2012. november 6., kedd

Nyitott Elme – Nyitott Szív: Friss ÖnMunka Tapasztalatok




„Amikor azt hiszik, hogy tudják a választ, nehéz az embereket útba igazítani. Amikor tudják, hogy nem tudják, megtalálják a saját válaszaikat.” (Lao-ce: Tao)

Szeretettel osztok meg ma Veletek néhány friss ÖnMunkás visszajelzést, tapasztalatot, megélést. Az ÖnMunka legnagyobb ereje annak a „nem-tudásnak” a felfedezésében rejlik, melyet évtizedek során jól elrejtettünk magunk elől, vastag rétegekkel burkoltunk be: ezek a rétegek azokból a történetekből állnak, melyekről mindannyian ártatlanul elhittük, hogy igazak, és a világ, az élet, az emberek és én igenis úgy működöm, és olyan vagyok, amilyennek azt ÉN HISZEM. J Amíg megkérdőjelezetlenül hiszed, amit hiszel, nincs esélyed a valódi boldogságra. Ha hajlandó vagy felülvizsgálni a történeteidet, hatalmas meglepetésekben lehet részed. Kívánok Neked nyitottságot ehhez.

Az önvizsgálat révén az összezavarodott elme megtanulja „visszacsinálni” zavart okozó gondolatait. Nem csak azt lesz képes felismerni, hogy egy bizonyos gondolat nem igaz, hanem azt is, hogy milyen hatása van a gondolathoz való ragaszkodásnak. Megtanulja, milyen árat fizet düh, szomorúság vagy neheztelés formájában, amikor elhiszi azt a gondolatot, illetve megízleli a szabadságot, mely a gondolat „elhívése” nélkül válik hozzáférhetővé. Emellett pedig rájön, hogy a gondolat ellentétei is épp oly igazak lehetnek. Végül pedig eljut odáig, hogy felismeri, a valóság mind elme, és hogy a világ a szerint változik, ahogy az érzékelés változik. Félelemmentes, nyitott elmével találkozni a Mesterrel egyet jelent annak a világnak az elveszítésével, amilyennek eddig azt vélted. Visszacsinálsz, kitörölsz magadból egy kegyetlen, pusztító világot, ahol a szív vágyait sosem lehet elérni.” (Byron Katie)

És akkor a személyes megosztások. Hárman Alaptanfolyam utánról:

AZ ACÉLERŐS EGOM ROMOKBAN HEVERT:
Kedves Andi! Kértél visszajelzést, hát, íme:
Az ÉN acélerős egom, amit videával sem lehet széttörni, ma romokban hevert, alig találtam meg a lábam, kezem, élni sem volt kedvem. ÉN, aki eddig tudtam a tutit, azt, hogy hova tartozom, tudtam, hogy mit akarok és hogyan, csak éppen nem alakult úgy :)), azért mentem el a tanfolyamra, hogy úgy alakuljon. Aztán, most itt ülök a romjaimban, vagy már felettük, és keresem, már nem keresem………., gondolkodom, már nem gondolkodom………, csak várok és vagyok, és kezdem megérteni, hogy nekem nem kell jobbnak, szebbnek, tisztábbnak, okosabbnak lennem, mint amilyen pont most vagyok, esetleg másoktól különböző (jobb vagy rosszabb), és közben elkezdek mosolyogni, vigyorogni. Jó így, folyok, mint a víz az élettel együtt. Eddig ellenében haladtam, illetve álltam, csak nem értettem, hogy miért is. Most kezd megvilágosodni az egész, pedig több száz, akár ezer ember keményen dolgozott 50 éven keresztül, hogy én ilyen legyek és mindenki csupán „jót akart”, de tényleg őszintén. De a hétvégén elrontottuk a munkájukat. :)), Hál’Istennek, vagy a „nem –tudom” kinek.
Azt tudom, hogy még nagyon sok dolgom van magammal, kell, még önmunkázzak eleget, kezdek hálásan gondolni mindazokra, akik bántottak, mérgezték az életem, és egyre inkább kezdem érezni a Munka szelének kedvező hatásait.
Egyre jobban kezdek hálás lenni magamnak, hogy rátaláltam erre a módszerre, Katie-nek, hogy közzétette, neked, hogy behoztad ebbe az országba. Köszönöm. (N.)


HALADOK A SZERETET FELÉ:
Kedves Andrea! Nagyon nagy felismeréseim születtek  a két nap alatt. Valami felé haladok, amit én szeretetnek hívok magamban. Erő és bátorság kell ahhoz, hogy az ember megkérdőjelezze mindazt, amit eddig az identitásának hitt és az életről gondolt. Én elég maximalista vagyok és szeretnék minél előbb belemélyedni a Munkába, de előbb szeretném elolvasni a könyveket is. Nagyon illik abba, ahol most tartok az utamon, úgy érzem. Viszont most belekezdtem Sarkadi Krisztával egy egyéves kurzusba. A Course in Miracles-t csináljuk csoportban. A múlt évben már egyedül majdnem végigcsináltam, és most még nagyobb hatással van rám, mint először. A Munka szellemisége, azt hiszem, a Course in Miracles szellemiségét tökéletesen lefedi. Még nem tudom, hogyan sikerül most beépítenem az életembe a Munkát. Igyekszem a rajtam múló dolgokat megtenni ezért. Nagyon köszönök mindent, tényleg nagyon sokat beletettél értünk azért a hétvégén, hogy mindannyian megtapasztalhassuk ennek a csodáját. Hatalmas nyugalom van most bennem azzal kapcsolatban, hogy ami van, az van.
Szeretettel, É.


NYILADOZOM, MINT EGY KIS VIRÁG
Nagyon jó visszagondolni az együtt töltött 2 napra és örülök, hogy megszólalunk. I-m, elképzeltelek, ahogy beszélgettek, hadakoztok és a végén egyességre jutottatok. Csodálatos. Á., nekem is van fizikailag változásom. Az emésztőrendszeremmel voltak problémák, ami most nagyon szépen javul, magától.

Élmény összegezve: Amikor megkaptam Anditól a KITÁRULKOZÁS szót, akkor tudtam, igen ezt kerestem. És láthatóan nyiladozom, mint egy kis virág. A férjem ettől zavarban van, mégis tetszik neki. Rengeteget meséltem neki a két napról, arról, amik utána jutottak eszembe, amiket megértettem. (A jóvátevő levelemet majdnem megkönnyezte, látnotok kellett volna). Szegény végre információkhoz jutott rólam, a gondolataimról és nem kellett írnia a saját történeteit. Ítélkezőlapot készítettem a munkatársamról, amiben még a segítségét is kikértem a megfordításoknál. Szinte egymás szavába vágva egész mondatokat alkottunk. Én nem is tudtam, hogy ilyen jól megértjük egymást.!!!!????!!!

Tegnap viszont eljött nálam a félelem. Elkezdtem aggódni, meddig tart majd ez az állapotom, félteni kezdtem ezt a könnyed, jó érzést. Hát persze megfeszült minden izmom, belefájdult a fejem és őrült főzésbe fogtam. A kisebbik gyermekem odajött hozzám látva, hogy nem mosolygok, segíteni. Kis idő múlva valami buta apróság miatt rákiáltottam. Eltelt pár perc és Ő továbbra is kedvesen segített, én pedig nem a szokásos nem mondom el mi bajom taktikámmal folytattam, hanem elmondtam, ne haragudjon, magammal van bajom, úgy érzem, szétrobbanok és nagyon csúnyán viselkedtem, amikor rákiáltottam. Megölelt, és azt mondta, már nem is emlékszik rá. Ahogy kimondtam, már nem voltam magányos, kezdtem felengedni és a vacsorára már jókat nevettünk, persze elszállt a félelmem is. Jó így lenni.

Még a munkatársammal kapcsolatosan, az ítélkezőlap után, ami visszavitt egy gyerekkori emlékhez, írtam neki egy jóvátevő levelet. Nagyon megkönnyebbültem, amikor felolvastam neki, ő is megkönnyebbült, megölelt, és azt mondta, mondjam el máskor nyugodtan, ha valami gondot érzek köztünk. Hát, ennyi, drága önmunkás társaim. (A.)


És többen, változó idejű Munka és Megtalálhatatlan Önvizsgálat (UI) megtapasztalással a tarsolyukban:

„VAN-OSABB” LETT AZ ÉLETEM
Nekem a legnagyobb változás a Munka óta a kapcsolataimban van. Régebben rengeteg emberrel tartottam folyamatosan a kapcsolatot, programból-programba ugrottam. Bárki bármikor hívhatott, és én rendelkezésére álltam. Ez talán azért volt, mert akkor tartottam magam valakinek vagy fontosnak, ha segíthetek másoknak, tanácsokat osztogathatok. Mindig csinálnom kellett valamit, hogy érezhessem, hogy hasznos vagyok. Most kevesebb ember vesz körül, és szeretek egyedül lenni, magammal foglalkozni. Tudok nemet mondani, méghozzá természetesen, nem magyarázkodva.

A párkapcsolat volt mindig számomra a legnagyobb kihívás. Elég jó vagyok-e? Elég nőies? Szexi? Ugyanakkor meg voltam róla győződve, hogy a férfiakban nem lehet megbízni, árgus szemmel figyeltem a következő „csapást”, ami velem fog történni, mert hogy engem úgysem lehet szeretni... Színházat játszottam, hogy megfeleljek, mosolyogtam sírás helyett, nyeltem a mérgeimet. És tele voltam elvárással a párom és magam iránt is. Folyamatosan munkáztam és munkáztam. Közben kezdtem magamnak megengedni az érzelmeimet, és ki is fejezni őket. Nem tetszett valami? Elmondtam neki, és közben magamra is fordítottam, elmeséltem, miket fedeztem fel magamban ő általa. Aztán ő is kedvet kapott az Önmunkára. Ezután szuperszonikus sebességgel haladtunk, haladunk együtt. Felolvasva egymásnak az Ítélkezőlapot egymásról, és jókat és rengeteget beszélgetve, most már mi sem természetesebb. Ami a legnagyobb felismerésem, az az, hogy amitől a leginkább féltem, hogy na, ez a téma nagyon durva, és tuti elhagy, vagy kiábrándul belőlem, na, pont azok a beszélgetések mélyítik még inkább a kapcsolatunkat. Társfüggő voltam, és most már tudom, mit jelent az, amikor a párom a hab a tortán. Persze most is akadnak zökkenők, és már alig várjuk.:) Ha bármelyikünk „bekattan”, a másik tudja, hogy épp elhitt valami, és hagyjuk a folyamataiban, vagy rámunkázunk.

Az a szuper, hogy valahogy ragadós ez az Önmunka, ugyanis anyu és hugi is lelkes híve lett. A családban már szlogen az „Igaz ez? és a Ki lennél e nélkül a történet nélkül?”

A testemmel való kapcsolatom is folyamatosan tisztul, mindig a túlsúlyommal voltak problémáim. Ebben az igazi áttörést a kövér énem megkeresése hozta, a Megtalálhatatlan Önvizsgálattal. Ez még egyelőre egy csomó friss élményt hoz nekem, de annyit elmondhatok, hogy sokkal könnyebb vagyok, és jó a testemben lenni.
Nincs megvonás, koplalás, szigor, bűntudat. Csak hagyom őt, és együttműködünk.

Mindezek mellett a munkámban is változások következtek be, pedig erre nem igazán munkáztam. Előléptettek, fizetésemelést kaptam, és egy sokkal szebb, kellemesebb helyen dolgozom.

Rengeteget tudnék még írni a változásaimról, mert annyi mindennel lett szebb, tisztább „Van”-osabb az életem. Nekem az a történetem, hogy imádok élni, és szuper az Önmunka és az UI (Megtalálhatatlan Önvizsgálat)! Valahogy az élet annyira elém rak mindent, és én csak hagyom, annyira élvezem. (I.)


MINDENBEN MEGLÁTOM A LEHETŐSÉGET:
Én meglepő módon nem kiabálok:) ez még nekem is fura, mert egyszerűen már nehezemre esne kiabálni. Megkerestem magamban a kiabáló ént... és nem találtam meg. :)). A másik fura… Megmunkáztam és UI-val is megcsináltam, „a lehetőségek, amiket nem veszek észre”... Érdekes módon ez is hirtelen a semmiből megváltozott. Mindenben meglátom lehetőséget és élek is vele. Csodálatosan működik!!! (K.)


ELKEZDTEM RÉSZT VENNI A SAJÁT ÉLETEMBEN:
Én körülbelül egy fél évet Munkáztam papíron és itt a kis szentendrei csoportban, míg végre megérkezett az akarat, a lehetőség és a pénz kézen fogva, és júliusban elvégeztem az Alaptanfolyamot Nálad, Andrea. Ez volt számomra az igazi áttörés. Felgyorsultak az események, vagy inkább lelassultak? Nem is tudom. Elkezdtem részt venni a saját életemben. Majd erős belső tiltakozásom ellenére egyszer csak azon kaptam magam, hogy már fel is jelentkeztem az UI tanfolyamra.

Az egyik kedvenc történetem a múlt hónapban zajlott. A születésnapomra nagyon szerettem volna egy tortát, de én sosem kapok, mindig csak én sütök mindenkinek. :):)Legnagyobb meglepetésemre, este kaptam egyet anyósomtól, és ráadásul a legcukibb az volt benne, hogy apósom szőlőszemekkel kirakta a 36-os számot. Annyira örültem, hogy elfelejtettem csalódott lenni, amiatt, hogy az eszterházy torta a kedvencem :):). Hát, ha hiszitek, ha nem, 2 nappal később az osztálytalálkozón az osztálytársaim megköszöntöttek egy eszterházy tortával, amin még tűzijáték is volt!

Kézzel fogható volt a változás. Olyan mintha mindent megkaptam volna nap, mint nap, amire szükségem volt. Mintha tombolán nyertem volna egy palackot, amiből a szellem teljesítette a kívánságomat. (I.)


ZAJLIK AZ ÉLET RENDESEN, ÉN PEDIG ÉLVEZEM:
Hát, a múlt héten, szálloda átadás előtt 2 héttel az asztalosunknak szerelés közben sikerült eltalálnia a vízcsövet... Mit mondjak, úszott a lakosztály és az alatta levő 4 emelet. Most nem úgy álltam hozzá, hogy ez miért is VELEM történik, hanem nyugodtan intézkedtem és még mindig intézkedem, hogy a novemberi nyitás megvalósuljon. Lehet, hogy emiatt még van munkahelyem… Rájöttek, hogy kellek..:). A jóvátevő levelemet még nem írtam meg. Ezen kívül zajlik az élet rendesen... Nemsokára itt a Karácsony, élvezem az időmet lányommal, szeretteimmel és barátaimmal. Voltam egy két baromi jó buliban... life is good as it is. :) (E.)


AZ ÉLETEM EGY HATALMAS, IZGALMAS, ÉS CSODÁLATOS AJÁNDÉK:
Mit hozott a munka az életembe? Csodákat, csodákat és megint csak csodákat. Az életem egy hatalmas, izgalmas, és csodálatos ajándék. És amióta rám talált az ÖnMunka, azóta ezt tudom, és megélek minden pillanatot. Örülök az eső szépségének, a szennyes ruhák zavarosságának a fürdőszoba padlóján, a mosogatásnak, amit megengedek, hogy rajtam keresztül elvégződjön. Az életem azóta VAN, vagy így is mondhatnám, azóta VAN ÉLETEM.

És még egy fantasztikus dolog, sok-sok szerető barátot kaptam, titeket, akiket nem is ismerlek, de mindig, ha itt vagyok köztetek, azt érzem, hogy hozzátok hazajövök. Csodálatos emberek vagytok mindannyian, köszönet és hála nektek.

Sokkal éberebb vagyok, gyakrabban fülön csípem az önbecsapásaimat, és egyre jobban nem ágálok az ellen, ha valami kellemetlent kell megmunkázni, mert tudom, hogy a végén rengeteget kapok tőle.

A Munka és a csoport teszi meg együtt a hatását. Érzem, ahogy egyre inkább elfogadom magam, s ezt az Élet is mutatja. A segítség több helyről jön, s újabb alkalmakat kínál, hogy ránézzek az álarcaimra, felismerjem gondolataim hamisságát, rejtett hiedelmeimet, melyek előbújnak rejtekükről. Külön köszönet a Tiszta Kommunikációs tematikus napért, ami még közelebb hozta a játszmák feltárásának lehetőségét. De mindenféle témájú ÖnMunka közelebb visz ahhoz, hogy megértsem magam, hogy ránézzek, miben hittem, hiszek. Sokat jelentett, hogy megértettem, hogy ez idáig, hogyan működött. Amikor rádöbbentem, hogy a fejemben lévő kép nem egyelő a Valósággal, az egy ütős felismerés volt… (M.)


„Amikor felfedezed – magadon belül, minden gondolatod mögött – a csodás nem-tudom elmét, akkor hazaértél a szabadságba. A nem-tudom elme az elmének az a része, ami teljesen nyitott bármire, amit az élet eléd hoz. Amikor rálelsz, akkor találtad meg a saját utadat.” (Byron Katie)

Idén még 2 tanfolyamon tanulhatod meg Byron Katie Munka-módszerét, melynek segítségével felismerheted a nem-tudom elmét és a belőle fakadó saját válaszaidat. Ennek következtében a Szív-ed is elkezd megnyílni, ami csodás folyamat. Ha úgy érzed, elérkezett a Te időd, várlak szeretettel:

KI LENNÉL A TÖRTÉNETED NÉLKÜL? – 2-napos, kiscsoportos ÖnMunka Alaptanfolyam Byron Katie Munka-Módszere alapján. Idén még 2 alkalommal:
Hétvégi tanfolyam: December 8-9. (jelentkezési határidő: november 12.)
Hétköznapi tanfolyam: December 17-18. (jelentkezési határidő: november 19.)
Részleteket itt találsz: http://kincsamivan.hu/programok.html

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt olvasni ezeket az élménybeszámolókat, feldobtátok a napomat !!!
    Kösz, Pircs

    VálaszTörlés