2012. március 19., hétfő

Szeresd Meg az Anyukádat 2. – Byron Katie Videó


„Az egész világ oly bölccsé válik, amikor felhagyunk a tanítással.” (Byron Katie)

Rengeteg okból imádom a Munkát. Az egyik legfőbb ezek közül, hogy semmilyen elvet, irányt, tanítást, dogmát, szabályt, koncepciót, ezt-vagy-azt-kell-tenned-et nem erőltet Rád. Sőt, pont az életed során beszippantott elveket, dogmákat, szabályokat, koncepciókat tudod általa megkérdőjelezni, és ezektől mentesen látni azt, ami van. Mindent letesztelhetsz saját magadnak, és a módszer lényege pont ebben rejlik: visszabontani magad a koncepciók „előttre”.
A koncepciók, dogmák, tanítások, értékrendszerek teljesen automatikusan irányítják az egész életérzékelésedet, a magaddal és másokkal való kapcsolatodat. Minden egyes pillanatban ott vannak Veled, és esélyed sem marad arra, hogy a világot és az embereket az ő valóságukban érzékeld. „Nincs két ember, aki találkozott volna egymással” – mondja Katie. Csak az egymásról szóló történeteinkkel találkozunk, és azt hisszük, hogy ismerjük a másikat, mi aztán jól tudjuk, ki, mi és milyen is ő. Esélyt sem kap a Valóság a fejünkben zajló történetek miatt. Arról már nem is beszélve, hogy pont emiatt önmagunkkal sincs esélyünk soha találkozni…

A Munkában senki semmi olyasmit nem mond Neked, hogy mit kéne vagy nem kéne csinálnod, hogyan kéne vagy nem kéne élned az életed, milyennek kéne vagy nem kéne lenned. Mindig most kezdünk, onnan, ahol épp tartunk. Nem teszünk úgy, mintha előrébb tartanánk, mint ahol tartunk. Nem okoskodunk, nem osztogatunk tanácsokat – ezekkel tele a padlás. Mindent személyesen tapasztalunk meg, saját magunkat tanítjuk a saját bölcsességünkre. Mely a Munkával végre tényleg elérhető és megélhető, nem csak egy újabb koncepció marad. Nincs „előrébb járó” tanító és „butácska” tanuló, nincs lemásolnivaló, elérnivaló, meghaladnivaló, legyőznivaló. Csak Te vagy. Kezdetben a „tudásoddal”, amiről elhitted, hogy annyira értékes. Később egyre inkább a „nemtudásoddal”, ahogy fogynak a koncepcióid és a történeteid. Egy teljesen új csodavilág bukkan elő. Olyan, amilyennek csak „üres fejjel” lehet látni.

Ma a múlt heti Anyukás videónk 2. részét ajánlom figyelmedbe. Ha nem láttad az első részét, mindenképp először azt nézd meg, mert egy Munka-beszélgetés lett félbe vágva. Itt találod a videó 1. részét:

„Az anyukákban az a legcsodálatosabb, hogy ha már azt gondoljuk, mindent kitakarítottunk, ők mindig megtalálják az utolsó megnyomnivaló gombunkat.” (Byron Katie)


Még van néhány hely a következő Alaptanfolyamokra. Ha szeretnél repülőstartot venni egy „teli fejjel” láthatatlan világ megismerése felé, várlak szeretettel.
A múlt hétvégi kecskeméti Alaptanfolyam egy résztvevőjének élménybeszámolóját itt olvashatod:

A következő 2-napos kiscsoportos ÖnMunka Alaptanfolyam Byron Katie Munka-Módszere alapján: 2012. április 7-8. Minden résztvevővel személyesen is Munkázom.
Hétköznapi tanfolyam: április 16-17.
Jelentkezési határidő: március 20. Részleteket itt találsz: http://kincsamivan.hu/programok.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése