2012. február 9., csütörtök

„Be Kell Vonzanom a Boldog Családi Életet" – Igaz Ez?




A mai bejegyzést a legfrissebb Byron Katie hírlevélből fordítottam. Egy kétségbeesett nő segítségkérő levele, és Katie spirituális maszlagot eloszlató válasza. Szeretem a spirituális maszlag eloszlatást. Te hol dagonyázol még benne?


Drága Katie,


Nagyon szeretem a Munkát, és nagyon szeretlek Téged. Sok témában végeztem már el sikeresen az önvizsgálatot, most viszont elakadtam, és nem tudom, merre tovább. Egyedülálló, hamarosan 43 éves nő vagyok. Szeretnék családot. Szeretnék saját gyereket és párt. Az aggaszt a legjobban, hogy a korom miatt már lecsúszom a gyerekvállalásról. Próbálom megMunkázni ezt a témát, mégsem megy. Kérlek, segíts!

Például, amikor azt a gondolatot vizsgálom, hogy „Gyereket akarok”, a „Nem akarok gyereket” című megfordítás nem hoz semmilyen megkönnyebbülést.

Alaposan megkérdőjelezted ezt a gondolatot, Kedvesem? Például, belemerültél-e jó mélyen a második kérdésbe, hogy megláthasd, tényleg biztosan tudhatod-e azt, hogy te gyereket akarsz? És a harmadik kérdésre kapott válaszaidat mind megkerested? Amikor azt hiszed, hogy gyereket akarsz, miközben nincs gyereked, az óriási feszültséget eredményez. Legyél alapos. Kövesd végig az okokat és a következményeiket. Hogyan reagálsz, mi zajlik benned, amikor azt hiszed, hogy gyereket akarsz, s közben nincs gyereked? A negyedik kérdésre is fordíts elég időt, és engedd bele magad. Ki lennél, ha soha többé nem tudnád ezt a gondolatot gondolni? Találtál 3 valódi, konkrét példát az életedből, miként igaz az a megfordítás, hogy „Nem akarok gyereket”? Teljesen nyilvánvaló, hogy nem akarsz, hiszen nincs gyereked. Keress erre példákat! Nekem van egy. Nyilvánvaló, hogy nem akarsz gyereket, mert még nem fogadtál örökbe. Találsz még három példát?

Aggódom, hogy ha most ezt nem tudom rendesen megcsinálni, akkor emiatt nem lesz gyerekem.

„Nem jól csinálom ezt” – egy újabb fincsi megkérdőjelezendő gondolat. Meg az is, hogy „Végül nem lesz majd gyerekem.” Ennek az egésznek nem az a lényege, hogy lesz-e gyereked vagy sem; a lényeg a te szabadságod. Utána pedig már boldog leszel, akár gyerekkel, akár nélküle. Hát nem emiatt akarnak az emberek gyereket? Ahogy gyakran mondogatom: hagyd ki a közbünső lépést, légy boldog már mostantól.

Vagy az ezzel kapcsolatos stressz miatt nem lesz majd végül gyerekem.

Ez egy újabb megvizsgálandó. Rengeteg megkérdőjelezetlen hiedelem repdes a történetedben, és az egésznek semmi köze a gyerekekhez.

Mi van, hogy ha az igaz lelkem szándéka szerint akarok gyereket, de elrontom a dolgot, mert túl aggodalmaskodó vagy negatív vagyok?

Honnan tudhatod, Aranyos, hogy az „igaz lelked” egyáltalán létezik? Ez igen stresszes gondolat, amikor fogalmad sincs, mi is az és hol is van az az „igaz lélek”. Érdemes lenne megkérdőjelezned azt, hogy „Az igaz lelkem akar gyereket”, és azt, hogy „Van igaz lelkem”. Munkázz Akkreditált Facilitátorral, ha úgy gondolod, segítségedre lehet. És még egy megkérdőjelezendő gondolat: „Elronthatom a dolgot.”

Vagy azért rontom el, mert nem kérdőjelezem meg rendesen a gondolataimat?

Az „elrontás” központi témának látszik nálad. Szinte mindenkinek érdemes megkérdőjeleznie azt az alaphiedelmet, hogy „Lehetséges hibázni.” Vizsgáld meg te is, merülj jó mélyen bele, egyedül vagy képzett facilitátorral.

Ha használom a vizualizációs technikát, lehet, hogy könnyebben megy majd, mert már korábban is sikerrel vizualizáltam, és úgy hiszem, működik.

Tapasztalatom szerint a vizualizáció nem segít. A pozitív megerősítésekhez hasonlóan a vizualizáció is csupán ragtapasz. Nem foglalkozik az eredetileg elhitt stresszes gondolataiddal, az alvilággal, ami nem veszít az erejéből, bármennyire napsütésesek is a vizualizációid.

De vajon eleget és megfelelően vizualizálok-e ahhoz, hogy olyan szintre emeljem a rezgésszintemet, amivel bevonzhatom magamnak a gyereket és a párt?

Honnan tudhatod, hogy létezik egyáltalán olyanod, hogy „rezgésszint”? Ez a fajta mágikus gondolkodás – „A Titok” – színtiszta egó, és fényévekre van az önvizsgálattól. A Titok arról szól, hogy megpróbálod megszerezni, amit akarsz. A Munka pedig arról, hogy azt akarod, amid már van, azt szereted, ami van.
És ha felhagyok a gyerek akarásával, akkor végül lehet, hogy nem lesz családom.

Az akarással nem tudsz felhagyni. Lehetetlen nem akarni addig, amíg elhiszed a gondolataidat.

És lehet, hogy már túl késő a gyerekvállaláshoz? Ez nagyon fontos kérdés.

Nem, a fontos kérdés a szabadságod. „Nem lehetek boldog gyerek nélkül” – kérdőjelezd meg ezt, kérlek. És azt is, hogy „Ha lesz gyerekem, boldog leszek.”

Elronthatom azzal, ha nem végzem a Munkát, nem vizualizálok, vagy nem választok eléggé pozitív töltésű szavakat? Egyszer azt mondta nekem egy médium, hogy „nagyon erősen tudsz vizualizálni, és ez jó, de ha nem cseréled le a negatív gondolataidat, akkor bolgotalanabb életed lesz.” Lehet boldogtalanabb egy élet a negatív gondolatok miatt?

Ne foglalkozz a vizualizációval és a negatív gondolatokkal. Ha megkérdőjelezed a gondolataidat, a negativitás automatikusan eltűnik; semmit nem kell csinálnod vele.

Már megMunkáztam ezeket a gondolatokat, de semmilyen megkönnyebbülésre nem leltem.

Akkreditált Facilitátorral dolgoztál? Ha ezt nem engedheted meg magadnak, fordulj az ingyenes Segélyvonalunkhoz, amit megtalálsz a honlapon.

Lehet rosszul csinálni a dolgokat? Mert ha igen, akkor folyton azon kell aggodalmaskodnom, hogy jól kell csinálnom, hisz lehet, hogy emiatt nem lesz gyerekem. Nem tudom.

A következőképpen nézd végig ezt a gondolatot:

„Jól kell csinálnom” – igaz ez? - Nem tudom.

„Jól kell csinálnom” – teljesen biztos lehetek benne, hogy ez igaz? - Nem.

Mi zajlik bennem, ha elhiszem a gondolatot? – Szörnyen szorongok. Teljesen összezavarodok, mivel nem tudom, hogy jól csinálom-e vagy sem. Boldogtalan jövőt képzelek el magamnak, mivel elrontottam valamit. Lehangoltnak és tehetetlennek érzem magam. Haragszom magamra, mert azt hiszem, hogy tudnom kéne, mi a helyes út, és jól kéne csinálnom a dolgaimat. Ostorozom magam, és egy szerencsétlen lúzerként tekintek magamra.

Ki lennék a gondolat nélkül, hogy „Jól kell csinálnom”? - Boldogabb, könnyedebb. Kíváncsi lennék, hogy mit hoz az élet. Több lehetőséget vennék észre az életemben. Nem lennék rögeszmés. Nem próbálnám meg folyton előre kitalálni a dolgokat. Csak figyelnék és tanulnék.

Megfordítás: „Nem kell jól csinálnom.” Példák: 1. Nos, nyilvánvaló, hogy nem kell jól csinálnom, hisz követtem el már néhány „hibát” az életben, és még mindig itt vagyok. Van egy jó kis életem, elég ennivalóm, van hol laknom, van levegőm is, amit belélegezhetek. 2. Senki nem jegyzi a pontjaimat (csak én magam, időnként). 3. Volt olyan, hogy elrontottam (szerintem), és mégis jó dolgok születtek abból a „hibából”. Keress 3 saját példát az utóbbira.

„Rosszul kell csinálnom.” Mit mond neked ez a megfordítás? Csukd be a szemed, nézd meg az életedet, keress 3 konkrét példát, amikor az volt igaz, hogy rosszul kell csinálnod.

El van-e valahol döntve, hogy lesz-e gyerekem vagy sem?

Ezt is érdemes megvizsgálni.

Vagy elengedhetem az egészet és hagyhatom, hogy a lelkem gondoskodjon minderről?

Addig nem tudsz elengedni sem, amíg elhiszed a stresszes gondolataidat.

Mert már minden, ami valaha történni fog velem, el van döntve? Így van? Nagyon remélem, mert ha igen, akkor elengedhetem az egészet és nem kell aggódnom miatta. De mivel nem tudom biztosan, nem vagyok nyugodt, és akkor jól kell csinálnom, és ez rengeteg stresszt okoz bennem. Ha viszont tudok tenni ennek érdekében, és szabadon választhatom meg a saját valóságomat, akkor ez lehetővé teszi számomra, hogy boldog családi életet és saját gyrekeket vonzzak be magamnak. Egy csodálatos forrásból, Abraham-Hicks-től például olyan információk jönnek, hogy „te választod meg a saját valóságodat”. Egyszerűen csak válassz pozitív gondolatokat, hidd el őket, így megemelkedik a rezgésszinted, és ha jól csinálod, akkor bevonzod, amit szeretnél. Ez egy univerzális törvény – a vonzás törvénye. Ami azt jelenti, hogy be tudom vonzani, viszont, ha negatívan gondolkodom, akkor nem fogom bevonzani.

Ezek a spirituális koncepciók egyszerűen nem működnek, tapasztalatom szerint, csak egy jó adag extra feszültséget hoznak az életünkbe – ahogy ez drága szavaidból is kitűnik. Honnan tudhatnád, hogy „te választod meg a valóságodat” vagy sem? Csak azért, mert valamelyik spirituális író ezt állítja, akkor már biztos így van? Ő honnan tudja? És elsőként is, honnan tudod egyáltalán, hogy ezt az Abraham nevű spirituális „entitást” csatornázzák?

A Munka a lényeggel foglalkozik, túl minden spirituális vagy más elképzelésen. És a Munka működik, már amennyiben az elméd nyitott rá.

Az idő rohan, egyre öregebb leszek, és aggaszt, hogy a boldogságom rajtam múlik.

Természetesen a boldogságod rajtad múlik – ki máson is múlhatna? De nem úgy, ahogy azt elképzeled. Nem kell ügyeskedned, és nem kell próbálkoznod. Nem kell kontrollálnod a negativitást. Mindössze annyit kell tenned, hogy megkérdőjelezed azokat a gondolataidat, melyekbe beleőrülsz. Dolgozz tapasztalt Facilitátorral, menj el Munka-tanfolyamra, gyere el a 9-napos School-ba. Mélyülj el annyira a Munkában, amennyire csak tudsz, és minden ki fog tisztulni.

Össze vagyok zavarodva, és nagyon-nagyon szomorú vagyok. Kérlek, segíts! Köszönöm!
Szeretettel, K.

Remélem, hogy tudtam segíteni, Édesem. Az elhitt gondolataink okozta összezavarodottság a szenvedés egyetlen lehetséges módja. Szeretlek.

Szeretettel, bk

A témában ajánlom felfrissítésre a Létezik-e a Titok című bejegyzést:
A ragtapaszolásról pedig ez jutott eszembe:

17 megjegyzés:

  1. Érdekes dolog megpróbálni gondolatok megkérdőjelezése által kikapcsolni valakiben az anyai ösztönt, aminek nem sok köze van a gondolataihoz.
    Kicsit olyan, mint aki azért akarja lejáratni a Titkot, hogy neki jobban menjen. (Tudom, az elmém képzeli.)
    Én szeretem a "spirituális maszlagot", jobbá teszi az életem.

    VálaszTörlés
  2. Imádom Katie-t, hogy ezeket a "szent" spirituális dolgokat is meg meri kérdőjelezni. Friss, üdítő, felszabadító....mint egy jó Mojito forró nyári estén:-).... Pusz, Pipi

    VálaszTörlés
  3. Kedves Névtelen. Ha szereted a spirituális maszlagot, az valószínűleg azért van, mert neked működik. Gut. Ennek a nőnek meg nem. Lehet a maszlag jó,nekem is jó volt sokáig- bármi lehet jó, ha az ember jól van a bőrében, csak hát ha nem, akkor mi van:-) Az anyai ösztönt másképp is meg lehet élni, tök igaza van Katie-nek, ha annyira akarna, fogadna örökbe, nem kell "kifelé" mutogatni, mért mi is az az anyai ösztön tulajdonképpen? Mielőtt rávágod, tedd meg hogy picit elgondolkodsz rajta, honnan származik a definíciód, vagy bármelyik definíciónk.... Puszi, Pipi

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen, miből gondolod, hogy Katie az anyai ösztönt szeretné kikapcsolni benne? Ezt a Te elméd így értelmezte. Ez a nő szenved az ellentmondásoktól az életében, és ezen érzékelhetően nem segít neki a vizualizáció, meg a rezgésszintemelés, meg stb. És Katie-től kért segítséget, aki leírta a saját nem kevés tapasztalatát ez ügyben. Amíg elhiszi pl. hogy "jól kell csinálnia", addig hiába lenne pl. gyereke, másra vetítené ki ezt a hiedelmet, és attól szenvedne. Ahogy mondta Katie, ennek semmi köze a gyerekvállaláshoz, csakis a beidegződött programjainkhoz. Amíg azok megvizsgálatlanul csücsikélnek a tudatalattinkban, addig sosem lesz elég jó semmi, max. röpke pillanatokig. A Titok pedig hatalmas biznisz, maradjunk ennyiben, elég ha csak bemész pl. az Édesvíz könyvesboltba, és körbenézel, milyen témájú könyvek állnak halmokban. Én többször beszéltem a kiadóval, hogy nem lehetne-e Katie további könyveit kiadni, vagy legalább a már megjelenteket újranyomni, a válasz röviden ennyi volt: "Byron Katie szuper dolgot csinál, de Magyarországon nem jó biznisz kiadni. A piac mást akar." Persze, mindig könnyebb eladni olyasmit, ami csodákat ígér, és azt, hogy Te irányíthatod az életedet. Ezt vesszük, mint a cukrot, és ez így van jól. A Titok azt ígéri, hogy Te irányíthatod az életedet, pedig az életet nem lehet irányítani. amikor épp jól megy és úgy tűnik, az történik és úgy, ahogy szeretnénk, akkor örülünk, hogy milyen jól is megy ez nekünk. Aztán amikor bedőlünk, akkor odáig tartott a tudomány, és rlkrzdjük pl. magunkat okolni, hogy lehettünk ilyen bénák, meg okoljuk a Valóságot, hogyan tehetett velünk ilyen szörnyűséget. A Munka ezt alapjaiban rakja rendben, nem ígér semmi csiribirit, mindössze SAJÁT MAGADAT. Ez pedig nem jól eladható, és ez is így van jól. Katie-nek egyáltalán nincs szüksége arra, hogy neki jobban menjen, a Munka megtalálja a saját útját. Én pedig valami okból kifolyólag egy olyan fába vágtam a fejszémet, ami hagyományos értelemben "nem megy jól", pont azért, mert nem ígérek tücsköt-bogarat, sikert-pénzt-csillogást-megvilágosodást-bármit. Ez pedig szintén nem túl vonzó az embereknek. Az pedig még kevésbé, hogy ezt a négy kérdést rendszeresen kell használni, életformává kell tenni, és szép lassan, fokozatosan alakítja át az életedet, belülről. Akik viszont megértik a jelentőségét és gyakorolják, azoknak már valóban nincs szükségük a Titokra és a maszlagra. Mert megvannak saját maguknak.
    És ha Te örömödet leled a Titokban, használd. Mindenki használjon azt, ami hozzá a legközelebb áll. Vagyunk elég sokan, elfér minden.
    Az anyai ösztön történetébe pedig már nem mennék most bele.
    Szeretettel üdvözöllek, Andrea

    VálaszTörlés
  5. Ezt egy Facebook csoportos Önmunksáunk küldi ide, ő valamiért nem tudta feltölteni:
    "Ha gondolja valaki, legyen kedves posztolni a blog-on, nekem valamiert nem sikerul: Joe Vitale a Titok es a Vonzas temakor egyik ismert alakja. A Hooponopono cimu konyveben Joe Vitale leirja, hogyan es miert es mive alakult at benne a Vonzas Torvenye, es ma mar miert nem hasznalja. Ez is csak egy velemeny, de megelt tapasztalat van mogotte egy Vonzas-gurutol, ezert talan erdekes.
    Mar nem hasznalja, "tulhaladta" a Hooponopo altal, ami nem mas mint bevonzas helyett rabizni az Istenire, hogy "lesz ahogy lesz", mert annal ugysem lehet csodasabb vagy tokeletesebb. Mindezt onmaga "tsztogatasa" mellett !!! - a tisztogatasra az en ertelmezesem szerint az Onmunka is egy eszkoz, a Hooponopono egy masik eszkoz. Nem igy osszefuggoen van ez leirva a konyvben, hanem tobbszor utal ra es az egesz tortenetbol szepen kibontakozik. De JOe Vitale maga is megfogalmazza. Meg is banja a regi konyveit, mar nem erzi oket hitelesnek tobbe, de a Hooponopono "mester" megnyugtatja, hogy a regi Vonzas Torvenyes konyveinek is meg van a helye, szerepe a vilagban, es azoknak az embereknek az eleteben, akik epp most pont ott tartanak, akiknek pont az segit." Kata

    VálaszTörlés
  6. A vonzás attól, hogy Byron Katiet követitek még nem szűnik meg csak automatikussá válik. Ettől még nem marhaság. Ti is csináljátok, Katie is csinálja, nem tudjátok nem csinálni.
    Hogy igaz-e ez? Franc se tudja... :D

    VálaszTörlés
  7. Kedves Névtelen, a franc se tudja a lehető legfincsibb hozzáállás az Élethez. :) Én annyit "tudok", hogy amíg foglalkoztam a vonzás törvényével, addig inkább stresszelt, amióta nem érdekel, sokkal könnyedebb és gördülékenyebb minden. És mi nem Byron Katie-t követjük, hanem megkérdőjeleztük a gondolatainkat, és a vonzás törvénye is kikerült közülük. Óriási megkönnyebbülést hagyva maga után! :D Mert már ezt sem kell "tudni".

    VálaszTörlés
  8. "Én annyit "tudok", hogy amíg foglalkoztam a vonzás törvényével, addig inkább stresszelt, amióta nem érdekel, sokkal könnyedebb és gördülékenyebb minden." (Igaz ez?)
    Ebben nincs semmi meglepő, így működik. :) (Igaz ez?)
    De abban teljesen igazad van, hogy amit a könyvek írnak eladható, a lényeg meg nem igazán van bennük. De jó lehet kiindulási alapnak.
    Azt nem mondanám, hogy rossz, vagy hogy nem működik. Jó, és működik is, csak meg kell érteni. (Igaz ez?) Ahogy pl. Katie-t is. Ha nem érti az ember, valószínűleg nem is fog működni. A számítógépet sem tudod használni, ha azt sem tudod, hogy hol kell bekapcsolni. :) (Hm, ez azért egész igaznak tűnik... :))
    Mikor először olvastam a Négy kérdést, egy kukkot sem értettem belőle. El is hajigáltam a könyvet azzal, hogy ez nem jó, ez nem működik. Pedig csak nem értettem. Hogy egészen pontos legyek, most sem értem igazán, de már sejtem. :)
    "Ez van. Sprite." :)

    (Igazán irritáló a késztetés, hogy minden második mondatom után odaírjam, hogy "Igaz ez?", különben felhívod rá a figyelmem... (Igaz ez?) Kénytelen leszek ezzel is foglalkozni egy kicsit. (Igaz ez?) Ááá, Úristen! :D)

    VálaszTörlés
  9. Oravecz Andrea!

    Lenne egy kérdésem.
    A munkahelyemen sok az ingyenélő. Az egyik csaj is csak egész nap beszélget(ráadásul a fizetése is nagyobb).
    Idegesítő, hogy azért dolgozunk, hogy ingyenélőket tartsunk el.
    Byron Katie,Eckhart,Osho,Élet..stb is azt tanítja, hogy fogadjuk el a jelen pillanatot. Fogadjuk el, azt ami van. Mert mentálisan sosem győzhetünk afelett, ami éppen van. Én próbálom elfogadni, de ez ISZONYATOSAN NEHÉZ. Amikor dolgozom becsülettel, akkor körülöttem egy-két ember mászkál és beszélget..

    Köszönöm! András

    VálaszTörlés
  10. András, AMÍG MEG NEM KÉRDŐJELEZED az ingyenélőkről szóló ítéleteidet, ADDIG NEM TUDOD ELFOGADNI. Katie nem azt mondja, hogy fogadd el, hanem, hogy kérdőjelezd meg a stresszes gondolataidat, utána pedig automatikusan változik a hozzáállásod. Megérted, hogy mi dolgod Neked egy olyan munkahelyen, ahol ennyi lógós van, hisz nem véletlenül vagyunk ott, ahol vagyunk. Ha az éppen "kellemetlen" számunkra, az a lehető legjobb dolog, ami történhet, mert így saját magunkhoz kerülhetünk közelebb. Ha az elménk tiszta, akkor nincs többé olyan helyzet, olyan ember, amivel, akivel bármi problémánk lenne. De idáig kemény Munka-út vezet, ami működik, ha csinálod. Tölts ki egy Ítélkezőlapot a Munkahelyi ingyenélőkre, jó alaposan írj ki magadból mindent róluk, utána pedig egyenként vizsgáld meg őket a Négy kérdéssel és megfordításokkal. A www.kincsamivan.hu honlapom Hogyan végezzem egyedül menüpontjából ezek mind letölthetők. http://kincsamivan.hu/hogyan-vegezd-az-oenmunkat-egyeduel.html
    Mindez nem győzelem vagy veszteség kérdése, hanem az "ép elméjé", ahogy Katie mondja. Ép elme alatt pedig azt az elmét értjük, amelyik már többé nem képes elhinni a stresszes gondolatait. Ha az elfogadás oly karikacsapásra menne, szerinted már nem vált volna mindenki elfogadóvá?
    Szerettel üdvözöllek, Andrea

    VálaszTörlés
  11. megfogom kérdőjelezni őket és majd megmutatom Neked, hogy jól csinálom-e.
    az biztos, hogy mentálisan esélyem sincs. nem tudok mit tenni az ellen, hogy ingyenélők vannak a munkahelyemen és ez annyira megviselt érzelmileg a mai nap folyamán, hogy öngyilkossági gondolataim támadtak. nagyon mély szenvedést éltem át. nem kívánom senkinek. nem szeretném mások miatt tönkre tenni saját magamat. észrevettem magamban, hogy én bántom saját magamat. mert az az ingyenélő csaj mindig barátságos,kedves velem. látom, hogy akar beszélgetni velem, de nekem ez a gyenge pontom.
    zavar, hogy másokkal túl sokat beszél. velem meg nem. persze nem is tud, mert én nem tudok beszélgetni. valahogy nincs téma. nem jönnek a szavak. lehet, hogy tudat alatt féltékeny vagyok. nem tudom. az is zavar, hogy ingyenélő. amit észrevettem ebben a nagy szenvedésben, hogy az emberek körülöttem barátkozni akarnak velem, de olyan gondolataim vannak, hogy más embereket ellenségnek tekintek és utálni kezdem őket.
    nem tudom szeretni az embereket. sajnálom.
    az a legnehezebb, hogy szemet hunyjak az ingyenélőség felett. tudom, hogy semmit nem tudok tenni, de zavar a munkahely, az élet igazságtalansága.

    Köszönöm! András

    VálaszTörlés
  12. azt még hozzáteszem, hogy nagyon rossz gyerekkorom volt. nagyon sokat szenvedtem(ezért lelki betegségek is kialakultak) és lehet, hogy tudat alatt nagyon mélyen nagyon rossz beidegződések vannak bennem. nem tudom. holnap jó napom lesz. amikor nagyon mély érzelmi szenvedést élek át(öngyilkos akarok lenni), akkor másnap nagyon mély lelki békét érzek. ez a lelki béke tart kb. 1 napig. aztán utána elkezd halványodni. újra folyamatosan elkezdek szenvedni.
    a végére öngyilkos akarok lenni. aztán utána megint 1 nap lelki béke. 5 nap szenvedés 1 nap lelki béke. így ingadozik az állapotom. András

    VálaszTörlés
  13. „Mielőtt ráébredtem a valóságra, volt egy saját, külön bejáratú szimbólumom a frusztrációra: a gyerekeim zoknijai. Minden reggel ott találtam őket a padlón, szanaszét, és minden reggel azt gondoltam: ’A gyerekeimnek össze kellene szedniük a zoknijaikat.’ Szó szerint fanatikussá váltam a dologgal kapcsolatban. Érezhető volt, hogy kezdem elveszíteni az irányítást a világom fölött – idővel ugyanis már mindenütt zoknikat láttam. A düh és a szomorúság pedig egyre csak nőtt bennem, mivel szentül hittem, hogy a zokniknak nem a földön kellene lenniük, annak ellenére, hogy nap nap után ott voltak. Úgy gondoltam, a gyerekeim dolga lenne, hogy összeszedjék őket, annak ellenére, hogy ők ezt nap nap után nem tették meg.” - Byron Katie

    aki ezt megérti, annak adok egy Nobel díjat.
    van egy olyan érzésem, hogy BK módszerét nem lehet felfogni,megérteni az elmével. ez túl van az elmén. András

    VálaszTörlés
  14. Szerintem érthető. Bár kissé zakkantul hangzik.

    VálaszTörlés
  15. Számomra ez teljesen érthető, és egyáltalán nem zakkant. Gyönyörűen példázza, hogy ugyanazok a szavak mindenki olvasatában mást mondanak. Érdemes a történet végét is hozzáolvasni, úgy tán érthetőbb. Kíváncsi lennék, mi nem érthető és mi zakkant benne. Bár igazából nem is vagyok kíváncsi. :)

    VálaszTörlés
  16. András!
    Az ingyenélők nem a 'zoknik' a Te életedben?...
    MO'

    VálaszTörlés
  17. "Szó szerint fanatikussá váltam a dologgal kapcsolatban. Érezhető volt, hogy kezdem elveszíteni az irányítást a világom fölött – idővel ugyanis már mindenütt zoknikat láttam."
    Ettől zakkantka egy kicsit. Bár nem vagy kíváncsi rá.. :P
    Zoknimegszállottság. :D

    VálaszTörlés