2012. november 12., hétfő

A Külső és Belső Megfelelési Kényszerről – Byron Katie Videó



Szeretettel ajánlok figyelmetekbe egy frissen feliratozott Byron Katie videót. Hatalmas köszönet Nagy Zsuzsinak a belefektetett idejéért, energiájáért.

Ebben a videóban egy fiatalember kérdőjelezi meg Katie segítségével azt a mindannyiunkban futó „alap-programot”, hogy meg kell felelnünk a saját és a külső elvárásoknak. Hogy mindig „többnek” és „jobbnak” kell lennünk, mint amilyenek éppen vagyunk, mert különben semmit sem érünk. Vedd észre ennek a programnak a mindenhol jelenlevőségét az életünkben. Vedd észre, hogy még a (spirituális) keresésedet is ez irányítja, az önfejlesztésről nem is beszélve. És csak egy pici pillanatra engedd meg magadnak, hogy felbukkanjon mélyen belülről a válasz erre a kérdésekre:

Ki vagyok akkor, ha eszembe sem tud olyasmi jutni, hogy valami baj van velem, hogy nem vagyok jó úgy, ahogy vagyok?

Ki vagyok akkor, ha nem tudok olyasmit hinni, hogy meg kell felelnem a külső és belső elvárásoknak???

Ki vagyok akkor, ha soha többé nem tudom magam másokhoz és a fejemben levő képekhez hasonlítani???


Üldögélj ezekben a kérdésekben kicsit. Ha válaszként félelem bukkan fel, az csak azt bizonyítja, milyen mértékben vagyunk ezekre a gondolatokra kondicionálva. Azt hittük el, hogy ezek nélkül a gondolatok nélkül csak üldögélnénk a kakikupac tetején, az életünk romokban heverne, és soha többé nem változna már semmi; minden csak még rosszabbá válna. És elhittük, hogy a változást a fenti gondolatokhoz való egy életen keresztüli ragaszkodással fogjuk majd elérni… Nézz már körül egy kicsit a világban és az életedben. Mire mentünk, mire megyünk az efféle ön- és világerőszakolással?

A mai videónk segítséget nyújthat mindennek a megértéséhez. Felhívom a figyelmedet, hogy a többi Byron Katie videóhoz hasonlóan ez is megvágott anyag, vagyis egy eredetileg jóval hosszabb beszélgetés fontosabb részleteit láthatod 20 percbe sűrítve.

Ha kedvet kapsz a Munka kipróbálásához, szeretettel ajánlom figyelmedbe a honlapomon fellelhető információkat és letölthető anyagokat, itt és itt találod őket. Ha új vagy a Munkában, az egész honlapot érdemes átolvasnod.

És akkor nézzük a videót, a magyar felirathoz lehet, hogy rá kell kattintanod a kis piros ablakocskára a videó alján.



36 megjegyzés:

  1. Ez így szép és jó.. Csak nálam nem működik az, hogy ne feleljek meg másoknak. Így egyszerűen. Pont az "önfejéesztés" hatására kezdem azt érezni, hogy nem kell. Mert alapból az jön, hogy meg kell felelni különben nem fognak szeretni (a nők) Járok most ilyen "önfejlesztő" tréningre ezzel kapcsolatban. És ott végül is azt gyakorlom, hogy ne feleljek meg az elhitt elvárásoknak, de ehhez nagyon-nagyon szembe kell nézni a valóságban (gyakorlatok által). Sok 100 szituációt átélni, hogy csinos lányok "shit tesztelnek" meg elküldenek a fenébe.. Vállalni azt sokszor, hogy "nem vagyok elég jó" nekik..

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kommentáló, ha ismered Byron Katie módszerét és megnézted a videót, akkor tudod, hogy ez nem úgy működik, hogy egyik pillanatban még meg akartam felelni, a másikban meg már nem, mert azt mondta valaki, hogy hát ne akarjááá mááá megfelelni. A Munka egy hosszas belső folyamat, mely során MEGKÉRDŐJELEZED az ide kapcsolódó gondolataidat, és ennek eredményeképpen belső békére teszel szert, és saját magadból élődik meg a teljes rendben levés azzal, amit "odakint" várnak. Az általad leírt "shit tesztelés" érdekesnek hangzik, csak a belső lényegedből semmit nem érint meg, és ez az én véleményem. Ha azért csinálod, hogy majd jól tudjál "bánni" a lányokkal és magabiztosnak érezd magad, akkor csak nyugodtan. A Munka nem erről szól. Nagyon nem. Szeretettel kívánom, hogy bánj szeretettel magaddal, ne pedig shit-ként. Andrea

    VálaszTörlés
  3. Kedves Zsuzsi és Andi!

    Hálás köszönet a videóért és a fordításért! Kívánságom teljesült tehát,nemrégiben épp ezt kértem Tőletek! És ez a megfeleléskényszer- ugye tényleg mindenkinek jól be van vésve az elméjébe, már az iskolában is erre kondicionálnak.

    Kedves Névtelen! Igen, a lányokat meg arra kondicionálják, hogy higgyjenek a tündérmesékben, várjanak a dúsgazdag királyfira (aki sose jön el persze, mert az csak a képzeletben létezik), jól nézzék meg kit válasszanak, és sose legyen elég jó nekik senki, legfőképpen az nem, aki éppen előttük áll! Gondolj arra, hogy amikor tesztelnek, akkor ők meg erre vannak programozva. Én néhány tündérmesét betiltanék, mint a gyermeki lelket félrevezető, negatív sorskönyvre beprogramozó lejárt gyógyszert! Ezek ugyanis eredetileg már negatív sorskönyveket beteljesített felnőtteknek készültek gyógyír gyanánt, hogy UTÓLAG, visszatekintve lássák, mit tettek, hol rontották el, ma meg ELŐRE adják ezt a gyerekeknek: Fiam, Lányom, így cselekedj!

    Üdv:Mariann

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. U.I. :ja, és mindemellett ezt a "shit-tesztelést" nem értettem pontosan....még sosem hallottam és nem tudom, pontosan mire gondolsz, én csak vidéki vagyok, így a "kikosarazás" szónál nem jutottam magasabb nyelvi fejlettségi szintre, szóval remélem azért nem válaszoltam túlságosan félre
      Üdv:Mariann

      Törlés
    2. Szia Mariann :-) Köszönöm, igen, Te hívtad fel a figyelmemet a videóra, élmény volt az egész foglaílkozás nekem a témával. :-) Ölellek

      Törlés
    3. Sziasztok tündérkék (Zsu+Andi)
      Mindig várom és szívesen olvasom az újabb írásokat, fordításokat de a videók sokkal nagyobbat ütnek. Mintha egy kicsit ott lennék valahol a hátsó sorban.
      Biztos sok idő és meló egy ilyen darab fordítása és feliratozása. Köszönöm, hogy csináljátok és elérhetővé teszitek.
      Az ilyen közzétett anyagok miatt érzem egyre inkább, hogy el kellene már menni megtanulni ezt a dolgot csak ott vannak az emberek körülöttem akik talán ziznek hisznek miatta. A másik lehetőség, hogy megpróbálom egyedül elkezdeni de nem, hiszem, hogy tudnám jól csinálni egy tanfolyam nélkül.
      Most már ti is láthatjátok, hogy nem vagyok normális :)
      Köszi.
      Laci.

      Törlés
  4. Köszönet a videóért! Ezzel az egésszel csak az a baj, hogy a magyarországi tanfolyamokon az emberek nem egészen ilyesmit kapnak, mint ami a videón látszik, hanem félkész facilitátorokat, akiknek önmagukkal is akad még pár problémájuk, és feszültek lesznek, ha erre valaki rámutat. Mindezt nem jó összekeverni Byron Katie-vel és a The Work-kel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia névtelen!

      Ugyanezt gondoltam én is! :-) Köszi, hogy leírod, olyan izgalmas ez. Sokszor, többször hittem ezt és még ma is bekever ez a gondolatsor. De válallom, nem zavar, na és, ez van. Olyan jó, hogy ezt is lehet itt!!
      Mindenki félkész valahol, ilyen az emberi lét. Nézd, mit tudsz ebből hasznosítani, hm? Biztos van ilyen. Én olyanokkal is munkáztam már, akiket még félkésznek sem neveznék és nem is facilitátorok, csak összejöttünk gyakorolni, mert jó. És olyanokat mondtak, ami nekem épp segített, mert túlléptem a pillanatnyi felsőbbrendűség tudaton, és csak néztem, milyen bölcsek! És csak az érdekel, ami nekem hasznos. És ha valaki faci meg tanfolyamokat csinál, akkor az jó mert az van. Hogy Katie-t idézzem.
      Kívánom, hogy egyre többet tapasztald, hogy nincs kint, nincs másik, mind ugyanolyanok vagyunk.
      A saját világunkban csak önmagunkkal találkozhatunk.
      Ölellek

      Törlés
    2. Egyetértünk, Zsu. :) Majd viszonzom az ölelést, tudod, ha majd valaha még találkozunk. :)

      Törlés
    3. Ha ez Neked egyetértés, legyen :-) Bár én épp annyira egyetértek az egész Andi féle Önmunkával, mint azzal, hogy te idejössz és kifejezed az ellenérzésedet. :-) Te kis félkész-társ. Lehet, hogy én is egyszer csak félkészen úgy gondolom, segítek már másoknak ezzel amit megtapasztaltam az évek során és akkor örömmel látlak nálam, kedvezményt is kapsz. :-P

      Törlés
  5. Kedves Névtelen, ha ennyire tapasztalt vagy a magyarországi félkész facilitátorokat illetően, akkor irány a School, utána nevezz be Katie akkreditációs képzésére, és örömmel látunk Téged nem félkészen. Addig is érdemes lehet kitöltened egy ítélkezőlapot a "Félkész facilitátorokra". És valóban, ezen a videón nem a Munka látszik, hanem Katie rengeteget beszél közben. Az akkreditációs képzés során ilyet pl. tilos csinálni. A Munka arról szól, hogy a facilitátor felteszi a kérdéseket, jelen van a facilitálttal, akiből pedig felbukkannak a saját válaszai. Ha elakad, akkor a facilitátor segít a saját tapasztalatával. És nagyon kíváncsi lennék, szerinted hogyan néz ki The Work, és annyira bírnám, ha nem névtelenül kommentálgatnál. Szeretettel, andi

    VálaszTörlés
  6. Annyit hadd kérdezzek már még, hogy hány kész facilitátort volt alkalmad megismerni? És miért gondolod, hogy a kész facilitátoroknak már nem lesznek feszültek bármi miatt is. És miből gondolod, hogy az a félkész, akinek rámutattál a problémájára, feszült lett tőle? És mi a probléma azzal, hogy feszült lesz valaki tőle? A feszültséggel, úgy önmagában mi a baj? Az, amit elhittünk róla. És igen, sokáig én is azt hittem, hogy nekem már nem lehetnek problémáim, és igen, még vannak, és igen, előfordul, hogy feszült leszek, és igen, szuper emberinek lenni. :)

    VálaszTörlés
  7. Na, és még jönnek a gondolatok a fentiekhez. Több mint 2 éve vagyok tagja több nemzetközi The Work fórumnak, csoportnak, ahol alkalmam van rendszeresen olvasni a Katie-nél akkreditált facilitátorok megosztásait. És annyira szeretem, hogy főként a zárt fórumokon ők is mernek "emberek" lenni, és "bevallani", hogy igenis küzdenek ezzel meg azzal. És aztán segítünk egymásnak. És igen, van egy olyan elvárás a "segítőkkel" kapcsolatban, hogy legyenek tökéletesek és megvilágosultak, a segítő pedig, saját tapasztalatom szerint akkor válik igazán segítővé, ha felvállalja, hogy ez az egész legalább annyira segíti őt is, mint a facilitáltakat. És nem tesz úgy, mintha megvilágosodott valami lenne. Byron Katie-ből egy darab él ezen a bolygón. És soha senki nem fogja úgy végezni a Munkát másokkal, mint ő. És miért is kéne? BK klónokat szeretnénk, vagy hús-vér embereket, akik folyamatosan fedezik fel önmagukat is, ha már nem "ébredtek fel" egyik pillanatról a másikra, mint Katie néni. Én ennek úgy örülök. Szeretek átmenni ezen a folyamaton, és ebben a tiédhez hasonló kommentek a legnagyobb segítőim. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a tippeket, Andi. Megcsinálom az ítélkezőlapot, amit említettél, ha gondolod, te is csináld meg a névtelen kommentálókkal. :)
    És, a The Work szerintem úgy néz ki, hogy az ottani facilitátorok elvégezték Byron Katie minden ezzel kapcsolatos iskoláját, képzését, és Katie személyes jóváhagyásával dolgoznak emberekkel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor csináld úgy, bakker.
      Nem gondolom, hogy ők a Te "stílusodban" nyomnák áldásos tevékenységüket...
      L'

      Törlés
    2. Köszönöm a tanácsodat. Ha arra várunk, hogy valaki elvégezze az összes ezzel kapcsolatos iskolát és képzést, akkor itt Magyarországon még jó sokáig várhatunk. És drukkolok, hogy legyen olyan, aki ebbe belevág, végigcsinál hosszú éveket a képzésben, közben nem dolgozik emberekkel, nehogy félkész facilitátort kapjanak, hanem az összes pénzét a képzésbe fekteti, közben valami másból megél. Mivel ez számomra nem tűnt választandó út-nak, csupán a School-t végeztem el, amit összesen 4 vagy 5 magyar eddig, és 3 éve semmi mást nem csinálok, mint folyamatosan olvasok, hallgatok, fordítok mindent, ami valaha Katie száján kijött. Számomra ez a képzés elérhető, és ezért is nagyon hálás vagyok.
      Ami még fontos, hogy semmilyen olyan megszorítás nincs, hogy ki végezhet a világon Munkát bárkivel is. És Magyarországon is sokan használják a klienseikkel úgy, hogy semmiféle képzésen nem vettek részt. Lehet ezt ilyennek vagy olyannak nyilvánítani, ugyanakkor tök jó, hogy ennyi úton tud eljutni az emberekhez, hogy megkérdőjelezhetik, amit hisznek. Ha ez Katie jóváhagyásától függne, akkor a legtöbbeknek esélyük sem lenne erre, hisz pl. nem beszélnek angolul. Én beszélek angolul, ezt kihasználtam, és egy hegynyi anyagot tettem az utóbbi években elérhetővé magyarul. És még folytatom. :) Hátha vannak olyanok, akiknek ez "félkészen" is megfelel.

      Törlés
  9. Kedves Névtelen!
    Itt legalább nem törlik és nem cenzúrázzák a "nem megfelelő" hozzászólásokat. Andi hatalmas munkát végez, szívvel-lélekkel, óriási tisztelet Neki ezért. Mellesleg én a magam részéről soha, ismétlem, soha nem találkoztam olyan "módszerrel", ami ennyire meghagyta volna a személyes szabadságomat és a nézőpontjaimat.
    Üdvözlettel: egy félkész facilitátor.

    VálaszTörlés
  10. Hello, hello, hello!!!

    Tudom, hogy Andi nem szorul védelemre, és nem is igazán ez a célom, de nekem Ő semmiképp nem tűnt félkésznek, sőt! Sok helyen jártam már, sok önismereti lósz@rt próbáltam már, és nem éreztem hiányt Andi facilitálásával kapcsolatban. Szóval, nem tudom, hogy általában az itt okoskodó hozzászólók közül ki volt már nála, de az magyarázzon, aki igen, és tiszta lelkiismerettel mondhatja, hogy Ő is kivette a részét a módszer alkalmazásakor. Mert nekünk tökéletesen működik - Andi is és a Munka is. :) Ja, és kétlem, hogy Katie facilitátorai Katie szintjén lennének abban a tekintetben, hogy mennyi problémájuk maradt. Kérdés: akarsz-e segítséget, vagy sem? Andi tud adni, ha képes vagy befogadni/elfogadni. És igen, néha feszült lesz. Néha Jézus is feszült volt, és bizony az is előfordult, hogy szétvert egy templomot dühében. Mégis a szeretet példaképe. ;)

    Peace <3

    Esther

    VálaszTörlés
  11. Névtelen rulez!,hogy ide mer írni dolgokat - Andinak végképp, hogy itt hagyja! Magyarázkodni nem érdemes. Bennem is voltak ilyen kérdések, amik névtelenben, de arra jutottam, hogy ami nekem jó, azt viszem, ami nem azt hagyom - mind egyedül vagyunk itt együtt és hiszek abban hogy nem szarunk arra az asztalra, ahonnan enni kapunk. (Nem erőltette senki, én kértem enni) Mindenki egyedül megy át a maga dolgán, és ahogy kár mástól várni a megoldást, úgyanúgy kár basztatni is a felvezetőt - nem is értem, valaki mit vár igazából egy ilyen akciótól. Most direkt nem írom alá a nevem, stílusosan:-)amugy üdv.

    VálaszTörlés
  12. Andi, teljesen egyetértünk, mindenki oda megy, ami neki megfelel.
    Egyik névtelen : köszi, nem bátorság volt, csak őszinte vélemény, ahogy én látom, de ez csak egy látásmód, nem tartom igazabbnak a tiéteknél (csak néha). :)

    VálaszTörlés
  13. Ránéztem, mi a bajom a Névtelen kommentálókkal, és arra jutottam, hogy ezentúl TÖRLÖK MINDEN NÉVTELEN KOMMENTET. Aki érdemleges hozzászólást, kommunikációt szeretne itt, az vállalja a nevét. Köszönöm a megértéseteket. Andi

    VálaszTörlés
  14. "Ez így szép és jó.. Csak nálam nem működik az, hogy ne feleljek meg másoknak."

    szerintem tudatalatt elhiszed, hogy:

    -nálad nem működik
    -meg kell felelned

    az elme védekező mechanizmusa, hogy kifogásokat gyárt. újabb történeteket kreál, hogy bizonyítsa az igazát. az is lehet, hogy ezen a blogon található cikkek zavarják az egódat, mert az egó fél a megsemmisüléstől. ezért inkább támadásba lendülsz.
    nálam olyan van, hogy olvasok egy cikket a blogon és leáll az elmém. nem tudok gondolkodni. nem értem mit olvasok. megszűnik az intellektus. nekem ezek a könyvek segítettek a tudatosság erősítésében/az egó gyengítésében:
    Adyashanti: Üresség tánca
    Osho: Egó könyve/Éberség
    Eckhart Tolle: Most hatalma
    Michael Langford:
    Az örök boldogság elérésének leggyorsabb és legközvetlenebb eszköze

    Most pedig olvasom Kiloby könyveket.
    Szerintem Byron és Kiloby megadja a gyakorlatot. Osho meg Eckhart az elméletet. Nekem is vannak tudat alatt erős hiedelmek, de igyekszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia kedves András!

      van egy kakukktojás ebben a listában:az önjelölt megvilágosult: Osho.

      Nagyon botrányos élete volt, Németországban több leleplező könyv jelent meg róla, miszerint követőit éheztette, dolgoztatta, míg ő maga drogokat szedett, fogorvosi székben injektáltatta be azokat magának. Röviden: vizet prédikált és bort ivott. Botrányai után nevezte át magát Oshonak. Előtte Bhagwannak hívták, és egy megint más néven született. Wikipédiában itt van róla tényszerű tömör életrajz:

      http://en.wikipedia.org/wiki/Bhagwan_Shree_Rajneesh

      ha a valós "életművéről akarsz többet megtudni, e név alatt keresd.

      Szeretettel: Mariann

      Törlés
    2. A magyar wikibwn is van info, de ennél kevesebb:

      http://hu.wikipedia.org/wiki/Osho

      Üdv:mariann

      Törlés
  15. Az alap tanfolyamot Oravecz Andinál végeztem, és az az igazság, hogy nekem teljesen megváltoztatta az életemet. Ennek a tréningnek köszönhetően láttam rá olyan összefüggésekre a saját szakterületemen - új medicina -, amiről még soha, senki nem beszélt korábban. Ami ispirált, egy "félkész facilitált" néhány kérdése volt egy "félkész facilitátor" irányába. Már nem emlékszem, mi volt a válasz. Arra sem biztos, hogy emlékszem, Katie mit mondana erre. Én a SAJÁT válaszaimat akartam megkeresni és olyan válaszokat találtam, amik messze felülmúlták minden elképzelésemet. Tisztelem, becsülöm Katie-t aki van nekünk az Óperencián túl. A "készek" és a "félkészek" most nem ÖnMunkáznának, ha ő nem lenne. Mégis, akinek a tréningjén gyökeres változást vett a világszemléletem (pedig én aztán tényleg semmit nem akartam, csak kíváncsiságból mentem el), az Andi. Ő az, aki hús vér, aki itt van, aki inspirál, akivel együtt sírhatunk és nevethetünk - akkor éppen, egy nehéz korszakomon voltam túl, és idejét sem tudom, mikor nevettem annyit, mint a tréningen és azóta -, aki időt, energiát, önmagát nem kímélve lehetővé teszi számunkra, hogy elinduljunk egy úton... amin persze, lehet menni a Schoolba is akár, meg az összes többi tréningre. Te, kedves Névtelen, aki kötekedsz a blogjában, mesélj, mit tettél le az asztalra? És hol vannak a referenciáid? Szívből remélem, hogy azért dolgozol a négy kérdéssel, hogy a hozzád fordulók elégedettek legyenek - és nem azért, hogy lobogtathasd a papírt, hogy Byron Katie személyesen elégedett veled. Namaste.

    VálaszTörlés
  16. "saját tapasztalatom szerint akkor válik igazán segítővé, ha felvállalja, hogy ez az egész legalább annyira segíti őt is, mint a facilitáltakat." Annyira szeretem, hogy nem vagy álszent. :)
    Igen, szerintem is így van.. Tök jó érzés lehet, hogy tudsz segíteni.

    VálaszTörlés
  17. Kedves Andi!
    Több éve olvasom a blogodat, nem a kezdetektől, de mikor rátaláltam, visszaolvastam az összes addig írt írásod, mert nagyon segítőnek találom. Nagyon tetszik amit csinálsz, és azt is, ahogy. Értelmes írásokat raksz fel, fordítasz, ha kell, jóindulattal válaszolsz az érdeklődőknek, és ezt rendszeresen, egyenletesen jó színvonallal. Olyan sok a szalmaláng dolog, de azon ahogy ezt Te csinálod, érződik, így ismeretlenül is, hogy szenvedéllyel, örömmel csinálod, és ezért sokaknak segít, még így az éterben is, nem beszélve arról, - biztos vagyok benne, - amit személyesen nyújt. És nem térítesz, az nyúlhat érte, aki kéri, akinek kell.
    Hálás vagyok Neked, hogy rendszeresen olvashatom a cikkeidet, részesülhetek a munkádból.
    Köszönöm!!
    Névtelen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én épp így vagyok ezzel! Akár én is írhattam volna (de nem tudtam volna így összeszedni).Egyetértek minden soroddal, kedves Névtelen, és köszi , Andi! :) Honnan is van ennyi energiád és lelkesedésed, hogy így kézben tartod évek óta ezt az oldalt, meg a Munkát, a terjesztést és mindent? Csináld még sokáig csak így tovább! Üdv:Mariann

      Törlés
  18. Andi olyat csinál, amit szeret, és ad belőle másnak is, olyanoknak, akik ezt kérik, anélkül, hogy erőltetné. Ritka ez manapság.
    Névtelen. (A mai:)

    VálaszTörlés
  19. Én már nagyon nem szeretném itt szaporítani a kommenteket, de mégsem tudom kihagyni a személyes tapasztalataimat. Lassan 3 éve használom a módszert, Andi rengeteg tréningjén jelen voltam. Ma már kiegyensúlyozott, feszültségmentes életet élek a Munka által. Most végeztem egy párkapcsolati mediátor képzést, ahol csodák-csodája, a tréner egyszer csak elővette a 4 kérdés könyvet és elkezdte használni, mindenféle előképzettség nélkül. Én (félig kész facilitátor) világosítottam fel, hogyan és mire használjuk ezt a módszert. Egyébként ez olyan apropó kapcsán jött elő, hogyha nem tudod megváltoztatni a problémát, változtasd meg a hozzáállásodat.
    üdvözlettel, Kircsi Kata

    VálaszTörlés
  20. "van egy kakukktojás ebben a listában:az önjelölt megvilágosult: Osho. Röviden: vizet prédikált és bort ivott."

    csak ez nem így van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Eza téma már nem tartozik ide, így tényleg nem akarom szaporítani a szót, ha van kedved, ide írj: karaszimariannaKUKAC gmail.com.
      " hatalma és mérhetetlen gazdagsága csúcsán 93 Rolls-Royce állt a rendelkezésére" , nyilván azért mert már semmi Ego.ja nem volt... hatalma és mérhetetlen gazdagsága csúcsán 93 Rolls-Royce állt a rendelkezésére..."Négy év megfeszített rendőrségi nyomozás és több kötetnyi nyomozati anyag eredményeképpen, 1985. október 26-án az USA-beli Charlotte-ban tartóztatták le, amikor éppen menekülni próbált Amerikából. Pár órával később, Németországban letartóztatták Ma Anand Sílát, a Rajneesh-szervezet elnökét, gyilkossági kísérlet és gyilkosság céljából történő összeesküvés vádjával.
      Bhagwant 1985. november 15-én Portlandban, tízévi felfüggesztett börtönbüntetésre és 400 000 dollár pénzbüntetésre ítélték embercsempészet és ál-házasságkötések, valamint további harmincféle, bizonyított bűncselekmény vádjával."
      egyszerűen köteteket tölt meg a bűnbandája története, de a műtermi fotóival és könyveivel sokmidenkinek még ma is jó pénzt hoz, megéri tehát kiadni a könyveit... Olyan tanítványával beszéltem Németországban, aki személyesen esett a csapdájába Indiában, szinte hihetetlen, hogy ilyen megtörténhetett, pedig aki NEM JÁR UTÁNA, homokba dugja a fejét.

      Olvasgasd csak inkább Kilobyt, hagyd a csudába az Ego bajnok Oshot. Nem szerepeltethetők egy lapon.

      Üdv:Mariann

      Törlés
  21. Drága Zsu, Drága Andi!

    Nagyon szépen köszönöm a fordítást, pont erre volt szükségem.
    Szívből ölellek titeket.
    Kriszti

    VálaszTörlés
  22. Osho egy nagyszerű tanító.
    "Eza téma már nem tartozik ide" egyetértek. :)

    VálaszTörlés
  23. Annyira furcsa, hogy ezeken a videókon ezek az emberek ilyen könnyen "megváltoznak". Ez Katie hatása?!
    Virág

    VálaszTörlés
  24. Virág, az emberek legtöbbje megváltozik, amikor feldolgozok vele egy Ítélkezőlapot. Megszépülnek, kisimulnak, felragyognak, megnyugszanak, kinyílnak. És nem mindenki. Valamikor az elme zártabb, akkor nem tud ilyen mélységeiben megtörténni a "változás". A Munka erről a "változásról" szól. Megváltozik belül, és ez látszik kívül is. És minél több területen vagyunk hajlandók őszintén körülnézni az életünkben, és Ítélkezőlapokat feldolgozni, annál mélyebb ez a változás.

    VálaszTörlés