2014. február 5., szerda

Függőségek, Leszokás: Jeff Foster Előszava Scott Természetes Nyugalom Könyvéhez + 20 perces Jeff Függőség Videó
Örömmel látom, hogy valaki elkezdett Jeff Foster videókat feliratozni. Épp tegnap jött ki Jeff függőségekről és leszokásról szóló 20 perces "szösszenete", és ő írta Scott új könyvének, a Natural Rest-nek az előszavát is. (A könyv magyar fordítása azóta elkészült, Természetes Nyugalom címen kapható.) Jeff és Scott régóta ismerik és támogatják egymást az emberekkel történő munkájukban. Jeff gyönyörűen tudja szavakkal megfogni a megfoghatatlant, Scott önvizsgálatai pedig gyakorlati utat mutatnak mindennek a megtapasztalásához.

Ma egy tömény bejegyzést kínálok: Scott könyvének előszavát Jeff tollából, illetve belinkelem a 20 perces videót is. Mindkettőt érdemes magadévá tenni. J

Kifejezetten a Függőség/Kényszer témában már több bejegyzés is szerepel Scott-tól a blogon, itt találod őket:

A függőségekkel/kényszerrel való munkához az Élő Önvizsgálatok teljes tárházát használjuk.

Scott pedig a napokban nyitotta meg a Kiloby Center kapuit, ahol a leszokáson kívül az emberi élet bármilyen problémájával foglalkoznak intenzív önvizsgálati formában. (2017-re az eszközök széles tárházát alkalmazzák, a Központ számos kiváló minősítést szerzett, a hatékonysági rátája világszerte a legmagasabb.)

Csodás eszközök vannak a kezünkben egy teljesen más minőségű élet megtapasztalásához. Hatalmas köszönet és hála ezért Scott-nak. <3

(Szeretettel várlak Egyéni konzultációs csomagon vagy csoportos formában: Részletekért kattints ide.)


ELŐSZÓ SCOTT KILOBY „TERMÉSZETES NYUGALOM MÓDSZER A FÜGGŐSÉGEKRŐL VALÓ LESZOKÁSÉRT” CÍMŰ KÖNYVÉHEZ – JEFF FOSTER TOLLÁBÓL

 Mi a spirituális felébredés? És mi köze a függőségekről való leszokáshoz?

Rengeteg könyv kapható manapság a személyiségfejlesztésről, önsegítésről, spirituális felébredésről és a függőségekről való leszokásról. Sok különböző módszer, gyakorlat, program, tanítók és tanítások, amelyek gyakran nagyon eltérőnek, akár ellentmondónak is tűnnek. Oly sok ember oly sok ígérettel, ami igen zavarba ejtő lehet olyan valaki számára, aki őszintén nyitott arra, hogy felfedezze életében az igazi békét és nyugalmat.

Oly sok a kérdés…

Melyik módszer a leghatékonyabb?

Abbahagyhatom egyszerűen a függőségi szerem használatát mások támogatása vagy egy módszer segítsége nélkül?

Honnan tudom, hogy mikor szoktam le a függőségemről?

A leszokás egyszerűen csak önmegtartóztatás? Vagy több annál?

Spirituális felébredésre van szükségem a függőségről való leszokáshoz?

A spirituális felébredés olyan ’esemény’, ami egyes emberekkel megtörténik, másokkal pedig nem?

A felébredés olyasmi, ami egyáltalán módszereken keresztül elérhető?

Oly fárasztóvá tud válni mindezt a szegény kicsi elmével próbálni kideríteni! De a Természetes Nyugalom Módszer a Függőségekről Való Leszokásért eltakarítja a zavarodottságunkat. Ha olyan módszert keresel a függőségről való leszokáshoz, ami egyszerű, elérhető és gyakorlatias, mégis mélyreható, akkor ez a könyv kitűnik a tömegből.

Scottot immár sok éve ismerem. Ő nem olyan tanító, aki csak egyszerűen a másoktól tanult gondolatokat szajkózza. Az ő szavai egyedi módon kovácsolódtak saját fájdalmai tüzében. Hitelességgel és integritással beszél saját legmélyebb megtapasztalásából, és nem azzal tanít, hogy próbál tanító lenni, hanem azzal, hogy élő példája annak, amit tanít. Ő ritka példány – olyan tanító, aki éli és lélegzi saját üzenetét.

Scott a spirituális felébredésen keresztül beszél a függőségekről való leszokásról. De olyan gyakorlatias, kézzelfogható módon fejezi ki üzenetét, hogy először talán rá se eszmélsz, hogy a spirituális felébredésről olvasol! Szavai mély bölcsességet hordoznak, de kerüli az ősi szövegekben és hagyományokban található nehézkes, ezoterikus fogalmakat. A függőség tudományos és elméleti tudásanyagával se borít el, hanem gyengéden kézen fog és kiutat mutat az elme őrültségéből és a valami több utáni végtelen kereséséből. Világos magyarázatokon és lényegre törő önvizsgálatokon keresztül mutatja meg, hogy mindig, mindig a jelen pillanat a gyógyulás kulcsa. És megmutatja neked, hogy milyen biztonságos fejest ugrani a pillanatba, és ott maradni. Az ő módszere olyan igazán élő meditáció, amit magaddal vihetsz életed minden pillanatába.

Scott elvezet annak felfedezéséhez, hogy ki vagy valójában, azon túl, akinek hiszed magad – a jelen pillanat hatalmas, csendes, kettősség nélküli tudati tere, amely mélyen és feltétel nélkül üdvözöl minden gondolatot, érzetet és érzelmet, az élet mindenfajta energiáját, ahogy felbukkannak és visszaolvadnak beléd. Amikor abbahagyod, hogy olyan korlátozott, elégtelen és elkülönült ’én’-ként azonosítsd magad, aki egy jövőbeni pillanatban keresi a szabadságot és békét, felismered azt a szabadságot, amely itt és most létezik, a legeslegutolsó helyen, ahol valaha is eszedbe jutna keresni! Ne ess tévedésbe, ez a könyv próbára teszi a függőséggel és leszokással kapcsolatos feltevéseidet. És a magadról és a körülötted lévő világról szóló mély hiedelmeidet is próbára teszi. Állj készen arra, hogy elengedd az életről szóló néhány dédelgetett elképzelésedet!

Annak ellenére, amit a józan ész és a szokásos bölcsesség mond nekünk, valójában hihetetlenül gyógyító, ha abbahagyjuk, hogy elfussunk a jelen pillanat fájdalmától és kényelmetlenségétől, és csak ülünk azokkal az energiákkal, ahogy bennünk felbukkannak, olyan barátokként üdvözöljük őket, akik próbálnak segíteni nekünk, vagy akár felébreszteni minket, ahelyett, hogy minket elpusztítani akaró ellenségként kezelnénk őket. Bármilyen furcsán hangzik is, szenvedésünk nagy része nem közvetlenül a fájdalmunkból és a kényelmetlenségből ered, hanem abból, hogy megkíséreljük megúszni a pillanat fájdalmát és kényelmetlenségét.

A legtöbben közülünk megpróbáljuk elvonni magunkat a fájdalomtól, vagy érzésteleníteni magunkat, vagy elkerülni, meghaladni vagy akár elpusztítani a fájdalmat. Mindezt gondolkozással, drogfogyasztással, alkohollal vagy más szerekkel, vásárlással, szerencsejátékkal vagy szexszel tesszük, vagy azzal, hogy külső megerősítést vagy szeretetet keresünk, vagy pénzt, sikert, személyiségfejlődést, megvilágosodást vagy akár a jövőbeni leszokást. Amint beindul az öröm keresésének és a fájdalom kerülésének e körforgása, irányítani kezdi az életünket. Végül vadul e két polaritás között ingadozunk, egy folyamatos, valami több utáni keresésbe ragadva, sosem találva e körforgás végét, és gyakran úgy érezzük, hogy messze vagyunk az igazi békétől, megelégedettségtől és szeretettől.

Jeff Függőség videója:Scott gondosan rámutat annak hiábavalóságára, ha mindig el akarunk szökni attól, ami van. Saját függőségi tapasztalatából és a másokkal való többéves munkájából merítve a jelenlétben való megpihenésre mutat rá, és arra, hogy engedjük meg magunknak, hogy érezzük, akármit érzünk, még ha nagyon kényelmetlen, intenzív vagy akár fájdalmas is. Megmutatja nekünk, hogyan tegyük lehetővé minden gondolatnak, érzésnek, testi energiának, legyen az pozitív vagy negatív, világos vagy sötét, hogy csak legyen, ahogy van, és hogyan pihenjünk meg a tágas, nyitott térben, mely körbeöleli őket. A könyvben erre a ’megpihenésre’ ismételten rámutat, jó okkal. Nem mindig halljuk vagy értjük meg elsőre, vagy akár másodjára vagy harmadjára ezt a megközelítést. Néha több ismétlődésre van szükségünk, hogy saját tapasztalásunkban meglássuk a menekülés puszta hiábavalóságát, és azt, hogy a menekülés maga a probléma, nem a megoldás. Az elme számára Scott megközelítése fejtetőre állítottnak vagy fordítottnak, vagy akár egy kicsit őrültnek is tűnhet. De aztán, ahogy Scott emlékeztet, te egyáltalán nem az elme vagy.

Egyes vallások és spirituális eszmék olyan jövőt ígérnek, esetleg a halál után, amikor minden kényelmetlenség eltörlődik. Először a szüleink próbáltak szeretetből megóvni minket a kényelmetlen érzésektől. A szórakoztatóipar minden nap eltereli a figyelmünket a kényelmetlenségekről. A reklámipar a kényelmetlenségeinkből és a dolgok jelen állásával való elégedetlenségünkből táplálkozik. Egyes személyiségfejlesztő módszerek csak új utakat adnak nekünk az elégedetlenség elkerüléséhez, miáltal ellenséget csinálnak belőle. Egyes tanítások vagy módszerek még azt is mondják nekünk, hogy valami baj van velünk, ha egyáltalán tapasztalunk ’negatív’ energiákat!

Azt az alap üzenetet kapjuk mindenfelől, hogy valami baj van velünk, hogy úgy nem vagyunk jók, ahogy vagyunk, hacsak nem érezzük magunkat állandóan 100%-ig tökéletesen és kényelmesen és biztonságban és boldogan. Arra késztetnek minket, hogy azt higgyük, valamilyen alapvető módon elégtelenek vagy meghibásodottak, bukott bűnösök, pszichológiailag egészségtelenek, vagy akár megjavíthatatlanok vagyunk. Arra kondicionáltak minket, hogy azt higgyük, függők vagyunk és azok is maradunk. Minden oldalról ugyanazt az üzenetet kapjuk: NEM VAGY ELÉG JÓ. És így a függő keresés életünk állandó kísérőjévé válik.

Soha senki nem mutatta meg nekünk, hogyan legyünk együtt a kényelmetlenséggel, hogyan üdvözöljük, hogyan mondjunk igent az élet kényelmetlen energiáira, hogyan állítsuk le a velük való azonosulást, hogy természetes módon és erőfeszítés-mentesen felszabaduljanak. De Scott megmutatja nekünk a hogyant. Ő állandóan emlékeztet minket arra, hogy nincs semmi baj velünk, és sose volt. Megmutatja nekünk, hogy a legalapvetőbb szinten teljesen rendben vagyunk úgy, ahogy vagyunk. Lényünk magjában olyan teljesség van, amit nem lehet szavakkal leírni, olyan belső csend, mély nyugalom, amit csupán elhanyagoltunk az évek során, és aminek egy kis új barátságosságra van szüksége. Tanításain keresztül önmagunkat az élet viharának közepén honoló tökéletes szélcsendként ismerjük fel, azon természetes nyugalomként, amely sohasem távozik, még akkor sem, amikor a dolgok a felszínen nem tűnnek olyan nyugodtnak.

Elámulok Scott azon képességén, hogy a spirituális felébredés ősi tanításait lehozza a hegytetőkről az utcára, a szobádba, a szívedbe és bensőséges, személyes megtapasztalásod legmélyebb, legsötétebb zugaiba. Félelem nélkül vet fényt a függőség legsötétebb búvóhelyeire, és olyan örökké jelenlévő szabadsághoz vezet el, amihez hasonlót elképzelni sem tudtál.

Mindenekfelett, ez a tanítás olyasmi alól szabadít fel, ami minden függőség magjában ott van – az éntől való függőséged alól.

Ez egy igazán csodálatos könyv, és valószínűleg elér minden olyan embert, akiket korábban soha nem ért el hasonló mű. Fedezd fel a nyugalmat, amire mindig is vágytál – a nyugalmat, ami már most vagy. Scott ügyes, megbízható és tapasztalt kezeire bízlak.

Jeff Foster
(A Legmélyebb Elfogadás szerzője)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése