2014. január 2., csütörtök

Önszeretet – Önértékelés: Gyakorlati Út – 2-hónapos Intenzív Gyakorlati Önszeretet-Önértékelés Kurzus

Önszeretet – Önértékelés: Gyakorlati Út – 2-hónapos Intenzív Önszeretet-Önértékelés KurzusHa a HOGYAN-t keresed, nem pedig újabb elméleteket, jó tanácsokat, mások bölcsességeit szeretnéd hallani. Nálunk a GYAKORLAT  a lényeg. Olyan egyedülálló, egyszerű, működő, radikálisan mély, mégis gyengéd eszközöket adunk a kezedbe, melyekkel végre tényleg hozzáférsz önmagadhoz. Bármilyen problémádra, konfliktusodra, élethelyzetedre alkalmazhatod őket.

2-hónapos Intenzív, Kiscsoportos, Gyakorlati Önszeretet-Önértékelés Kurzus: Gondolati, Érzelmi és Testi Ön-Gyógyítás, február 26-tól szerda esténként, részletek lentebb. Jelentkezési határidő: január 31.

Hányszor hallottad már a következő mondatokat? „Szeresd önmagad.” „Szeretned kell magad.” „Hidd el, minden rendben van veled.” „Tudd, hogy értékes vagy.” „Szerethető vagy.” „Ne butáskodj már, semmi baj nincs veled! Úgy vagy tökéletes, ahogy vagy.” „Meg tudod csinálni.” „Nem kéne mindig leértékelned magad.” „Majd valaki pont úgy fog szeretni, ahogy vagy.” „Nem kell, hogy mindenkinek tetsszél.” És így tovább. (Csak azt nem mondta meg senki sem, hogyan csináld.)

Mennyire sikerült mindezt a gyakorlati életben is megvalósítanod? Mennyire vagy mostanra frusztrált a fenti okosságoktól és attól, hogy szeretni, értékelni, elfogadni próbálod magad? Hány módon, milyen praktikákkal próbálkoztál? Milyen válogatott eszközökkel erőszakolod magad tovább azért, hogy végre szerethetőnek, megfelelőnek, értékesnek, jónak, rendben levőnek érezhesd magad? Vagy már az egészet feladtad, közömbös lettél, mondván, hogy ez neked úgysem fog sosem sikerülni?

Máig emlékszem, amikor tinikoromban Anyukám időnként azokkal a szavakkal próbált rajtam segíteni – látván a testemmel, az evéssel, a depresszióval, az egész élettel való korai fájdalmas küzdelmeimet - , hogy „Kislányom, olyan szép és csinos vagy.” Drága Anyukám, semmire nem ment persze ezekkel a szavakkal, mert akkorra már mélyen gyökerezett bennem mindaz az értéktelenségi, nem megfelelőségi, nem rendben levési program, mely önerőszakolásban és önpusztításban nyilvánult meg, és életemet az elkövetkezendő 20 éven keresztül alapvetően meghatározta.

Húsz évesen már semmilyen reményt nem láttam arra, hogy az életem valaha akár csak elviselhető is lesz, az életről vallott filozófiám az volt, hogy „túl kell élni”. Vegetáltam napról-napra, néha szó szerint pillanatról-pillanatra, mert a fejem annyira tömve volt a magamról szóló leértékelő szavakkal (kövér, gyenge, selejtes, reménytelen), a „kell”-ekkel, a „nem szabad”-okkal, a „tilos”-okkal, a „nem illik”-ekkel, a „kéné”-kel, a „nem vagyok képes”-ekkel, a „nem is érdekel”-ekkel, a „nincs erőm hozzá”-kkal. Mindehhez válogatott szorongások, érzelmi állapotok, szenvedélyek és függőségek járultak, A legegyszerűbb „gyógymód” az volt, ha lefekszem és alszom, addig sem fáj, addig sem kattogok, addig sem kell élni.

Mindez a külső szemlélő számára érthetetlen, felfoghatatlan volt. Ott volt egy fiatal, teljesen normális kinézetű, okos, sok mindenben tehetséges, sokszor még így is mosolygós, szórakoztató lány, aki eltemette magát. Olyan volt, mintha a boldog élet mindenkinek alanyi jogon járna, csak nekem nem. Persze azóta tudom, hogy sokan járnak hasonló cipőben, saját szenvedésüket és történetüket egyedinek gondolva. Vicces, hogy még ebből is identitást vagyunk képesek farigcsálni: „Az én szenvedésem a legnagyobb, legegyedibb, legkülönlegesebb. Észreveszitek és méltányoljátok, mi mindenen megyek én itt keresztül?”

Ezek alatt a hosszú évek alatt azért mindig kerestem lelki és testi szenvedéseim gyógymódját. Sokat olvastam pszichológiát és az akkoriban egyre szélesebb spektrumon elérhető alternatív módszerekkel is ismerkedtem. Minden érdekelt, ami segíthet rajtam, mégsem történt nagy változás, mert nem kaptam tényleg működő gyakorlati eszközöket. A legtöbb módszer már akkor is elvinni akart a fájdalomtól, és ezt akkor teljesen természetesnek tartottam, hisz ki akarna belemenni lelki fájdalmába? És ez a megközelítés az, ami Téged is távol tarthat a valódi, végleges érzelmi és gondolati gyógyulástól. Ahogy Byron Katie mondja: „A befelé vezető út a kifelé vezető út.” Amíg bármitől is menekülünk, addig csak elodázzuk a gyógyulást.

35 éves koromtól egy „felébredés-élmény” következtében jelentősen megváltozott saját magam és a világ érzékelése, és innentől kezdve tudatosabban kerestem azokat a módszereket, melyek valóban működnek. És ezek szép sorban fel is bukkantak, és mostanra egy ütős, hatékony eszköztárat alkotnak (részletek lejjebb).

Akik néhány éve ismernek csak, nem szokták elhinni, hogy 20 év depresszióból és önutálatból „jövök”. És mostanra ez már számomra is egyre kevésbé felidézhető emlék. Mindazonáltal nagyban segít, hogy el tudjak menni a még most is „szenvedőkkel” oda, ahol ők vannak, hisz rengeteg mindenen saját magam is átmentem. Mostanra szeretem az életemet, nagyra becsülöm és szeretettel gondozom a testemet, nem sanyargatom többé. Nagy lelkesedéssel végzem a dolgom, adom át az engem megtalálóknak az önvizsgálatok csodáját. Rengeteg Ajándék-Ember lépett be az életembe. Soha nem hittem volna, hogy ilyen is lehet… És mégis ilyen lett. Várlak szeretettel, ha valódi esélyt szeretnél Önmagadra.2-hónapos Intenzív, Kiscsoportos, Gyakorlati Önszeretet-Önértékelés Kurzus:
Gondolati, Érzelmi és Testi Ön-Gyógyítás, jelentkezési határidő: január 31.
Kezdés: február 26. szerda, 17.30-tól 21 óráig

 • 2 hónapon keresztül 8 szerda este kiscsoportos műhely (max. 8 fő).
 • 2 hónapon keresztül összesen 8 egyéni konzultáció, ahol csak a saját témáidat dolgozod fel velem és más Akkreditált Élő Önvizsgálatok facilitátorokkal. (Egyéni konzultációk elsősorban skype-on, kivételes esetben személyesen.)
 • További 5 ingyenes egyéni konzultáció Élő Önvizsgálatok facilitátorképzős gyakornokokkal.
 • Ingyenes segítő fórum zárt Facebook csoport formájában csak a csoporttagoknak.
 • A kurzus végére a csoporttagok már egymással is képesek lehetnek hatékonyan dolgozni a csoportos alkalmak között, így a folyamat még intenzívebbé válik.

A tematikában olyan gyakorlati eszközöket tanítok meg Neked, melyeket én is mind jó ideje használok önmagamon. Ezeket hamarosan önállóan is tudod alkalmazni, ezzel is mélyítve az önfeldolgozásodat.

1. Scott Kiloby Élő Önvizsgálataira alapozunk: Szorongás, Függőség és Megtalálhatatlan Önvizsgálat elsajátításával, melyeket az egyéni konzultációidon is gyakorlunk majd, és hamarosan egyedül is képes leszel őket végezni. Az ÉÖ teljesen egyedülálló, csodásan hatékony eszköz a saját magunkról elhitt történeteink, identitásaink, tudattalan motivációink, félelmeink, szorongásaink, függőségeink feldolgozására. Segít az érzelmeink tudatos megélésében, a gyerekkorunk óta magunkkal hurcolt érzelmi sebeink és traumáink begyógyításában. Egyszerűen hazavisz saját magunkhoz. (A módszer magyarországi bevezetője és trénere vagyok. Másfél éve alkalmazom saját magamon és több, mint egy éve tanítom, több száz órányi tapasztalatot gyűjtve. Facilitátorokat is képzek, akik ebben a kurzusban a Te segítségedre is lesznek. Mindannyiunk átment azokon a mély megtapasztalásokon, amik a Veled való munkánkat még empatikusabbá és eredményesebbé tudják tenni.)

2. Byron Katie önvizsgálati Munka-módszere, mely nagyon szépen végezhető önállóan is. A Munkával leginkább a külvilágra, életünk szereplőire vetülő történeteink dolgozhatók fel és engedhetők el. Megláthatjuk és megélhetjük, hogyan értelmez mindent az elménk, és hogyan vetíti a régóta elhitt történeteinket életünk minden egyes pillanatára. Segítségével felismerhetjük és integrálhatjuk a leválasztott árnyék-énjeinket, nemszeretem tulajdonságainkat. A Munka valódi megbocsátás-módszer, rendszeres végzése óriási felszabadulást eredményez. (2010 óta használom és tanítom Byron Katie Munka-módszerét, ezernyi óra tapasztalatot gyűjtve mostanra, ami mind a Te segítségedre tud most lenni. Összes facilitátorunk képzett a Munkában is.)

3. Byron Katie Tiszta Kommunikációs modulja – radikálisan őszinte kommunikáció önmagaddal és másokkal. Nemet mondás, őszinte közlés és kérés, valódi meghallgatás, a kritika fogadása. Olyan kommunikációs aspektusok, melyeket hagyományosan egyáltalán senki nem tudott nekünk megtanítani. Félelem és megfelelési kényszer nélkül tanulunk meg kommunikálni, átlátva azokon a történeteinken, melyek mindezt gátolták eddig.

4. Dr. Buda László Szomatodráma módszere, melynek segítségével a testi betegségekre, állapotokra nézhetünk rá egy teljesen új módon. (A képzést most végzem. Laci jóváhagyásával másokat is segíthetünk már ezzel a csodásan működő eszközzel.)

„Mire felnőtté válsz, már fogalmad sincs arról, hogy életedet olyasfajta hiedelmek, programok irányítják, mint például: „mindenkinek meg kell felelnem” – „a világ ellenséges hely, óvatosnak kell lennem” – „beteges alkat vagyok” – „az élet kompromisszumok sorozata” – „hülye vagyok” – „csodák csak a mesékben vannak”. 
Ezek az úgynevezett sémák, melyek meggyőződésekből, emlékekből, érzésekből és testi érzetekből állnak össze, meglehetősen makacs képződmények, afféle paraziták a lelki organizmusodban. Energiaigényesek, rejtőzködőek, kitartóak, hajlamosak átvenni az irányítást az életed felett, és ismétlődő, kudarccal végződő ciklusokba sodorhatnak. Általában sok-sok figyelem, elmélyült lelki munka, gyakran gondos szakértői segítség mellett tudod ezeket egymás után nyakon csípni és „kigyomlálni”.” (Dr. Buda László: Mit üzen a tested?)

Az önvizsgálatokkal minden eszköz a kezünkben van ahhoz, hogy a Laci által leírt sémákat felismerjük és kigyomláljuk. Nem ismerek ezeknél hatékonyabb eszközt az elmélyült lelki munkában. (Az önvizsgálatok gyakorlati hatásáról itt olvashatsz.

Jelentkezni itt tudsz telefonszámmal: andi.oravecz@gmail.com
Jelentkezési határidő: január 31.
Helyszín: VI. kerület, Benczúr utca

Ajánlom Neked ezt az intenzív folyamatot:
 • ha bármilyen okból nem vagy rendben önmagaddal, akár utálod, megveted magad
 • férfiassági, nőiességi önleértékelési történet esetén
 • megfelelési kényszer esetén
 • ha értéktelennek, kevesebbnek, rosszabbnak, nem szerethetőnek, képtelennek érzékeled magad
 • ha szorongással, depresszióval küzdesz
 • evési rendellenességek, kényszeres evés esetén
 • testkép zavar, fogyókúra-mánia, jojózás, kényszeres sportolás vagy épp teljes önelhanyagolás esetén
 • ha értékességedet a tested kinézete alapján határozod meg
 • ha értékességedet a munkád, eredményeid, pénzed alapján határozod meg
 • ha tested, arcod öregedése pánikkal tölt el
 • ha bármilyen szenvedélybetegséged, függőséged van (evés, édesség, szerelem, szexualitás, kapcsolati függőség, munkamánia, stb.)
 • bármilyen krónikus testi betegség vagy állapot esetén, ami nagyban meghatározza az életminőségedet és az önbecsülésedet
 • ha rossz embernek, nőnek, férfinak, anyának, apának, párnak, gyereknek hiszed magad
 • ha valamiért nem tudsz megbocsátani magadnak, bűntudat gyötör
 • ha valakinek nem tudsz megbocsátani
 • ha traumatikus élményt nem tudsz feldolgozni
 • ha félsz a jövőtől, ha nem mersz lépni, változtatni
 • ha elakadtál az életben, beleragadtál egy bizonyos élethelyzetbe
 • ha már teljesen belefáradtál és mindent kilátástalannak érzékelsz
 • ha intenzív spirituális keresésbe, önfejlesztésbe menekültél az élet elől

Mindez akkor működik, ha valóban komoly munkát vagy hajlandó végezni magadon. Ha készen állsz arra, hogy tényleg szembenézz az eddig elkerült, eltemetett fájdalmaiddal, elfojtásaiddal.

„Egy éve vagyok itt a csoportban, szinte pontosan egy éve végeztem el az alaptanfolyamot. Rengeteg minden történt azóta. Élénken, gyorsan, automatán és kevésbé automatán. Az alapmotiváció az volt, hogy azért kell nekem ezt csinálni, mert nekem sokkal jobbnak kell lennem ahhoz, hogy szeressenek, sokkal többet kell érte tennem, mint másnak. Önmagamért nem szerethetnek, csak azért, amit teszek. Erre nem olyan rég jöttem rá. 

És most hálát érzek. Először is hálás vagyok magamnak, hogy elkezdtem ezt az egészet és nem kerültem el (ahogy sokszor csinálom), és azért is, hogy voltam olyan fontos magamnak, hogy nem hagytam abba, amikor fájt vagy féltem. Hálás vagyok Mindenkinek, akiket itt megismerhettem, a sok-sok nagyszerű, emberi, őszinte, sebezhető, bátor és szerethető önmukknak, akik annyit adtak és akiktől annyit tanulhattam. A faciknak, a mélyítő csoportoknak, a tematikus napoknak, az egyéni munkáknak, a sok-sok posztnak, a vidám fotóknak, a nevetésnek, a sírásnak, az együttlétnek. Mindannak, amit megosztottatok velem Magatokból. Mindannyian benne vagytok ebben a posztban. És bennem is.
KÖSZÖNÖM!” (ZS.)

Részvételi díj összetétele a 2 hónapos kurzusra:
 • 8 x 4 óra Kiscsoportos műhely – 6ezer Ft/alkalom: 48 ezer Ft
 • 8 x Egyéni konzultáció (90perc) – 8ezer Ft/alkalom: 64 ezer Ft
 • 5 x ingyenes konzultáció gyakornokkal
Összesen: 112 ezer Ft a teljes kurzusra

Jelentkezési határidő: január 31.
Jelentkezni itt tudsz telefonszámmal: andi.oravecz@gmail.com

Csoportos műhelyek helyszíne: VI. kerület, Benczúr utca
Egyéni konzultációk elsősorban skype-on, kivételes esetben személyesen.

Fizetési ütemezés:
 • 48 ezer Ft helyfoglaló előleg a jelentkezés megerősítéseként
 • 2 x 32 ezer Ft az egyéni konzultációs facilitátorodnak fizetve a kurzus kezdetekor és egy hónap elteltével
Ha óvatosabb duhaj vagy, várunk szeretettel a rendszeresen induló Byron Katie Munka Alapcsomagon és a Scott Kiloby-féle Élő Önvizsgálatok Alapcsomagon, melyek mostanra online formában is elérhetők. Az Alapcsomagok után Mélyítő kurzusokkal, tematikus tréningekkel, elvonulásokkal várunk. Mindezt segítő közegben, a csoport erejével támogatva tudod megtenni. Ne halogasd tovább saját magad!

Figyelmedbe ajánlom még az ÖnMunka blog több mint 350 bejegyzését az elmúlt több mint 3 évből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése