2013. április 12., péntek

A Munka, Mint Meditáció – Byron Katie Videó




Könnyű a Munkát felületesen végezni. Csak nem érdemes, mert a gondolati minták így újra és újra visszatérnek. És akkor azt a következtetést szűrheti le az ember fia vagy lánya, hogy „na, hát ezt tök fölösleges csinálni”.

Nagyon nem fölösleges! Csupán elmélyülés szükséges hozzá. Nyugodtan leülve, szemet becsukva felidézni azt a helyzetet, mely a feszültséget, dühöt, bűntudatot, szégyent, szomorúságot, stb. okozza, és hagyni, hogy felbukkanjanak azok a gondolatok, melyek valóban ott vannak. Melyeknek érzelmi töltete is van. És ezeket a gondolatokat papírra vetve végezni el a Munkát. Szintén elmélyülve, akár csukott szemmel, folyamatosan pásztázva az adott helyzetet, át is élve a kérdések hatását. Munka-meditáció. Nem pedig kérdés-válasz sortűzropogás.

Nagy Zsuzsi feliratozott ezzel kapcsolatosan egy új Katie videót, szeretettel ajánlom figyelmetekbe. Nagy segítségetekre lehet az önálló Munkázásban, Katie nagyon részletesen elmagyarázza a folyamatot. Zsuzsinak pedig megint csak hatalmas köszönet, amiért ezzel támogatja az angolul nem tudók Munka-dolgát. :)

„Ezt a videót azért fordítottam le, mert nekem segített a saját Munkámban való elmélyülésben és annak a sokszor hangoztatott mondatnak az értelmezésében, hogy a Munka meditáció. Az Ítélőlap kitöltése is meditáció. Saját tapasztalatom szerint nem elég az, hogy fogok egy mondatot, ami épp eszembe jut az adott dologról vagy emberről és elkezdem kérdőjelezgetni és megfordítani. Néhányszor hallottam már, hogy valaki csak megfordítja a gondolatokat. Ez is biztos jó, csak nem a Munka.

A gondolatok összegyűjtése legalább ilyen fontos és a konkrét szituációkban, hogy tényleg mélyen megéljem a problémás helyzet valótlanságát és egy hasonló helyzetben ne higgyem el újra az egész sztorit, ami beindul. Mostanában volt olyan, hogy valakiről elkezdtem kitölteni egy munkalapot, de megpróbáltam nem azokat a gondolatokat írni egyből, ami jött, hanem vártam kicsit csendben. És a végére olyan gondolatokat írtam a lapra, amik korábban nem is voltak a fejemben, és melegem is lett az egésztől.” (Nagy Zsuzsi)

(Valamilyen okból kifolyólag a blog keresője nem találja a youtube-ra feltöltött videót, így egyelőre csak a linkjét teszem ide, klikkeljetek rá, így kivisz a youtube-ra. Legalábbis így gondolom...)



Az összes eddig feliratozott Byron Katie videót itt találjátok.


És szeretettel várunk 2-napos Munka Alaptanfolyamokra is, ahol kis létszámú csoportban, személyes Munkával tanulhatod meg az önvizsgálat menetét. Két nap alatt technikailag is felkészültebbé válsz, számos fogást, trükköt tanulhatsz meg, és a felmerülő kérdéseidre választ kaphatsz. Tapasztalataim szerint a 2 nap után sokkal hatékonyabban végezheted a Munkát egyedül.

KI VAGY A TÖRTÉNETEID NÉLKÜL? – 2-napos, kiscsoportos Munka Alaptanfolyam Byron Katie Munka-Módszere alapján:
Budapest, május 4-5. (Jelentkezési határidő: április 15. – Két csoport indul párhuzamosan.)
Debrecen: április 13-14. (Tréner: Pákolicz Misi - még 2 hely van.)

Önszeretet/Önértékelés Tréning Scott Kiloby Élő Önvizsgálatai alapján: 2013. május 17-18. (péntek-szombat). Jelentkezési határidő: április 19.
Részleteket itt találsz, gördíts lejjebb az oldalon: Aktuális ÖnMunka Tanfolyamok

1 megjegyzés:

  1. Annyira kedves, ahogy a végén elbúcsúznak egymástól...:)
    Köszönöm Andi és Zsuzsi!
    Bea

    VálaszTörlés