2012. június 12., kedd

Byron Katie Ébresztő Idézetek 6.




Íme, összegyűlt a következő fejezetre való Katie idézet a Facebookról. Katie szavai szokás szerint dőlt betűvel, idézőjelben olvashatók, és némelyik után az én tippjeim, kommentjeim.

Az ÖnMunka rajongói oldala itt található. Ezen az oldalon posztolom a napi/kétnapi idézeteket, fantasztikus képekkel, illetve itt olvashatók legfrissebben az ÖnMunka tanfolyamokkal kapcsolatos információk. Szeretettel látlak Téged is a „rajongók” között. Csodás napot!

„Negyvenhárom évig odakint háborúztam a történeteim által vetített világban. Aztán, egy napon, a tisztánlátás pillanatában, megtaláltam a hazafelé vezető utat. Az önvizsgálat erről a hazafelé vezető útról szól. A forrásból jön, és a forrásba tér vissza. Olyan csodás ajándék!”
Te meddig háborúzol még ’odakint’? Ítéld meg, tedd fel a négy kérdést, fordítsd meg, keress példákat, és térj haza önmagadhoz. Csodás napot!

„Ha felmerül benned az a gondolat, hogy ’Ezt már tudom’, kérdőjelezd meg. Lehet, hogy valami elkerülte a figyelmedet.”
A jól-tudom elme rengeteg trükkel tart azonosulva. Pédául azzal, hogy elhiteti veled, valamit már nagyon jól tudsz. Főleg akkor figyelj erre, amikor belevegyül valamilyen lekezelés, felsőbbrendűség, és ki is kell mondanod, vagy ott zakatol a fejedben. Érezni is fogod, hiszen abban a pillanatban elkülönülsz, és magányosnak érzed magad. Csodás, „nemtudhatom” napot Nektek!

„A Munka senkin nem tud segíteni; a kérdésekre adott saját válaszaid tudnak segíteni rajtad.”
Ha csak olvasol a Munkáról, az nem adja meg Neked azt, amit keresel. Ha nyitott elmével engeded be a kérdéseket, akkor bukkanhatnak fel BELŐLED azok a válaszok, melyek kimossák a régen berögződött koncepciókat, programokat, sérelmeket, fájdalmakat. Mintha soha ott sem lettek volna. Elképesztően izgalmas. Végezd a Munkát. Gyönyörű napot!

„Csak hagyd, hogy legyen. Hisz már úgyis van. Minden a saját idejében érkezik és távozik. Nincs irányításod felette. Soha nem is volt; soha nem is lesz.”
Azért jön, hogy ha még dolgod van vele, segítsen; és azért is megy, hogy ha még dolgod van vele, segítsen. Az önfelismerésedben. Minden érted történik, nem veled. Csodás napot Nektek!

„Abban a pillanatban, amikor a megkérdőjelezetlen történeted kivetül (a világra és az emberekre), az életeddel fizetsz.”
Csináld a Munkát és kapd vissza az Életedet! Amíg megkérdőjelezetlen történetekkel jársz-kelsz-élsz, az elméd bármelyik pillanatban kivetít. És akkor egy pillanat alatt „elveszíted” az életedet. És bármikor visszakapod, ha felteszed a Négy kérdést, megfordítod, és megkeresed a példáidat. Csodás Élettel-teli napot Nektek!

„Az Önvizsgálat erejéből fakadóan felismered és megéled, hogy szeretet vagy. Semmit nem tehetsz ez ellen.”

„A Négy kérdés Alázat ÖnMagaddal. Leírod a problémát, megvizsgálod, a Szíved pedig megadja Neked azokat a válaszokat, melyeket mindig is tudtál.”

„Abban a pillanatban, amikor valamilyenként megítéllek, én vagyok olyan. Ez alól nincs kivétel. Én vagyok a saját fájdalmam, én vagyok a saját boldogságom.
Ha azt gondolom rólad, "Milyen önző vagy!", abban a pillanatban én vagyok önző. Veled. Ha az az ítéletem, hogy "Segítségre szorulsz", én szorulok segítségre abban a pillanatban. És így tovább. Te az én Kivetülésem vagy, csak azt tudom rajtad látni, értelmezni, amilyennek az elmém saját magamat értelmezi, látja. Kivétel nélkül. Csodás napot!

„Odakint nincs ’másik’. A ’másik’ csupán a saját kitükröződésed. Az ’odakint’ csupán a te kitükröződésed, mely épp visszatér, hogy meggyógyulhasson.”
Hogy meggyógyulhasson… Ha elhajtod a kitükröződést, mondván, „Ez nem lehetek én”, elszalasztod az öngyógyulás esélyét. És nincs ezzel baj, úgyis jön majd még; nagyon kitartóan szeretne meggyógyulni: Téged meggyógyítani. Csodás, gyógyulós napot kívánok!

„Ha belefáradtál a fájdalomba, a legrosszabb, amit tehetsz az, hogy megpróbálod kontrollálni a kontrollálhatatlant. Ha valódi kontrollt akarsz, dobd el a kontroll illúzióját: engedd, hogy az élet magáévá tegyen. Amúgy is ezt teszi. Mindössze történeteket gyárthatsz arról, hogy nem az élet irányít.
Az elme azt hiszi, hogy a dolgok akkor fognak megváltozni, ha gondolatban ellene megy annak, ami van. Ebből pedig állandó feszültség, frusztráció és korlátoltság fakad. Ha nincsen az ’ami van’-nak ellene menő gondolatom, az élet áramlik, én pedig nem akadok fent benne. Érdekes módon, ilyenkor semmi sem gátol, és mindenben támogatva vagyok. Ezt elhinni nem lehet, teszteld le magadnak. Ha már tényleg belefáradtál a fájdalomba… Csodás napot!

Jó, hogy fáj. A fájdalom annak a jele, hogy összezavarodtál, hogy elhittél egy hazugságot.
Az érzelmi fájdalom MINDIG azt jelzi, hogy elhittél valamit, AMI NEM IGAZ. Valódi természetünk az öröm és a szeretet, és ez sosem fáj. Ami fáj, az sosem szeretet. Ezért kaptuk a csodás érzelmi jelzőrendszerünket, mely mindig „riaszt”, ha elhiszünk valamit, ami nem igaz. Így meg tudjuk vizsgálni az elhitt hazugságot, felszabadítani magunkat, és visszatérni valódi természetünkhöz. És fogadd örömmel az érzelmi fájdalmat, bármennyire is szeretnél elmenekülnél előle. Csak addig fáj, amíg van minek fájnia, amíg bármilyen hazugság maradt Benned. Ezen az nem változtat, ha „átírod” a történetet „pozitívra”, ami kellemes érzéssel tölt el. Ettől még az eredeti hazugság ott marad, és a következő adandó alkalommal jelt ad magáról. Ha megkérdőjelezed/megMunkázod a történeteidet, az érzelmi fájdalom szép lassan kikopik az életedből. És ott maradsz Valóságosságodban.

„Amikor elhiszed azt a történetet, hogy valaki elhagyott, saját magadat hagyod el. Így válsz el önmagadtól. Bármikor, ha a partnered dolgával foglalkozol, azt diktálva, kivel kéne épp lennie, és kit kéne vagy nem kéne elhagynia, máris elhagytad saját magadat. Ennek pedig magány és rettegés a következménye. Amíg nem kérdőjelezed meg, amit hiszel, te maradsz a saját szenvedésed ártatlan okozója.”
Bármely stresszes gondolat elválaszt saját magadtól, és úgy hat, mint kés a szívedbe. A szívedet „begyógyítani” véglegesen a történeteid megkérdőjelezésével tudod. Ne halogasd tovább saját magadat. Csodás Ön-Gyógyító napot!

Hogy szeretsz-e vagy utálsz, attól függ, hogy szereted-e vagy utálod-e önmagadat. Én senki nem vagyok. Csupán tükör vagyok. Én vagyok az arc a tükörben.
Csodás tükörbe nézéseket Nektek a hétvégére!

„Sokan töltenek évtizedeket spirituális tanulmányokkal és odaadó gyakorlással, és még mindig azt tapasztalják, hogy utálják a munkájukat, az anyjukat, vagy a szomszédjuk hifijéből ordító zenét. Ismerősen hangzik? Mindez azért van, mert fejjel lefelé keresünk. Amiről azt hisszük, hogy igaz, nem az. Amiről azt mondták, hogy működik, nem működik. Vádaskodunk, félünk és reagálunk, mert még nem indultunk el önmagunkban megkeresni a saját igazságunkat… Nem, mintha nem akartuk volna, hanem, mert nem tudtuk, hogyan. Gyakran kérdezik tőlem, megvilágosodott vagyok-e. Én erről semmit sem tudok. Csupán annyit tudok, hogy miért fáj valami és miért nem. Olyasvalaki vagyok, aki csak azt akarja, ami épp van.”
Ha elindulnál befelé, a saját igazságodat megtalálni, használd a Négy kérdést és a Megfordításokat. Jó Munkát!

2 megjegyzés:

  1. Hát Andi nagyon köszönöm, ez igazán jól esett és csodásan indítja a napomat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészségedre, örömödre, Drága Jaydevi. :) andi

      Törlés