pénzkeresés beindítására 0 Ft-tal is. Az internet tele van olyan lehetőségekkel, ahol blogok írásával, információs csomag létrehozásával és annak értékesítésével komoly pénzeket lehet keresni. De csak ha az MLM hálózatokat nézzük is, nagyszerű lehetőségeket biztosítanak mindenféle anyagi befektetés nélkül úgy a személyiségünk,mint az anyagi helyzetünk javítására, arról nem is beszélve, hogy itt megvalósulhat az,hogy kiszakadva a mókuskerékből (AMIKOR CSAK AKKOR KAPSZ PÉNZT, HA BEMENTÉL DOLGOZNI), itt pár év alatt el lehet érni passzív jövedelmet és jogdíjat, amit ráadásul használhatunk arra, hogy akkor menjünk el nyugdíjba, amikor csak szeretnénk.
    Másik forma pl, amit ki lehet próbálni, teszveszen meghirdetni olyan terméket, aminek az értékesítésével szeretnél foglalkozni, és csak konkrét vevői megrendeléskor kell beszerezni az árut, amit már a vevő kifizetett. Szivesen segítek, ha ezzel kapcsolatban van kérdésed, vagy adózásban is, hogy tudod ezt lemenedzselni, hogy az a legjobb legyen a számodra, persze törvényesen :-)
    fruzsi555@gmail.com címre ha írsz, bármiben szivesen segítek, ingyen és önzetlenül. Ezt csak azért írom ,mert sokan a mai világban nem hiszik el, hogy valakit ne valamilyen érdek vezéreljen. Engem is motivál egy érdek, az konkrétan, hogy egyre több ember tudjon anyagilag függetlenné válni, és kiszakadni a mókuskerékből.
    És nagyon találóan idevág a blog címe is: önmunka :)
    Sok sikert kívánok neked !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt É-nek szerettem volna válaszolni :) csak most vettem észre, hogy névtelen-ből milyen sok van :)

      Törlés