2014. október 28., kedd

Természetes Nyugalom: Bevezető tréning, 2014. december 7. vasárnap

Természetes Nyugalom: Bevezető tréning Scott Kiloby könyve alapján, 2014. december 7. vasárnap
Szeretettel látlak ezen az egynapos bevezető tréningen, december 7-én (9.45-18.00 óráig) melynek során gyakorlati ízelítőt kapsz a Természetes Nyugalom alapjairól. Erre építve önállóan is elkezdhetsz szép fokozatosan megérkezni az életedbe, úgy, ahogy korábban még sosem tetted.

A Természetes Nyugalom módszer szerves kiegészítője az Élő Önvizsgálatok, melyekről szintén fogok beszélni a nap folyamán, de ezek gyakorlati elsajátítása külön folyamatot igényel, csoportos és egyéni formában. Erre is lesz lehetőséged: december 13-án kiscsoportos Élő Önvizsgálatok gyakorlati képzés, majd azt követően két egyéni konzultáció formájában. A részvételi díjak ennek fényében különbözően alakulnak, ennek részleteit az oldal aljára gördítve találod meg.

Scott Kiloby Természetes Nyugalom módszere az éber tudatosság mindenféle sallangoktól mentes útja. Annak a készségnek a megtanulásáról szól, hogyan is érkezzünk meg teljes egészében a jelen pillanatba, minden érzékünkkel és érzékelésünkkel. Mindebben semmi misztikus vagy spirituális nincsen. Felfedezzük azt a velünk született képességünket, hogy a pillanatot annak teljességében tapasztaljuk meg, elsajátítjuk, hogyan tudjuk lehetővé tenni, hogy a gondolatok, mentális képek és érzelmi energiák zavartalanul áthaladhassanak, anélkül, hogy megváltoztatni próbálnánk őket.

A természetes nyugalom mindannyiunk alaptermészete, s mint ilyen, mindannyiunk számára elérhető. Csakhogy gyerekkorunktól kezdve arra tanítottak minket, hogy a fejünkben éljünk, a múltról és jövőről szóló gondolatainkban, valamint a jelen pillanatot értelmező elképzeléseinkben, feltételezéseinkben. Emellett nem volt módunk megtanulni, mihez is kezdjünk az érzéseinkkel, hogyan is lehet őket természetes módon megélni. Ezt a működési módot tanultuk meg „természetesnek”, s pont ez tart minket távol attól, hogy az életet lenyűgözőnek, ízesnek, színesnek és rejtélyesnek érzékeljük.

Minden szenvedésünk és keresésünk abból fakad, hogy a jelenben felbukkanó megtapasztalásunkat, ami gondolatokból és érzésekből tapad össze, nemkívánatosnak ítéljük, ezért folyton menekülünk és megváltoztatni igyekszünk magunkat, a helyzetünket, a másik embert, a világunkat. Egész életünket a negatívnak megtanult gondolatoktól, érzésektől és állapotoktól való meneküléssel töltjük, miközben kényszeresen próbáljuk előállítani és állandósítani a pozitívnak megtanult gondolatokat, érzéseket és állapotokat. Ebből a változtatni akarásból, menekülésből és keresésből fakadnak a szorongásaink, a depresszió és a függőségeink is.

A természetes nyugalom a jelen pillanatban található – azon a helyen, ahol nem a gondolatainkra hagyatkozunk. Ez a nyugalom azért természetes, mert már itt és most is elérhető számunkra. Ez a jelenlét testben megélt érzete. Megtapasztalásához mindössze annyit kell tennünk, hogy megpihenünk benne.

„Scott gondosan rámutat annak hiábavalóságára, hogy mindig el akarunk menekülni attól, ami van. Saját függőségének és másokkal való többéves munkájának tapasztalatából merítve a jelenben való megpihenés fontosságára hívja fel a figyelmet, továbbá arra, hogy engedjük meg magunknak, hogy megtapasztalhassuk érzelmeinket még akkor is, ha azok nagyon kényelmetlenek, intenzívek, netán fájdalmasak. Megmutatja nekünk, hogyan tegyük lehetővé minden gondolatnak, érzésnek, testi energiának – legyen az pozitív vagy negatív, világos vagy sötét –, hogy csak legyen, ahogy van, miközben mi magunk megpihenünk a tágas, nyitott térben. A könyvben a szerző erre a megpihenésre többször visszautal, jó okkal, hiszen nem mindig halljuk vagy értjük meg elsőre, másodjára vagy akár harmadjára ezen megközelítés jelentőségét. Néha ismétlésre van szükségünk ahhoz, hogy saját tapasztalásunkon keresztül meglássuk a menekülés puszta hiábavalóságát és azt, hogy nem a menekülés a megoldás, sokkal inkább az maga a probléma. Az elme számára Scott megközelítése szokatlannak, fejtetőre állítottnak, sőt akár egy kicsit őrültnek is tűnhet. Ám ahogy Scott emlékeztet, te egyáltalán nem az elme vagy.

Soha senki nem mutatta meg nekünk, hogyan kezeljük a negatív érzéseinket, hogyan üdvözöljük őket, hogyan mondjunk igent az élet kényelmetlenségeire, illetve hogyan állítsuk le a velük való azonosulást, hogy azok természetes módon és erőfeszítés-mentesen felszabaduljanak. De Scott megmutatja nekünk a hogyant. Állandóan emlékeztet minket arra, hogy nincs velünk semmi baj, és soha nem is volt. Megmutatja, hogy teljesen rendben vagyunk úgy, ahogy vagyunk. Lényünk magjában olyan teljesség, belső csend, mély nyugalom honol, melyet nem lehet szavakkal leírni, amit csupán elhanyagoltunk az évek során, és aminek újbóli megleléséhez csak egy kis bátorításra van szükségünk. Tanításain keresztül önmagunkat az élet viharának közepén nyugvó tökéletes szélcsendként ismerjük fel, azon természetes nyugalomként, amely sohasem szűnik meg, még akkor sem, amikor a dolgok a felszínen nem tűnnek éppen felhőtlennek.  (Részlet a Természetes Nyugalom Előszavából, Jeff Foster tollából)

Részvételi díjak:

·   -Egynapos Természetes Nyugalom tréning (december 7.): 12.000 Ft (alanyi ÁFA mentes)

· - Egynapos tréning (december 7.) + kiscsoportos Élő Önvizsgálatok képzés (december 13.) + 2 egyéni konzultáció: 34.900 Ft (alanyi ÁFA mentes) – ez a képzés csak a Természetes Nyugalom tréninggel együtt végezhető el, így a teljes Élő Önvizsgálatok Alapcsomagnak számít

Fizetési információk a visszaigazoló emailben.

Helyszín: Független Pedagógiai Intézet, II. ker. Frankel Leó út 6. (a 6-os számú ház kapujától balra található az Intézet, rögtön az utcáról lefelé nyíló bejárattal)

Maximum létszám: Az egynapos Természetes Nyugalom tréningre (dec.7.) 30 főt tudunk fogadni. Az Élő Önvizsgálatok képzésre (dec.13.) mindössze 9 főt. Jelentkezéskor jelezd felém, hogy csak az egynapos képzésen vagy a teljes csomagon kívánsz-e részt venni.

Jelentkezés emailben: andi.oravecz@gmail.com

Jelentkezési határidő: november 17.

Várlak szeretettel,

Oravecz Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése