2012. február 13., hétfő

A Legnagyobb Emberi Félelem - Byron Katie Videó


Szeretettel ajánlom megnézésre a következő Byron Katie videót, melynek az eredeti címe: „Fekete vagy Fehér. Most már értem.” Ebben a videóban Katie egy színesbőrű lánynak segít rálátni arra, milyen világot érzékel, ha elhiszi, hogy a fehér emberek az ellenségei, és ki is lenne, ha soha többé nem tudná ezt a gondolatot gondolni. A párbeszéd egészen kivételes, nagyon kevés szó hangzik el benne, viszont annál több belső felismerés. Érdemes a legvégéig megnézni, mert Katie lerántja a leplet a legnagyobb emberi félelmünkről. Ami nem a halálfélelem…


3 megjegyzés:

  1. Csúúúúúcs, szuper, király, fantasztikus!!
    Ahogy nevet!!!!!!!

    Köszönöm, hogy lefordítjátok és közkinccsé teszitek ezeket!

    VálaszTörlés
  2. Nem értem. Soha nem értek semmit. Most attól félünk, hogy megszeretnek, vagy, hogy nem szeretnek? Vagy hogy magunkat szeretjük meg vagy mitől? Amúgy gyönyörűséges videó, és hol találtad és miért nem láttam én ezt még soha? Annyira magamra ismertem a külföldiségemmel.De vajon már otthon is ezt csináltam? Akkor is vigyáztam, hogy mit mondok, hogy mondom, hogy nézek ki? (Oh Istenem nem lehetne kicsit világosabb a hajam, hogy jobban beleolvadjak a közegbe:-)Közben a nagy önsajnálatban teljesen elfelejtem, hogy milyen lehet feketének lenni, a B.nek ez milyen lehet? Vajon miért választottam valakit, akiknek még nálam is nyilvánvalóbb az idegensége? (Oh b..meg mindig ilyet választok, nem kell ehhez feketének lenni.

    Judit

    VálaszTörlés
  3. Bemásolom ide is a Csoportba írt posztomat, hátha segítségére lehet itt is az összezavarodottaknak:
    "Úgy látom, a legnagyobb elakadást, frusztrációt legtöbbeteknél az okozza, hogy "Meg kell értenem" (pl. az önszeretetet) és "El kell már engednem" (pl. az önnemszeretetet. :). NINCS MIT MEGÉRTENI, NINCS MIT ELENGEDNI. Minden úgy van, ahogy van, amint meg akarom érteni, összetöröm, amint el akarom engedni, nemkívánatosnak minősítem. Pedig ő létezni szeretne, épp ezért VAN. Még egyszer: SEMMIT SEM KELL MEGÉRTENI. Ez az egós-elme legeslegnagyobb trükkje, és oly vonzó perspektívájúnak tűnik. NEM KELL ÉS NEM IS LEHET MEGÉRTENI. Nem úgy van ez kitalálva. Érthető voltam? :DD"

    VálaszTörlés