2012. február 21., kedd

Depresszióban: Mikor Kezdődik Már Végre El az Életem? – Byron Katie Videó


A soron következő videónkban Katie egy depressziós hölgynek segít rálátni arra, milyen megvizsgálatlan gondolatok tartják fent az állapotát. A hölgy a testét, a betegségét okolja azért, hogy még képtelen volt elkezdeni valójában élni, hogy képtelen megvalósítani az életben azokat a feladatokat, melyeket szerinte már meg kellett volna csinálnia.

A depresszióról nem is annyira zárójelben, viszont nagyon leegyszerűsítve annyit, hogy a GNM (Újmedicina) végre érthetően elmagyarázza, mi is ez, hogyan is alakul ki, és hogyan tudunk kijönni belőle. Az egész abszolút egybevág a stresszes gondolataink megkérdőjelezésével, hiszen, amikor elhiszünk bizonyos történeteket magunkról és másokról, akkor az agyunk bizonyos, meghatározott területeire csapódnak be az elszenvedett érzelmi konfliktusaink. (Pl. birtokveszteségi, bitrokbosszúsági, identitás, nemi, stb. konfliktusok). Ha pedig egy aktív konfliktusunk mellé elszenvedünk egy másik érzelmi konfliktust is, vagyis az is becsapódik az agy megfelelő zónájába, akkor ún. agyi konstelláció jön létre, ami bizonyos esetekben mély depressziót fog eredményezni. (Van olyan eset, amikor már egy konfliktustól is depresszívvé válik a személy.) Más esetekről most nem beszélnék, ehhez mindenképp az Újmedicina részletes tanulmányozását ajánlom, mely teljesen más megvilágításba helyezi testünk és „betegségeink” működési mechanizmusát, és teljes mértékben felszabadít a betegségektől való félelmünktől. (A bejegyzés végére belinkelek egy GNM-es oktatóvideót a depresszív hangulatváltozásról.)

ÖnMunka szempontból pedig úgy tudunk ide kapcsolódni, hogy a Négy kérdés és megfordításokkal megkérdőjelezhetjük az érzelmi konfliktusainkat, melyek így feloldódnak, és az általuk „okozott” testi-lelki elváltozások önmaguktól meggyógyulnak, helyreállnak. És egészen addig, amíg ezek a konfliktusok (elhitt stresszes gondolatok) élnek bennem, addig nem tudok pl. felkelni az ágyból, és nem leszek képes bemenni a munkahelyemre, mert az életenergiámat a stresszes gondolataim szívják el, felkelésre már nem marad elegendő. Ezt azoknak is érdemes tudni, akiknek a környezetében él (mániás-) depressziós személy, akit hiába nógatunk, hogy „Kelj már fel!”, leginkább még mélyebbre nyomódik ez által. Én is akkor keltem fel, amikor felkeltem, és ez akkor még nem volt tudatos konfliktus-feloldás, és évekig visszabillent a depresszióba, mostanra azonban hírmondója sem maradt a valamikor teljesen bénító állapotnak.

Biztatlak arra, hogy ha depresszióban szenvedsz, kezdd el felülvizsgálni az összes bénító, stresszes, öngyűlölő, ember- és világgyűlölő gondolatodat a Négy kérdéssel és Megfordításokkal, és amikor elérkezik az idő, fel fogsz kelni. Amíg elhiszed, amit hiszel, addig ugyanúgy érzed magad, és ugyanúgy is tudsz csak viselkedni. Nem Te csinálod, biológiai programként csinálódik Veled. Nem Te hitted el, elhívődött az elméd által, melyről már írtam, hogy egy elhívőgépezet. Nem vagy hibás, senki sem hibás, a gondolataid és az elméd sem az, mindenki csak úgy működik, ahogy működik. A belépési pontod a stresszes gondolataid észrevétele, tudatosítása, majd megkérdőjelezése.

És akkor nézzük az önvizsgálat-videót:






2 hely maradt a március 10-11. minicsoportos ÖnMunka Alaptanfolyamra. Ha már tényleg megkérdőjeleznéd, amit önmagadról, az emberekről és a világról hiszel. Jelentkezési határidő: február 27. További információ: http://kincsamivan.hu/programok.html

A depresszív hangulat (depresszió) kiváltó konfliktusai GNM videó:

3 megjegyzés:

  1. Jó kis videó. Köszönöm.
    Ha jól emlékszem ötször néztem meg mire leesett és most először gondolom, hogy felderengett, miről is szól a megkérdőjelezés és megfordítás.
    Amíg elhiszem másoknak, hogy ilyen vagy olyan vagyok úgy is fogok megnyilvánulni mert nem lesz más választásom. Lehet, hogy mást mutatok de belül továbbra is nyomni fog és ilyen állapotban, hogyan is sikerülhetne a fogyókúra vagy hogyan kezdhetnék el futni egy ekkora zsákkal a hátamon -a fejemben-? Miután megkérdőjeleztem, megfordítottam magától lehalkul, elhallgat és akkor lehet szabadon cselekedni ha még mindíg akarok:-)
    IGAZ EZ????

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen, valami ilyesmi. És nem másoknak hiszed el, nem is Te hiszed el, haenm az elméd hitte el, mint ahogy mindannyiunk elméje hasonlóan szerelkezett fel ezekkel a stresszes programokkal. A fogyókúra pl. igen nehezített pálya, amíg gyűlölöm azt a testet, amim most van, hisz akkora energiámat veszi el az öngyűlöletem és ennek az egész hiedelemköre, hogy hosszú távon semmi másra nem marad már. A testem nem véletlenül lett akkora, amekkora, és nagyon érdekes felfedezni, mi mindenre használom is a túlsúlyomat, és ily módon megbarátkozni azzal, ami van, és megölelgetni, megszeretgetni azt a testet, amit minden gyötrelmem forrásának véltem. Amikor ez a gyűlölet szeretetté alakul, akkor soha többé nem leszek ugyanaz az ember, és a változás, pl. fogyás sok esetben szinte automatikusan történik meg, nem pedig gyötrelmek árán. Örülök, ha most már dereng valami.
    Szeretettel üdvözöllek, Andrea

    VálaszTörlés
  3. Kedves Andi!


    lehet, hogy ezt a megjegyzést nem pont ide kellene írnom, de nem találok ennél jobb helyet, sima email címet, vagy ilyesmi.
    nagyon jó, hogy csinálod aezt az oldalt, és a blogot, közvetíted Byron Katie üzeneteit. Én is sok videóját megnéztem a neten, a német feliratosokat értem, az angol nyelvűeket részben. Nekem most éppen az a témám, amit egy angol nyelvű videóban láttam:

    "I'm not living up to my full potential"-1. és 2. rész

    http://www.youtube.com/watch?v=GM4jtnR6pww&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=LlwAsC7dOk4&feature=related



    Ha a közeljövőben ennek a feliratozására sort kerítenél, nagyon megköszönném. nekem már az angol feliratok is segítenének....de így egy kicsit gyors a beszéd. Szerintem sokakat érdekelne még.

    Köszi! és mindenképpen folytasd tovább, bármit is teszel fel a blogra!

    Minden jót kívánok!



    Üdv:Mariann

    VálaszTörlés