2011. december 23., péntek

A Mindig Tökéletes Pillanat - Ajándék Önmagadnak


„Csak akkor tudsz nyitott lenni az életedet megváltoztató válaszokra, ha nem tudod, mit keresel.” (Byron Katie)

Az utóbbi napokban elfogyott az írás-ihletem. Teljes nyugalom honol odabent, nem kívánkozik ki semmi megosztanivaló. Attól a hiedelmemtől azonban nem sikerült megszabadítanom magam, hogy Karácsonyra szeretnék adni Nektek valamit, Kedves Olvasóim. Így esett a választásom egy olyan Tökéletesség-Hála Gyakorlat megosztására, melyet minden pillanatban újra és újra odaajándékozhattok magatoknak – ez is vele a célom. Hogy ne csak egyszeri ajándék legyen, hanem folyamatosan hozzájárulhasson csodás önfelfedezésetekhez. Ez a gyakorlat a teljesen nyitott elmének való. Ha megnyílsz a nem-tudásra és vársz, a csodák önmagadból bukkannak fel. Nyitott Elme = Nyitott Szív.

Ez a gyakorlat csak a SAJÁT VÁLASZAID révén „végződik el”. Semmit nem mond és nem is ér sokat, ha csak elolvasod. Nagyon egyszerű és gyorsan „megcsinálható”. Már amennyiben sietsz. Ha nem, akkor az egész Ünnepet a Pillanat Tökéletességének tudatosságában töltheted. És az egész Életedet is. Nincsenek hibák.

Boldog Karácsonyt Kívánok Nektek, Egy Nyitott Szív Szeretetével.

És hogy egymást is megajándékozhassuk, megköszönöm, ha megosztjátok, mi minden tökéletességet találtatok. Ezt megtehetitek Megjegyzésben a bejegyzés után, vagy a nyilvános ÖnMunka Facebook oldalon:


Ez A Pillanat Teljesen Tökéletes

Hozd magad a jelen pillanatba, az éppen zajló életedbe. Érezd a testedet itt és most, és figyeld meg, épp hol vagy, épp mit csinálsz, épp hogyan érzed magad… és tedd fel magadnak a kérdést:

Mi teszi teljesen tökéletessé ezt a pillanatot?

Várj csendben, türelmesen, gyengéden, hogy a szíved megadhassa a választ. Vedd észre, ahogy az elme sikítozni és tiltakozni szeretne, bármi történjék is. Te csak figyelj a szívedre, és várd a válaszát.

Mi teszi teljesen tökéletessé ezt a pillanatot?

Hogy még mélyebb válaszokat kaphassál, tedd fel ezeket a kérdéseket magadnak:

·          Ha tudom, hogy ez egy Barátságos Univerzum, ahol minden értem történik, nem pedig velem, hogyan, mivel biztosítja számomra ez a pillanat pont azt, amire szükségem van?

·          Mi teljesen tökéletes számomra abban, ahol épp vagyok, abban, ahogyan érzem magam, abban, aki épp vagyok, és abban, amit épp csinálok?

·          Mi teljesen tökéletes más emberek számára abban, ahol épp vagyok, abban, ahogy érzem magam, abban, aki épp vagyok, és abban, amit épp csinálok?

·          Mi teljesen tökéletes valójában az egész világ számára itt és most abban, ahol épp vagyok, abban, ahogy érzem magam, abban, aki épp vagyok, és abban, amit épp csinálok?

Vedd észre, hogy ha nem hasonlítod magadat másokhoz vagy valamilyen idealizált képhez a fejedben, nincs-e minden a lehető legnagyobb rendben itt és most?

Tényleg bármi másra szükséged van, mint ez a pillanat, amit ez a pillanat nyújt számodra?


Kibővített változat minden napra

Ha naponta minél sűrűbben végzed ezt a gyakorlatot, azt tapasztalhatod, hogy az egész én-tudatod, idő- és helyérzékelésed elkezd változni, nyílni és tágulni. Ennek érdekében tartsd fenn a szándékot, hogy minél gyakrabban megállsz, és felteszed magadnak a kérdést: „Mi teszi teljesen tökéletessé ezt a pillanatot?”

Írd fel a kezedre, címkézd ki a tükörre, vagy a számítógéped monitorjára. Oszd meg a családtagjaiddal, barátaiddal, kollégáiddal, és próbáljátok meg úgy játszani ezt a játékot, hogy naponta többször meglepitek egymást ezzel a kérdéssel, és akkor mindketten megálltok egy időre, és megkeresitek a válaszokat. Egymásnak is meséljétek el a válaszaitokat.

Reggel, még a szemeid kinyitása előtt tedd fel magadnak a kérdést. Tedd fel vezetés vagy metrózás közben, a fürdőszobában, evés közben, veszekedés, szeretkezés, sétálás, bármilyen tevékenység közben. Kérdezd meg magadtól, miközben este vetkőzöl, és lefeküdni készülsz, miközben az elalvásra vársz. „Mi teszi teljesen tökéletessé ezt a pillanatot? Figyelj, hallgass, nézz mélyen magadba a kiáramló válaszokért.

„Az élet egyszerű. Minden érted történik, nem pedig veled. Minden pontosan a megfelelő pillanatban történik, sem túl korán, sem túl későn. Nem kell, hogy ezt szeresd... csak épp sokkal könnyebb, ha így teszel.” (Byron Katie)

7 megjegyzés:

  1. Drága Andi!

    Ilyen, amikor elfogy az írás-ihleted? :-)

    Így sikerült! Elég giccses, de hát ez van:

    Tökéletes harmóniában vagyok. Lélegzet jár át, dobogok. Mindenem jól van, működik. Szeretek.

    Tudok olvasni, befelé figyelni, kívülről magamra nézni, írni. Észreveszem, hogy (jól) vagyok.

    Önkéntelenül megsimítom az arcom, orrom és beletúrok a hajamba. Tökéletes.

    Nem tudom mi tökéletes ebben más embereknek…Talán az, hogy ezt az utat járva megismerem azt a valakit, aki születésem pillanatában voltam és így, közel/ebb kerülve valódi önmagamhoz, másokhoz is közelebb kerülhetek. Ez lehet nekik is tökéletes. Ahogy együtt tudok lenni másokkal, az tökéletes.

    A világ számára meg az lehet tökéletes abban, ahogy itt és most vagyok, hogy a része vagyok. Mint egy apró sejtje a szervezetnek. 10 milliárd közül egy és ezzel teszi tökéletessé a testet, ahogyan a test ezt az egy sejtet.

    Mindenem megvan, ami éppen szükséges.


    Köszönöm a gyakorlatot! Segít mélyen megélni a jelen pillanatot!

    Szeretetteli Ünnepet kívánok Mindenkinek!
    Misi

    VálaszTörlés
  2. "Nem kell, hogy ezt szeresd... csak épp sokkal könnyebb, ha így teszel."

    Naná, ha van mit szeretni! Akinek van mit szeretni, annak könnyű ilyeneket írni! Amikor minden jól megy, akkor picikét elfelejtődik, hogy aki a feje búbjáig van a szarban, annak egyáltalán nem könnyű szeretni, hogy épp belefullad. De hát ez már csak ilyen.

    VálaszTörlés
  3. "Örülj, ha esik az eső. Mert ha nem örülsz, akkor is esik."

    Zen-buddhista bölcsesség

    VálaszTörlés
  4. Misikém!
    nagyon szépet írtál!
    Köszönöm!

    Kedves Névtelen!
    Mindenkinek van kit és mit szeretni. Akkor is, ha szarban van - csak esetleg akkor nem látja éppen. De attól még ott van minden szeretnivaló, önmagával, önmagaddal az élen.
    Voltam már szarban. Ezért tudom, hogy vannak megoldandó feladatok, és ha ellenállunk nekik, akkor kirekesztjük a valóságot, a többi emberrel, az összes szeretnivalóval együtt.
    Ez már csak ilyen.

    Attila,
    nemrégiben én is beírtam ezt ide, a blogba, mire valaki hozzátette: azért vigyél esernyőt : ). Nekem ez tetszett.

    További kellemes ünnepeket:
    Arany

    VálaszTörlés
  5. Vigyél hát. Attól hogy nem bosszankodsz miatta, még tehetsz ellene, hogy ne ázz ronggyá. :-)

    VálaszTörlés
  6. Na persze, mert egy esernyő mindenre megoldás.

    VálaszTörlés
  7. egy esernyő és egy szandál valóban megoldás mindenre:)

    "Ha békét akarsz, keresd a változást magadban, ne másokban. Könnyebb a lábadat védeni egy szandállal, mint szőnyeggel borítani az egész földet." A. de Mello
    András

    VálaszTörlés